Oι πρώτοι Πράσινοι υπέρ της πυρηνικής ενέργειας

Oι πρώτοι Πράσινοι υπέρ της πυρηνικής ενέργειας Facebook Twitter
Η 10χρονη Amerie Jo Garza κρατάει στα χέρια της την τιμητική διάκριση που της απονεμήθηκε, λίγες ώρες πριν πεθάνει στο μακελειό του δημοτικού σχολείου στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας. Η γιαγιά της δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Amerie «πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επειδή προσπάθησε να καλέσει το 911, πέθανε ως ήρωας προσπαθώντας να βρει βοήθεια για εκείνη και τους συμμαθητές της».
0

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ
Σύμπτωση μεν, αλλά που αποδεικνύει ότι τίποτα δεν πρόκειται αλλάξει στο ζήτημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Ελάχιστες μέρες μετά τη δολοφονία 19 παιδιών και δύο δασκάλων σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας την Τρίτη, κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι θα συμμετάσχουν στην ετήσια συνάντηση της National Rifle Association (NRA), της πανίσχυρης ένωσης υπέρ των δικαιωμάτων στην οπλοκατοχή.

Ο τέως Αμερικανός πρόεδρος, Ντ. Τραμπ, ο γερουσιαστής του Τέξας, Τεντ Κρουζ, και ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, θα είναι ομιλητές στη συνάντηση της NRA, που θα πραγματοποιηθεί στο Χιούστον του Τέξας το τριήμερο 27-29 Μαΐου. 

Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα μπλοκάρει συστηματικά κάθε προσπάθεια να περιοριστεί η οπλοκατοχή, με το αζημίωτο βεβαίως, αφού η NRA δεν είναι καθόλου φειδωλή στις δωρεές και χορηγίες προς ρεπουμπλικανούς πολιτικούς.

Η ετήσια συνάντηση της NRA ακυρώθηκε το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας της covid-19, αλλά ούτε το σοκ ούτε η θλίψη προκάλεσαν την παραμικρή αλλαγή στην προγραμματισμένη συνάντηση και στις συμμετοχές. 

Τα επιχειρήματα που θα ακουστούν είναι χιλιοειπωμένα. Δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί το τραγικό συμβάν, δήλωσε ο Κρουζ. «Αυτή ήταν πράξη ενός μοναχικού, διαταραγμένου εγκληματία... θα προσευχηθούμε για τα θύματα... και θα δεσμευτούμε να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας να κάνουμε τα σχολεία μας ασφαλή», γράφει η NRA σε ανακοίνωσή της. 

Όχι μόνον είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβληθούν αυστηρότεροι έλεγχοι στην οπλοκατοχή, αλλά τα πράγματα μπορεί να χειροτερεύσουν. Η NRA ανακοίνωσε ότι «εργάστηκε ακούραστα» για να υποστηρίξει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στους Τεξανούς να οπλοφορούν χωρίς να απαιτείται άδεια ή εκπαίδευση, παρά τις αντιδράσεις ομάδων επιβολής του νόμου του Τέξας που δήλωσαν ότι ένας τέτοιος νόμος θα έκανε τη δουλειά τους δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη.

Όλα αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι πότε θα γίνει το επόμενο μακελειό.  

Πηγή: CNN, The Hill

Oι πρώτοι Πράσινοι υπέρ της πυρηνικής ενέργειας Facebook Twitter
Ελάχιστες μέρες μετά τη δολοφονία 19 παιδιών και δύο δασκάλων σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας, κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι θα συμμετάσχουν στην ετήσια συνάντηση της National Rifle Association (NRA).

• • •

ΠΛΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αντρέι Ρουντένκο, είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να δημιουργήσει έναν διάδρομο, που θα επιτρέπει στα πλοία με τρόφιμα να εγκαταλείπουν την Ουκρανία, με αντάλλαγμα την άρση ορισμένων κυρώσεων.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, χαρακτήρισε την πρόταση της Μόσχας «εκβιασμό», προσθέτοντας ότι όσοι πολιτικοί σκέφτονται να την αποδεχθούν θα πρέπει πρώτα να επισκεφθούν τους τάφους των σκοτωμένων ουκρανικών παιδιών.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη με την Ισπανίδα ομόλογό του, Μαργαρίτα Ρόμπλες, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, απέρριψε επίσης την ιδέα της Ρωσίας για άρση των κυρώσεων με αντάλλαγμα τον απεγκλωβισμό των ουκρανικών λιμένων. «Καλώ τη Ρωσία να κάνει το σωστό στο πνεύμα της ανθρωπιάς και να αφήσει τα σιτηρά της Ουκρανίας να βγουν έξω» δήλωσε.

Το αδιέξοδο είναι πλήρες. Όντως, πρόκειται για ρωσικό εκβιασμό. Όντως, το δίκαιο είναι η Ρωσία να επιτρέψει τις δια θαλάσσης εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών προκειμένου να τραφεί ο πληθυσμός φτωχών χωρών. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, αυτό έχει μόνο ρητορική αξία. Η Ρωσία απαντάει ότι δεν μπορείτε να θέλετε και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολάκερη — και τιμωρητικές κυρώσεις και ρωσική γενναιοδωρία. 

Αν δεν βρεθεί λύση και επέλθει επισιτιστική κρίση, οι λιμοκτονούντες άνθρωποι καθόλου δεν θα ενδιαφέρονται για τις θέσεις και τις αντιθέσεις των εμπολέμων και των συμμάχων τους. 

Πηγή: Reuters, Le Monde

Oι πρώτοι Πράσινοι υπέρ της πυρηνικής ενέργειας Facebook Twitter
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, απέρριψε την ιδέα της Ρωσίας για άρση των κυρώσεων με αντάλλαγμα τον απεγκλωβισμό των ουκρανικών λιμένων.

• • •

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Δεύτερη μεγάλη έκπληξη από τη Φινλανδία, μετά την αίτησή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Σε μια ιστορική αλλαγή, το φινλανδικό Κόμμα των Πράσινων με συντριπτική πλειοψηφία υιοθέτησε μια πλήρως φιλοπυρηνική στάση στο εθνικό του συνέδριο, που ολοκληρώθηκε στις 22 Μαΐου.

Το μανιφέστο του κόμματος δηλώνει πλέον ότι η πυρηνική ενέργεια είναι «βιώσιμη ενέργεια» και απαιτεί τη μεταρρύθμιση της ισχύουσας ενεργειακής νομοθεσίας για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας έγκρισης των SMR (μικρών αρθρωτών αντιδραστήρων). Οι Πράσινοι της Φινλανδίας είναι το πρώτο κόμμα Πρασίνων που τάσσεται υπέρ της πυρηνικής ενέργειας.

Με 20 έδρες στο εθνικό κοινοβούλιο, οι Πράσινοι συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, κατέχοντας το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Εσωτερικών, και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλίματος.

Οι δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης στη χώρα δείχνουν ότι υπάρχει ισχυρή πλειοψηφία υπέρ της πυρηνικής ενέργειας. Η τελευταία δημοσκόπηση, που διεξήχθη το 2021, έδειξε ότι το 74% υποστηρίζει την πυρηνική ενέργεια, ενώ μόνο το 18% αντιτίθεται. Πρόκειται για τεράστια μετατόπιση από το 2011 — στον απόηχο της πυρηνικής καταστροφής της Φουκουσίμα — όταν το 42% ήταν αντίθετο με την τεχνολογία.

Πηγή: The Alliance for Science

Oι πρώτοι Πράσινοι υπέρ της πυρηνικής ενέργειας Facebook Twitter
Οι Πράσινοι της Φινλανδίας είναι το πρώτο κόμμα Πρασίνων που τάσσεται υπέρ της πυρηνικής ενέργειας.

• • •

Ο ΓΚΡΑΧΑΜ ΑΛΙΣΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ
Ο 82χρονος καθηγητής του Χάρβαρντ, Γκράχαμ Άλισον, είναι από τους κορυφαίους πολιτικούς επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες, και συγγραφέας του βιβλίου «Essence of Decision» που εκδόθηκε το 1971, ενός από τα αγαπημένα μου βιβλία.

Πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη στο Spiegel, από την οποία αντιγράφω μερικές απαντήσεις του. 

— Τι μπορούμε να μάθουμε από αυτό για τη συμβίωση με τη Ρωσία του Πούτιν;
Ότι θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνυπάρξουμε. Αυτή ήταν η πρόκληση που αντιμετωπίσαμε τελικά στον Ψυχρό Πόλεμο. Όσο άβολο, ακόμη και ανυπόφορο μπορεί να φαίνεται: Αν δεν μας βοηθήσει ο Θεός, δεν μας χτυπήσει κεραυνός και δεν πεθάνει ο Πούτιν — κάτι που θα ήταν υπέροχο όσον αφορά εμένα — θα πρέπει να τελειώσουμε έναν πόλεμο με έναν δαίμονα. Και αυτό θα μας θυμίσει πώς ο Ρούσβελτ και ο Τσόρτσιλ κάθισαν με τον Στάλιν που είχε σκοτώσει 30 εκατομμύρια ανθρώπους, ή τη συνάντηση του Νίξον με τον Μάο, ο οποίος μπορεί να είχε σκοτώσει ακόμη περισσότερους. Η αντιμετώπιση πραγματικά φρικτών ηγετών, ακόμη και μαζικών δολοφόνων στα άκρα, είναι μέρος της ιστορίας των διεθνών σχέσεων.

— Θεωρείτε τον Πούτιν «ορθολογικό δρώντα»;
Υπήρξε μια συζήτηση σχετικά με αυτό, αλλά η απάντησή μου είναι ναι. Ο Πούτιν είναι ορθολογικός δρων με την έννοια ενός ατόμου που είναι σκόπιμο, που υπολογίζει και που πιστεύει ότι αυτό που κάνει προσπαθεί να επιτύχει έναν στόχο. Έκανε έναν πολύ κακό υπολογισμό επειδή πίστευε ότι κατά κάποιο τρόπο η Ουκρανία δεν ήταν τόσο μεγάλη χώρα όσο αποδείχθηκε ότι είναι... Πιστεύουν [Πούτιν και ρωσικές ελίτ] σε μια μυστικιστική ιστορία της Ρωσίας και δεν έχουν προσαρμοστεί στην ιδέα ότι η Ουκρανία θέλει πραγματικά να είναι ανεξάρτητη χώρα. Έτσι, δεν θεωρώ το γεγονός ότι έκανε ένα μοιραίο λάθος, ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος, ως έλλειψη ορθολογικότητας, όπως δεν θεωρώ και την επίθεση του Τζορτζ Μπους το 2003 στο Ιράκ ως ένδειξη ότι ήταν παράλογος. Ήταν η βλακεία του. Ήταν ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό.

— Άλλοι λένε ότι οι πυρηνικές απειλές του Πούτιν είναι μέρος του πολέμου του — τακτικές προσπάθειες εκφοβισμού. Η Δύση δεν πρέπει να μπλοφάρει.
Αυτό είναι ένα πολύ καλό ρητορικό επιχείρημα που ακούγεται ενίοτε και σε αμερικανικές συζητήσεις. Αλλά συχνά προέρχεται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πραγματικά τον κίνδυνο με τον οποίο έχουν να κάνουν εδώ. Δεν είναι λογικό να ρισκάρουμε.

Πηγή: Spiegel

• • •

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΔΙΦΑΣΙΚΟΣ ΥΠΝΟΣ
Οι άνθρωποι του Μεσαίωνα δεν κοιμόντουσαν συνεχόμενα όλη τη νύχτα, αλλά σε δύο διαφορετικά τμήματα, υποστηρίζει ο ιστορικός Roger Ekirch, στο βιβλίο του «At Day's Close: Night in Times Past»:  «Και οι δύο φάσεις του ύπνου διαρκούσαν περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα, με τα άτομα να ξυπνούν κάποια στιγμή μετά τα μεσάνυχτα πριν επιστρέψουν στην ανάπαυση».

Αλλά «δεν κοιμόντουσαν όλοι, φυσικά, σύμφωνα με το ίδιο χρονοδιάγραμμα. Όσο πιο αργά τη νύχτα τα άτομα πήγαιναν για ύπνο, τόσο πιο αργά ξυπνούσαν μετά τον αρχικό τους ύπνο· ή, αν αποσύρονταν μετά τα μεσάνυχτα, μπορεί να μην ξυπνούσαν καθόλου μέχρι την αυγή». Αποδείξεις του ευρέως διαδεδομένου «διφασικού ύπνου» υπάρχουν τόσο στη λογοτεχνία, όσο σε πολλά σωζόμενα έγγραφα από τη μεσαιωνική Ευρώπη, η δε παλαιότερη αναφορά που ο Ekirch ανακάλυψε προέρχεται από την Οδύσσεια του Ομήρου.

Φαίνεται ότι οι άνθρωποι αξιοποιούσαν καλά τα διαστήματα εγρήγορσής τους, «αλλά πάνω απ' όλα, το ρολόι ήταν χρήσιμο για σεξ. Μετά από μια κουραστική ημέρα εργασίας, «ο πρώτος ύπνος βοηθούσε στην ανάκτηση των δυνάμεων, και η περίοδος που ακολουθούσε θεωρούνταν εξαιρετική για τη σύλληψη μεγάλου αριθμού παιδιών».

Ο διφασικός ύπνος και οι συνήθειες που τον συνόδευαν τέλειωσαν με τη Βιομηχανική Επανάσταση, η οποία ανέτρεψε παραδόσεις αιώνων. Οι αλλαγές στην εργασία και η επικράτηση της παραγωγικότητας άλλαξε την ίδια την αντίληψη του χρόνου, και επέβαλαν αναδιοργάνωση της καθημερινότητας. 

Πηγή: Open Culture

Oι πρώτοι Πράσινοι υπέρ της πυρηνικής ενέργειας Facebook Twitter
Ο ύπνος σε δύο φάσεις ήταν ο κανόνας τον Μεσαίωνα.

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ιαπωνικοί μακάκοι

Τι διαβάζουμε σήμερα / Είχε καημό να γίνει αριστοκράτης

Σήμερα: Οι μοναδικοί ιαπωνικοί μακάκοι • • • ο μεγάλος διχασμός των Αμερικανών • • • ο ρεαλισμός υπερισχύει της δικαιοσύνης • • • το τίμημα του πολέμου • • • είχε καημό να γίνει αριστοκράτης • • • ο Ζιζού πενηντάρισε • • • η εικόνα της εβδομάδας 
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μπαγκλαντές

Τι διαβάζουμε σήμερα / H πιο επικίνδυνη περιοχή στη Γη

Σήμερα: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ινδία και το Μπαγκλαντές • • • η πιο επικίνδυνη περιοχή στη Γη • • • μόνον 4 από τους 55 • • • η μεγάλη αντικατάσταση από την πισίνα • • • πήγε να συναντήσει τη Λούσι στον ουρανό • • • ινδονήσιος αντισημιτισμός
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Οριστικό όχι στο μπουρκίνι στις πισίνες της Γαλλίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Οριστικό όχι στο μπουρκίνι στις πισίνες της Γαλλίας

Σήμερα: Οριστικό όχι στο μπουρκίνι στις πισίνες • • • πρωτοφανές σκάνδαλο δικαστικής διαφθοράς στην Ουκρανία • • • πανωλεθρία του Μακρόν; • • • το ουκρανικό διασπά κόμματα • • • να πεθάνουμε για το Ντάντζιγκ; • • • ο φωτογράφος της οικειότητας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μειώνεται το ενδιαφέρον στη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μειώνεται το ενδιαφέρον στη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σήμερα: Εκλογές κάθε 7 μήνες • • • το Καλίνινγκραντ πηγή έντασης • • • αποχαιρέτα το Παρίσι που ήξερες • • • κουράζει η Ουκρανία • • • μετακίνηση προς τα αριστερά της Λατινικής Αμερικής • • • μόνο μία Γη
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Γαλλικές εκλογές: «Κανείς δεν κερδίζει, αλλά εμείς χάνουμε»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Γαλλικές εκλογές: «Κανείς δεν κερδίζει, αλλά εμείς χάνουμε»

Σήμερα: Πρώτος αριστερός πρόεδρος στην ιστορία της Κολομβίας • • • κανείς δεν κερδίζει, αλλά εμείς χάνουμε • • • μικραίνουν οι μερίδες • • • η μάχη της Eurovision • • • γιατί; • • • λάθος παράδοση δέματος • • • οι περιπέτειες της Εμπραχίμι • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
PUTIN VOODOO

Τι διαβάζουμε σήμερα / Γιαπωνέζικο αντιπουτινικό βουντού

Σήμερα: Γιαπωνέζικο αντιπουτινικό βουντού • • • ένα μεγάλο δίδαγμα από την παγκόσμια ιστορία • • • πρωτοφανείς αποφάσεις του ΠΟΕ • • • μόνον οι Ουκρανοί υποφέρουν • • • στα McDonald's δεν αρέσουν οι φόροι • • • σκανδαλώδης δικαστική απόφαση • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
hana kimura

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αυστηρότερες ποινές για το διαδικτυακό μπούλινγκ

Σήμερα: Αυστηρότερες ποινές για το διαδικτυακό μπούλινγκ • • • αποδυναμώνεται η ενότητα των Ευρωπαίων • • • η Κίνα στη λάθος πλευρά της ιστορίας • • • επίφοβα αδιέξοδα με τα πυρηνικά του Ιράν • • • σιδηροδρομική Ντόλτσε Βίτα • • • ο Λυσιέν Φρόιντ του Φράνσις Μπέικον
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Συντριβή αντιεμβολιαστών στη Γαλλία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Συντριβή αντιεμβολιαστών στη Γαλλία

Σήμερα: Δίχως χιτζάμπ μοιάζεις με ζώο • • • καθεστώς υποψήφιας χώρας στην Ουκρανία; • • • αθόρυβη ενθάρρυνση • • • λιντσάρισμα εξαιτίας φημών στα κοινωνικά μέσα • • • συντριβή αντιεμβολιαστών στη Γαλλία • • • ρήσεις καθημερινής σοφίας • • • στατιστικά βασιλιάδων
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κανονικοποίηση του πολέμου

Τι διαβάζουμε σήμερα / Κανονικοποίηση του πολέμου

Σήμερα: Παγκόσμια πρώτη στην ανανεώσιμη ενέργεια • • • κανονικοποίηση του πολέμου • • • οι γαλλικές εκλογές • • • παιδεραστία στη γερμανική Εκκλησία • • • ο μύθος του ενσυνείδητου υπολογιστή • • • εκατονταετηρίδα του Simon Hantaï • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη

Τι διαβάζουμε σήμερα / Κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη

Σήμερα: Πρώτη σε ανάπτυξη η Ρουάντα • • • ακούσιες συνέπειες • • • δεν απαγορεύσαμε τα αεροπλάνα • • • κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη • • • καμπανάκι για τις ευάλωτες χώρες • • • ένας «Απόστολος του Ιησού Χριστού» σεξουαλικό αρπακτικό • • • εξτρεμιστική αντι-χοντροφοβία ∙ ∙ ∙ η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
beefalo

Τι διαβάζουμε σήμερα / Beefalo: Η διασταύρωση βισόνων και βοοειδών είναι το μέλλον της παραγωγής κρέατος

Σήμερα: Beefalo • • • η υποστήριξη στις κυρώσεις μειώνεται • • • ένα δόντι για να ξεπεραστεί το παρελθόν • • • λίθιο από το νερό • • • ο Σολζενίτσιν δάσκαλος του Πούτιν • • • σουηδική πορσελάνη
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη

Σήμερα: Σύννεφο τέφρας • • • η παγκόσμια οικονομία στη δίνη του στασιμοπληθωρισμού • • • δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για τα σιτηρά • • • στην καλύτερη περίπτωση ισχνές • • • το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη • • • Πλατινί και Μπλάτερ δικάζονται • • • ίχνη ζωής στο Άουσβιτς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
hunger

Τι διαβάζουμε σήμερα / Κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά: Δεν γεμίζουν τα στομάχια με ηθικολογίες

Σήμερα: Νεότερη η εξημέρωση των κοτόπουλων • • • δεν γεμίζουν τα στομάχια με ηθικολογίες • • • κυνικός εκβιασμός • • • το «ατομικό καρπούζι» • • • οι άνθρωποι ανέκαθεν είχαν απορίες • • • ο ζωγράφος των ζωγράφων
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
45 μέρες ενθουσιασμού και ελπίδας

Τι διαβάζουμε σήμερα / 45 μέρες ενθουσιασμού και ελπίδας

Σήμερα: Κι όμως τους έκαναν περήφανους • • • κάθαρση μιας «βρόμικης» λέξης • • • δεν ζούμε σε ασπρόμαυρο κόσμο • • • υπερυπολογιστής σαρώνει τα ρεκόρ • • • ένα μοναστήρι στις φλόγες • • • 45 μέρες ενθουσιασμού και ελπίδας • • • ο γενναίος σκύλος-αλεξιπτωτιστής Μπράιαν • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ρεπουμπλικάνος βουλευτής λέει πως οι αμβλώσεις φταίνε για τα μακελειά

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ρεπουμπλικάνος βουλευτής λέει πως οι αμβλώσεις φταίνε για τα μακελειά

Σήμερα: Τα χάμστερ αγαπούν τις μαργαρίτες • • • μια Ελλάδα • • • ο Όρμπαν σώζει τον Κύριλλο • • • οι αμβλώσεις φταίνε για τα μακελειά • • • το οικονομικό όπλο • • • δεν μου άρεσε τίποτα εκτός από τη σαρκοφάγο • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ