Παραισθήσεις μη αδειούχου

Muntiacus vuquangensis Facebook Twitter
Αυτή η φωτογραφία ενός σπάνιου είδους ελαφιού (Muntiacus vuquangensis) δόθηκε στη δημοσιότητα στις 25 Ιουνίου 2021 από τον υπουργό Περιβάλλοντος της Καμπότζης. Το είδος αυτό ανακαλύφθηκε μόλις το 1994 και εδώ και χρόνια βρίσκεται στην κόκκινη λίστα των υπό εξαφάνιση ειδών.
0

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Όπως έχει ήδη επισημανθεί για την Ελλάδα και τη Γερμανία, οι τουριστικές επιχειρήσεις στην Ιταλία δυσκολότερα βρίσκουν προσωπικό παρά πελάτες.

Διάφορες αιτίες αναφέρονται για αυτή την έλλειψη ενδιαφέροντος. Ένας λόγος που εξηγεί εν μέρει το πρόβλημα βρίσκεται στα προνοιακά επιδόματα, που δόθηκαν πριν την πανδημία προκειμένου να αποτρέψουν οικογένειες να πέσουν κάτω από το κατώφλι της φτώχειας, καθώς και τα επιδόματα που χορηγήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, πολλοί ισχυρίζονται ότι η βασική αιτία είναι η κακοπληρωμένη εργασία και κακές συνθήκες εργασίας στον κλάδο του τουρισμού, που δεν έχει την καλύτερη φήμη στην Ιταλία.

Μια άλλη, είναι η μετακίνηση (κάπου 42% στη Γερμανία) εργαζομένων σε ξενοδοχεία και εστιατόρια σε άλλους τομείς.

Πάντως, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα, και το φετινό καλοκαίρι μάλλον θα κυλήσει δύσκολα για τον κλάδο, όχι τόσο λόγω έλλειψης προσωπικού, όσο της μετάλλαξης Δέλτα, που μέρα με τη μέρα δείχνει πιο απειλητική. 

Πηγή: Reuters 

• • •

ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

Από τη νέα χρονιά, ο γαλλικός εκδοτικός οίκος Editions de Minuit περνάει στον όμιλο Madrigall, μια από τις θυγατρικές του οποίου είναι και ο Gallimard που ανακοίνωσε την αγορά.

Η συγκίνηση για το αναπόφευκτο τέλος μιας ανεξάρτητης και επιτυχημένης εκδοτικής πορείας ήταν μεγάλη. Αναπόφευκτη, διότι η 72χρονη πρόεδρος και δίχως άμεσο κληρονόμο, Ιρέν Λιντόν, όπως δήλωσε, «έπρεπε να σκεφτώ το μέλλον του οίκου, των συνεργατών και των συγγραφέων του».

Οι Editions de Minuit ιδρύθηκαν παράνομα μέσα στη γερμανική Κατοχή και τη διεύθυνσή τους είχε ο Ζερόμ Λιντόν από το 1948 μέχρι τον θάνατό του το 2001, οπότε πέρασε στην κόρη του Ιρέν.

Από τις εκδόσεις πέρασαν μεγάλα ονόματα της γαλλικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας (Σάμιουελ Μπέκετ, Αλέν Ρομπ-Γκριγιέ, Ναταλί Σαρώτ, Μαργκερίτ Ντυράς, Κλωντ Σιμόν, κ.ά.), ο κοινωνιολόγος Πιέρ Μπουρντιέ, και πολλοί άλλοι.

Ο Ζερόμ Λιντόν, ασυμβίβαστος και μαχητικός, δημοσίευσε σειρά έργων που κατήγγειλαν τα βασανιστήρια στον πόλεμο της Αλγερίας, στάση που του κόστισε βομβιστικές επιθέσεις στην έδρα των εκδόσεων και στο σπίτι του.

Editions de Minuit Facebook Twitter
Η ομάδα του Νέου Μυθιστορήματος μπροστά στις Editions de Minuit, το 1959. Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Σιμόν, Ρομπ-Γκριγιέ, Πινζέ, Λιντόν, Μπέκετ και Σαρώτ.

• • •

ΞΑΠΛΑΡΩ

«Μένουμε ξαπλωμένοι», «ξαπλάρω», «μένε ξάπλα», όπως κι αν μεταφραστεί το Tang Ping σημαίνει ένα πράγμα: το δικαίωμα στην τεμπελιά, την απόρριψη της λατρείας της παραγωγικότητας. Είναι μια μορφή παθητικής αντίστασης των εξαντλημένων Κινέζων φοιτητών και στελεχών επιχειρήσεων, που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους εναντίον της αυξανόμενης πίεσης για σκληρή εργασία.   

Στις αρχές Απριλίου ένας ανώνυμος πόσταρε στην κινεζική πλατφόρμα Baidu Tieba μια φωτογραφία του ξάπλα στο κρεβάτι, και ένα κείμενο στο οποίο περιέγραφε τον εαυτό του ως υποαπασχολούμενο, με ελαχιστοποιημένες δαπάνες κατανάλωσης. Ισχυριζόταν ότι αυτό το στυλ ζωής είναι απολύτως εφικτό, αν κάποιος οριοθετήσει τις επιθμίες του και ξεχάσει τις φιλοδοξίες του.

Η ανάρτησή του άγγιξε ένα πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι Κινέζοι, το οποίο συνήθως συνοψίζεται με δύο αριθμούς. Ο πρώτος, 996 εργασία, αναφέρεται στην πρακτική επιχειρήσεων κυρίως τεχνολογίας να απαιτούν εργασία από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, έξι μέρες τη βδομάδα, ήτοι 72 ώρες τη βδομάδα. Ο δεύτερος, 345, είναι η δημοφιλής στρατηγική που προσλαμβάνει 3 εργαζόμενους για να κάνουν τη δουλειά 5, και τους μοιράζει την αμοιβή 4: υπεραμείβονται σε σχέση με τον μέσο εργαζόμενο, αλλά υποαμείβονται σε σχέση με την εργασία που παρέχουν. 

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και διευθυντής στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ, Ζιάνγκ Μπιάο, το «μένω ξάπλα» δεν έχει στην πραγματικότητα μεταφραστεί σε μεταβολή της συμπεριφοράς. Με άλλα λόγια, υπάρχουν μεν ατομικές περιπτώσεις, αλλά όχι μεγάλοι αριθμοί νέων που αλλάζουν τη συμπεριφορά τους όσον αφορά την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.

Εν πάση περιπτώσει, το «μένουμε ξάπλα» εκφράζει την αίσθηση της αλλοτρίωσης και του αδιεξόδου της κινεζικής νεολαίας, και είναι μια απάντηση στην αίσθηση της «involution» — ενώ κάποιος βάζει συνεχώς μεγαλύτερη ενέργεια στις δραστηριότητές του, έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται παγιδευμένος σε μια κατάσταση που δεν οδηγεί πουθενά.

Πηγή: China Labour Bulletin, Quartz, Jacobin

Tang Ping Facebook Twitter
Το Tang Ping είναι πρόσφατος τρόπος έκφρασης της δυσαρέσκειας στην Κίνα των νέων που αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση για σκληρή εργασία.

• • •

177.147 ΚΟΜΠΟΙ

Το 1999, δύο φυσικοί του Κέιμπριτζ, οι Μάο και Φινκ, έδειξαν ότι μπορούμε να δέσουμε τη γραβάτα με 85 διαφορετικούς τρόπους.

Το 2014, ο καθηγητής μαθηματικών στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, Mikael Vejdemo-Johansson, επικεφαλής μιας μικρής ομάδας, έδειξε ότι μπορούμε να δέσουμε μια γραβάτα με 177.147 τρόπους.

Η μεγάλη διαφορά στους κόμπους οφείλεται στο ότι ο Vejdemo-Johansson μέτρησε κόμπους που δεν είχαν ληφθεί υπόψη σε παλαιότερες μετρήσεις. Ένα παράδειγμα είναι ο κόμπος Ediety, ευρύτερα γνωστός από την ταινία «The Matrix: Reloaded», που παραβιάζει την «αρχή» ότι το φαρδύ άκρο της γραβάτας βρίσκεται πάνω από το στενό.

Πάντως, για τους «κλασικιστές» υπάρχει ένας και μόνον ένας τρόπος να φοράς γραβάτα, κι αυτός είναι ο κόμπος Windsor.

ties Facebook Twitter
Τρόποι δεσίματος της γραβάτας.

• • •

ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ

Αναμφισβήτητα, η Άγκαθα Κρίστι ήταν ευφυέστατη, και το αποδείκνυε σε κάθε ευκαιρία, όπως στην άσχετη ερώτηση δημοσιογράφου σε συνέντευξή της.

Δημοσιογράφος: Γιατί παντρευτήκατε έναν αρχαιολόγο;

Άγκαθα Κρίστι: Επειδή θα με βλέπει με ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς θα περνούν τα χρόνια.

• • •

ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΗ ΑΔΕΙΟΥΧΟΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καύσωνας θα επικρατήσει σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα, με τις θερμοκρασίες να φθάνουν κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Φαντάζομαι πως κάπως έτσι θα βλέπουν τα ντοσιέ όσοι αναγκαστικά θα βρίσκονται στο γραφείο τους.

illusion Facebook Twitter
Παραισθήσεις ενός μη αδειούχου.
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ