Πόλεμος και με μπογιές

εθνική ομάδα Ουκρανίας Facebook Twitter
Στο πρώτο της παιχνίδι μετά τη ρωσική εισβολή, η εθνική ομάδα της Ουκρανίας νίκησε 2-1 την Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, σε φιλανθρωπικό αγώνα που διοργανώθηκε στη Γερμανία για τα θύματα του πολέμου.
0

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΟΓΙΕΣ
Η Ρωσία απαίτησε επίσημη συγγνώμη από την Πολωνία και απείλησε με πιθανά μελλοντικά αντίποινα, επειδή διαδηλωτές περιέλουσαν τον πρεσβευτή της, Σεργκέι Αντρέεφ, με κόκκινη μπογιά στο σοβιετικό στρατιωτικό νεκροταφείο στη Βαρσοβία τη Δευτέρα, ανήμερα της επετείου της Ημέρας της Νίκης. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε τον Πολωνό πρέσβη, Κρζίστοφ Κραγιέφσκι, προκειμένου να του επιδώσει τη διαμαρτυρία του, και ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Η Ρωσία αναμένει επίσημη συγγνώμη από την πολωνική ηγεσία σε σχέση με το περιστατικό και απαιτεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Ρώσου πρέσβη και όλων των υπαλλήλων των ρωσικών ξένων ιδρυμάτων στην Πολωνία».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Ζμπίγκνιου Ράου, δήλωσε ότι οι πολωνικές αρχές είχαν προειδοποιήσει τον Αντρέεφ ότι η παρουσία του στο νεκροταφείο ενέχει τον κίνδυνο πρόκλησης επεισοδίου, προσθέτοντας: «Ωστόσο, αυτό που συνέβη δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση τη θέση μας ότι οι διπλωματικοί εκπρόσωποι ξένων χωρών δικαιούνται προστασία... όσο κι αν αισθανόμαστε την ανάγκη να διαφωνήσουμε με την πολιτική της κυβέρνησης που εκπροσωπεί ο διπλωμάτης».

Άγνωστοι ψέκασαν χθες με κόκκινη μπογιά την πολωνική πρεσβεία στη Μόσχα. Οι Πολωνοί δήλωσαν ότι η Πολωνία αναμένει από τη Ρωσία να διαλευκάνει την υπόθεση και να συλλάβει τους δράστες.

Τελικώς, αποδεικνύεται ολόσωστη η απόφαση της αστυνομίας του Βερολίνου να απαγορεύσει τις αντισυγκεντρώσεις τη Δευτέρα. Οι συγκεντρώσεις και οι αντισυγκεντρώσεις κατά κανόνα καταλήγουν σε επεισόδια, τα οποία αποτελούν αφετηρία για τις επόμενες βίαιες συγκρούσεις.

Πηγή: The Guardian, Le Monde

Σεργκέι Αντρέεφ Facebook Twitter
Διαδηλωτές περιέλουσαν τον πρεσβευτή της Ρωσίας, Σεργκέι Αντρέεφ, με κόκκινη μπογιά στο σοβιετικό στρατιωτικό νεκροταφείο στη Βαρσοβία, όπου πήγε να καταθέσει στεφάνι, ανήμερα της επετείου της Ημέρας της Νίκης.

• • •

Η ΙΝΔΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΙΤΑΡΙΟΥ
Η Ινδία εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τις εξαγωγές σιταριού, καθώς τα έντονα κύματα καύσωνα έχουν καταστρέψει καλλιέργειες, ωθώντας την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στην εγχώρια κατανάλωση έναντι των εξαγωγών.

Η κυβέρνηση μείωσε την εκτίμησή της για την παραγωγή της τρέχουσας σεζόν σε 105 από 111 εκατομμύρια τόνους, ανακοίνωσε το υπουργείο τροφίμων στις 3 Μαΐου. Δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός σιταριού παγκοσμίως μετά την Κίνα, η Ινδία προσδοκούσε να αυξήσει φέτος τις εξαγωγές, καθώς ανέμενε να πετύχει ρεκόρ στην παραγωγή.

Για να διασφαλίσει τον εγχώριο εφοδιασμό, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τις εξαγωγές σιταριού, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Κορυφαίοι αξιωματούχοι επεξεργάζονται την πρόταση και θα την εισηγηθούν στον πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος θα αποφασίσει τελικά. 

Η κίνηση αυτή θα προστεθεί σε ένα κύμα προστατευτισμού των καλλιεργειών σε όλο τον κόσμο, καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να διασφαλίσουν τις δικές τους προμήθειες τροφίμων εν μέσω της εκτίναξης των τιμών και των φόβων για ελλείψεις. Εν δυνάμει, αυτό μπορεί να επιδεινώσει τον παγκόσμιο πληθωρισμό των τροφίμων, ο οποίος έχει ήδη κινείται σε ανησυχητικά επίπεδα.

Πηγή: Bloomberg / ALARABIYA News

india harvest Facebook Twitter
Η Ινδία εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τις εξαγωγές σιταριού, καθώς τα έντονα κύματα καύσωνα έχουν καταστρέψει καλλιέργειες. Φωτ.: Getty Images/Ideal Image

• • •

ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
Από την έναρξη της πανδημίας, η Βόρεια Κορέα ουδέποτε παραδέχτηκε ότι είχε κρούσμα της covid-19, και μάλιστα είχε κλείσει ερμητικά τα σύνορά της. Χθες Πέμπτη, όμως, επέβαλε πανεθνικό λοκντάουν για να ελέγξει το πρώτο αναγνωρισμένο ξέσπασμα της πανδημίας. 

Το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κορέας ανέφερε ότι οι εξετάσεις δειγμάτων, που συλλέχθηκαν την Κυριακή από απροσδιόριστο αριθμό ανθρώπων με πυρετό στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ, επιβεβαίωσαν ότι είχαν μολυνθεί με την παραλλαγή Omicron BA.2.

Ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν «κάλεσε όλες τις πόλεις και επαρχίες σε σχολαστικό λοκντάουν και δήλωσε ότι ο στόχος είναι να «θεραπευτούν γρήγορα οι λοιμώξεις προκειμένου να εξαλειφθεί η πηγή εξάπλωσης του ιού», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το μέγεθος της επιδημίας παραμένει άγνωστο, αλλά θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες, επειδή η χώρα έχει φτωχό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και τα 26 εκατομμύρια των κατοίκων της πιστεύεται ότι είναι ως επί το πλείστον ανεμβολίαστοι. 

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι η Βόρεια Κορέα, με τη σπάνια παραδοχή της για την εκδήλωση της πανδημίας, μπορεί να αναζητά εξωτερική βοήθεια.

Πηγή: Hindustan Times, ΑΡ News

Βόρεια Κορέα Facebook Twitter
Η Βόρεια Κορέα επέβαλε πανεθνικό λοκντάουν για να ελέγξει το πρώτο αναγνωρισμένο ξέσπασμα της Covid-19.

• • •

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ WALL STREET
H Wall Street βρίσκεται εν μέσω σοβαρής διόρθωσης. Ο Nasdaq έχει χάσει 25% από τις αρχές του 2022, ενώ ο S&P 500 έχει υποχωρήσει κατά 16% και είχε το χειρότερο ετήσιο ξεκίνημά του από το 1932.

H Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) πρέπει να αυξήσει τα επιτόκιά της για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό που με 8,5% είναι ο υψηλότερος από το 1981. Η κατάσταση είναι άσχημη και δεν ευνοεί την ανάπτυξη: πόλεμος στην Ουκρανία, καραντίνα στην Κίνα, προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, ελλείψεις εργατικού δυναμικού. 

Οι μετοχές είχαν εκτοξευθεί λόγω του δωρεάν χρήματος που μοίραζαν αφειδώς οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις, το οποίο όμως έφερε και τον πληθωρισμό. Εάν οι τιμές συνεχίσουν να αυξάνονται, τα επιτόκια ενδεχομένως θα πρέπει να αυξηθούν πάνω από τον πληθωρισμό, με αποτέλεσμα περαιτέρω πτώση του χρηματιστηρίου.

Ακόμα και αν δεν υπάρξει μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων στο άμεσο μέλλον, οι επενδυτές εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ από το 2000 — την τελευταία φορά που η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά μισή μονάδα. Παρότι η τότε κατάσταση της αγοράς ήταν πολύ διαφορετική από τη σημερινή —πολλές από τις εταιρείες dot-com με τις υψηλότερες επιδόσεις στερούνταν μακροπρόθεσμης επιχειρηματικής προοπτικής —, εκείνο το έτος έκλεισε με σημαντική πτώση των κύριων δεικτών.

Πάντως, ο Nasdaq βρίσκεται 5% πάνω από το επίπεδο που είχε φτάσει τον Οκτώβριο του 2020, λίγο πριν από την ανακάλυψη των εμβολίων Covid-19, και εξακολουθεί να είναι 20% πάνω από το επίπεδό του πριν από την πανδημία. Από την άλλη, σειρά μετοχών έχουν καταρρεύσει και δεν πρόκειται να ανακάμψουν: η Zoom έχει πέσει από το υψηλό των 591 δολαρίων στο τέλος του 2020 στα 90 δολάρια, η Moderna έχει διαιρεθεί με το τρία, το Netflix με το τέσσερα και τα ποδήλατα γυμναστικής Peloton με το δεκατρία.

Πηγή: WSJ, Le Monde

• • •

ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ 
Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Τζίνα Ραϊμόντο, είπε ότι η απαγόρευση των πωλήσεων ημιαγωγών και άλλης τεχνολογίας στη Ρωσία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δυνατότητα της Ρωσίας να κατασκευάζει στρατιωτικό εξοπλισμό.

«Έχουμε αναφορές από Ουκρανούς ότι όταν βρίσκουν ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό στο πεδίο της μάχης, αυτός είναι γεμάτος με ημιαγωγούς από πλυντήρια πιάτων και ψυγεία», δήλωσε χθες σε ακρόαση στη Γερουσία. 

Η υπουργός πρόσθεσε ότι δύο από τα ρωσικά εργοστάσια αρμάτων έχουν κλείσει, και ότι πολλοί από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν απολύσει εργαζόμενους και έχουν κλείσει τα εργοστάσιά τους. «Έτσι έχουμε πολύ σοβαρές επιπτώσεις», κατέληξε.

Η Τζίνα Ραϊμόντο ανέφερε, επίσης, ότι οι εξαγωγές τεχνολογίας των ΗΠΑ προς τη Ρωσία έχουν μειωθεί κατά σχεδόν 70% από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν η κυβέρνηση Μπάιντεν, σε συντονισμό με τους Ευρωπαίους και Ασιάτες συμμάχους, επέβαλε κυρώσεις και εξαγωγικούς ελέγχους στη Ρωσία ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία.

Πηγή: Le Monde

Τζίνα Ραϊμόντο Facebook Twitter
Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Τζίνα Ραϊμόντο, δήλωσε ότι οι εξαγωγές τεχνολογίας των ΗΠΑ προς τη Ρωσία έχουν μειωθεί κατά σχεδόν 70% από από τα τέλη Φεβρουαρίου.

• • •

Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Στις 22 Μαρτίου 1895 ήταν ανάμεσα στους 200 θεατές που παρακολούθησαν την πρώτη κινηματογραφική προβολή στην Ιστορία, την ταινία «Η έξοδος από εργοστάσιο Λυμιέρ στη Λυών», στην «Εταιρεία για την ενθάρρυνση της εθνικής βιομηχανίας» στη συνοικία Σεν-Ζερμέν-ντε-Πρε του Παρισιού. Ο κινηματογράφος υπήρξε ο κεραυνοβόλος έρωτας της Αλίς Γκυ (1873 – 1968). 

Η 22χρονη γραμματέας του Léon Gaumont, γνώριζε ότι το αφεντικό της σκόπευε να επενδύσει στον κινηματογράφο, ήταν ερωτευμένη με τον κινηματογράφο και είχε μια έμμονη ιδέα: Θέλει να γυρίσει ταινίες για να αφηγείται ιστορίες.

Το 1896, μόλις 23 ετών, η Γκυ γυρίζει την πρώτη ταινία μυθοπλασίας μικρού μήκους, «Η νεράιδα του λάχανου». Από εκεί και πέρα σαρώνει τις πρωτιές. Επί σειρά ετών είναι η μόνη γυναίκα σκηνοθέτης, διετέλεσε διευθύντρια παραγωγής της εταιρείας του Gaumont και πειραματίστηκε με πολλές καινοτόμες τεχνικές.

Μετά τον γάμο της, μεταναστεύει στις ΗΠΑ, όπου θα επενδύσει στη The Solax Company, το τότε μεγαλύτερο στούντιο στη χώρα. Στην Αμερική θα κάνει και την πρώτη ταινία του κινηματογράφου αποκλειστικά με αφρο-αμερικανούς ηθοποιούς.

Δημιουργός, παραγωγός, επιχειρηματίας, μια σπουδαία πρωτοπόρος γυναίκα που διέπρεψε στην εποχή του κινηματογράφου όταν όλα έπρεπε να επινοηθούν.

Αλίς Γκυ Facebook Twitter
Η Γαλλίδα Αλίς Γκυ (1873 – 1968), πρώτη γυναίκα σκηνοθέτρια και παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών.

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιόζεφ Σουτζ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Kαταδίκη ναζί ηλικίας 101 ετών

Σήμερα: Πέθανε διάσημος Ουκρανός γελοιογράφος • • • παραχωρήσεις στην Τουρκία για άρση του βέτο • • • καταδίκη ναζί ηλικίας 101 ετών • • • η δημογραφική τραγωδία της Ουκρανίας • • • ο άγνωστος ήρωας των ημερών • • • ο Προυστ ρεμβάζων
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Tο ντεκολτέ ενοχλεί τους ερντογανικούς

Τι διαβάζουμε σήμερα / Tο ντεκολτέ ενοχλεί τους ερντογανικούς

Σήμερα: Γλυπτά από ιτιά • • • αλλαγή του τι σημαίνει «νίκη» • • • οι γυναίκες «ελέγχουν την πρόσληψη σπέρματος» • • • το ντεκολτέ ενοχλεί τους ερντογανικούς • • • εξορκισμός και σεξ • • • Ρώσοι διανοούμενοι υποστηρίζουν τον πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
«Η καλύτερη ενέργεια είναι η ενέργεια που δεν καταναλώνουμε»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Έρχεται βαρύς χειμώνας

Σήμερα: Ο Χάρι Πότερ 25 ετών • • • έρχεται βαρύς χειμώνας • • • αντεπίθεση της Δύσης στην υποσαχάρια Αφρική • • • πιοτό και στικάκι USB δεν πάνε μαζί • • • κακές ιστορικές αναλογίες • • • ποιος γκάστρωσε τις 343 τσούλες • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ιαπωνικοί μακάκοι

Τι διαβάζουμε σήμερα / Είχε καημό να γίνει αριστοκράτης

Σήμερα: Οι μοναδικοί ιαπωνικοί μακάκοι • • • ο μεγάλος διχασμός των Αμερικανών • • • ο ρεαλισμός υπερισχύει της δικαιοσύνης • • • το τίμημα του πολέμου • • • είχε καημό να γίνει αριστοκράτης • • • ο Ζιζού πενηντάρισε • • • η εικόνα της εβδομάδας 
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μπαγκλαντές

Τι διαβάζουμε σήμερα / H πιο επικίνδυνη περιοχή στη Γη

Σήμερα: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ινδία και το Μπαγκλαντές • • • η πιο επικίνδυνη περιοχή στη Γη • • • μόνον 4 από τους 55 • • • η μεγάλη αντικατάσταση από την πισίνα • • • πήγε να συναντήσει τη Λούσι στον ουρανό • • • ινδονήσιος αντισημιτισμός
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Οριστικό όχι στο μπουρκίνι στις πισίνες της Γαλλίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Οριστικό όχι στο μπουρκίνι στις πισίνες της Γαλλίας

Σήμερα: Οριστικό όχι στο μπουρκίνι στις πισίνες • • • πρωτοφανές σκάνδαλο δικαστικής διαφθοράς στην Ουκρανία • • • πανωλεθρία του Μακρόν; • • • το ουκρανικό διασπά κόμματα • • • να πεθάνουμε για το Ντάντζιγκ; • • • ο φωτογράφος της οικειότητας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μειώνεται το ενδιαφέρον στη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μειώνεται το ενδιαφέρον στη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σήμερα: Εκλογές κάθε 7 μήνες • • • το Καλίνινγκραντ πηγή έντασης • • • αποχαιρέτα το Παρίσι που ήξερες • • • κουράζει η Ουκρανία • • • μετακίνηση προς τα αριστερά της Λατινικής Αμερικής • • • μόνο μία Γη
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Γαλλικές εκλογές: «Κανείς δεν κερδίζει, αλλά εμείς χάνουμε»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Γαλλικές εκλογές: «Κανείς δεν κερδίζει, αλλά εμείς χάνουμε»

Σήμερα: Πρώτος αριστερός πρόεδρος στην ιστορία της Κολομβίας • • • κανείς δεν κερδίζει, αλλά εμείς χάνουμε • • • μικραίνουν οι μερίδες • • • η μάχη της Eurovision • • • γιατί; • • • λάθος παράδοση δέματος • • • οι περιπέτειες της Εμπραχίμι • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
PUTIN VOODOO

Τι διαβάζουμε σήμερα / Γιαπωνέζικο αντιπουτινικό βουντού

Σήμερα: Γιαπωνέζικο αντιπουτινικό βουντού • • • ένα μεγάλο δίδαγμα από την παγκόσμια ιστορία • • • πρωτοφανείς αποφάσεις του ΠΟΕ • • • μόνον οι Ουκρανοί υποφέρουν • • • στα McDonald's δεν αρέσουν οι φόροι • • • σκανδαλώδης δικαστική απόφαση • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
hana kimura

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αυστηρότερες ποινές για το διαδικτυακό μπούλινγκ

Σήμερα: Αυστηρότερες ποινές για το διαδικτυακό μπούλινγκ • • • αποδυναμώνεται η ενότητα των Ευρωπαίων • • • η Κίνα στη λάθος πλευρά της ιστορίας • • • επίφοβα αδιέξοδα με τα πυρηνικά του Ιράν • • • σιδηροδρομική Ντόλτσε Βίτα • • • ο Λυσιέν Φρόιντ του Φράνσις Μπέικον
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Συντριβή αντιεμβολιαστών στη Γαλλία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Συντριβή αντιεμβολιαστών στη Γαλλία

Σήμερα: Δίχως χιτζάμπ μοιάζεις με ζώο • • • καθεστώς υποψήφιας χώρας στην Ουκρανία; • • • αθόρυβη ενθάρρυνση • • • λιντσάρισμα εξαιτίας φημών στα κοινωνικά μέσα • • • συντριβή αντιεμβολιαστών στη Γαλλία • • • ρήσεις καθημερινής σοφίας • • • στατιστικά βασιλιάδων
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κανονικοποίηση του πολέμου

Τι διαβάζουμε σήμερα / Κανονικοποίηση του πολέμου

Σήμερα: Παγκόσμια πρώτη στην ανανεώσιμη ενέργεια • • • κανονικοποίηση του πολέμου • • • οι γαλλικές εκλογές • • • παιδεραστία στη γερμανική Εκκλησία • • • ο μύθος του ενσυνείδητου υπολογιστή • • • εκατονταετηρίδα του Simon Hantaï • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη

Τι διαβάζουμε σήμερα / Κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη

Σήμερα: Πρώτη σε ανάπτυξη η Ρουάντα • • • ακούσιες συνέπειες • • • δεν απαγορεύσαμε τα αεροπλάνα • • • κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη • • • καμπανάκι για τις ευάλωτες χώρες • • • ένας «Απόστολος του Ιησού Χριστού» σεξουαλικό αρπακτικό • • • εξτρεμιστική αντι-χοντροφοβία ∙ ∙ ∙ η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
beefalo

Τι διαβάζουμε σήμερα / Beefalo: Η διασταύρωση βισόνων και βοοειδών είναι το μέλλον της παραγωγής κρέατος

Σήμερα: Beefalo • • • η υποστήριξη στις κυρώσεις μειώνεται • • • ένα δόντι για να ξεπεραστεί το παρελθόν • • • λίθιο από το νερό • • • ο Σολζενίτσιν δάσκαλος του Πούτιν • • • σουηδική πορσελάνη
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη

Σήμερα: Σύννεφο τέφρας • • • η παγκόσμια οικονομία στη δίνη του στασιμοπληθωρισμού • • • δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για τα σιτηρά • • • στην καλύτερη περίπτωση ισχνές • • • το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη • • • Πλατινί και Μπλάτερ δικάζονται • • • ίχνη ζωής στο Άουσβιτς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ