Μέλος των Pussy Riot δραπέτευσε από τη Μόσχα

τι διαβαζουμε Facebook Twitter
Ο γιός του δικτάτορα Μάρκος, Φερντινάντ «Μπονγκμπόνγκ» Μάρκος Τζούνιορ, είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στις Φιλιππίνες.
0

ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΝΤΡΑΓΚΙ
«Θα έχουμε μια ειρήνη να οικοδομήσουμε αύριο, ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό. Θα πρέπει να το κάνουμε με την Ουκρανία και τη Ρωσία γύρω από το τραπέζι (...) Αλλά αυτό δεν θα γίνει με άρνηση, ούτε με αποκλεισμό του ενός από τον άλλο, ούτε καν με ταπείνωση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμ. Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Μακρόν είχε επίσης πει ότι «όταν η ειρήνη επιστρέψει στο ευρωπαϊκό έδαφος, πρέπει να οικοδομήσουμε νέες ισορροπίες ασφαλείας» χωρίς «να υποκύψουμε ποτέ στον πειρασμό της ταπείνωσης ή στο πνεύμα της εκδίκησης».

Πρόσθεσε ότι «στο παρελθόν, έχουν ήδη καταστρέψει τα μονοπάτια της ειρήνης πάρα πολύ», παραλληλίζοντας τη Συνθήκη των Βερσαλλιών που συνήφθη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία σημαδεύτηκε από την «ταπείνωση» της Γερμανίας — σαφής αναφορά στις απόψεις του Τζον Κέυς που διατύπωσε στο βιβλίο του «Οι οικονομικές συνέπειες της ειρήνης» (1919). 

Παράλληλα χθες στη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, είπε στον πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, οι ηγέτες θα πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση «της δυνατότητας να επέλθει κατάπαυση του πυρός και να ξεκινήσουν, και πάλι, κάποιες αξιόπιστες διαπραγματεύσεις». Πρόσθεσε ότι «στην Ιταλία και την Ευρώπη τώρα, οι άνθρωποι θέλουν να βάλουν τέλος σε αυτές τις σφαγές και αυτή τη βία, αυτό το μακελειό».

Οι συγκλίνουσες αυτές απόψεις των δύο ηγετών σηματοδοτούν την ευρωπαϊκή πολιτική όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η οποία δεν απέχει μεν πολύ, αλλά δεν ταυτίζεται με την πολιτική Μπάιντεν. 

• • •

ΟΥΚΡΑΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΕΚΡΗ
Η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων της Ουκρανίας ανακοίνωσε στο Facebook τον θάνατο της δημοσιογράφου και μπλόγκερ, Oksana Haidai, η οποία σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό του ρωσικού πυροβολικού βορειοανατολικά του Κιέβου, μεταξύ 11 και 12 Μαρτίου.

Ήταν γνωστή για τις ιστορικές της δημοσιεύσεις και τις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το ψευδώνυμο «Ruda Pani», στις οποίες κατήγγειλε τον ιμπεριαλισμό της ρωσικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εφημερόδα Gazeta, είκοσι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι ξένων μέσων ενημέρωσης.

Πηγή: Gazeta

Oksana Haidai Facebook Twitter
Η δημοσιογράφος και μπλόκερ, Oksana Haidai, σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό του ρωσικού πυροβολικού  βορειοανατολικά του Κιέβου, μεταξύ 11 και 12 Μαρτίου.

• • •

ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ
Οι ρωσικές αρχές κήρυξαν την Τρίτη φυγάδα το μέλος των Pussy Riot, Μαρία Αλεχίνα, επειδή αρνήθηκε να εμφανιστεί σε ακρόαση δικαστηρίου της Μόσχας.

Γράφοντας στο Instagram, η καλλιτέχνιδα ανέφερε ότι δικάστηκε ερήμην διότι αφαίρεσε το ηλεκτρονικό της βραχιόλι, το οποίο έκοψε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Οι αρχές θεώρησαν την κίνηση αυτή ως «κακόβουλη παραβίαση» των όρων αναστολής που της είχαν δοθεί τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν κρίθηκε ένοχη για την ενθάρρυνση άλλων να παραβούν τους περιορισμούς της covid-19, επειδή κάλεσε τους Ρώσους να διαμαρτυρηθούν υπέρ του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι.

Η ακτιβίστρια καταδικάστηκε σε 12 μήνες «περιορισμένης ελευθερίας», απόφαση που απαγόρευε στην Αλεχίνα να βγαίνει από το σπίτι της τη νύχτα, να αναχωρεί από τη Μόσχα ή να συμμετέχει σε μαζικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Αλεχίνα διέφυγε στο εξωτερικό.

Πηγή: The Moscow Times

Μαρία Αλεχίνα Facebook Twitter
Το μέλος των Pussy Riot, Μαρία Αλεχίνα, που βρισκόταν υπό περιορισμό, κατάφερε να διαφύγει από τη Μόσχα και καταζητείται

• • •

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχει καταντήσει κλισέ ότι η ήπια στάση της Γερμανίας, και ιδίως της Άνγκελα Μέρκελ, απέναντι στο Κρεμλίνο υπήρξε υπερβολικά αφελής, και εν πολλοίς ευθύνεται για τα σημερινά τραγικά γεγονότα.

Αποτιμήσεις αποφάσεων που εσκεμμένα αγνοούν το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο ελήφθησαν είναι προβληματικές, ιδίως όταν καλύπτουν περίοδο 30 ετών — από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και την επανένωση των δύο Γερμανιών μέχρι σήμερα — και μπορούν να αδικήσουν κατάφωρα τους αποφασίζοντες εκείνης της εποχής. 

Ο νέος τόμος με έγγραφα «για την εξωτερική πολιτική της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας» από το 1991, που δόθηκε στη δημοσιότητα περιέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την ανατολική επέκταση του ΝΑΤΟ, την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Δύο κορυφαίες προσωπικότητες της μεταπολεμικής γερμανικής και ευρωπαϊκής πολιτικής δεσπόζουν: Ο καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ, και ο αντικαγκελάριος και υπουργός των Εξωτερικών, Χανς-Ντίντριχ Γκένσερ.

Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά πολύπλοκη και επικίνδυνη, καθώς άρχιζαν να αναπτύσσονται φυγόκεντρες δυνάμεις. Τα πράγματα θα μπορούσαν να ξεφύγουν και να εξελιχθούν σε εμφύλιες και εθνοτικές συγκρούσεις. Έχοντας εξασφαλίσει την επανένωση της Γερμανίας, ο Κολ εκτίμησε ότι «η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον μας...». Όταν έγινε σαφές ότι η Σοβιετική Ένωση οδηγείτο προς διάλυση, οι Γερμανοί τάχθηκαν υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας σε μια συνομοσπονδία με τη Ρωσία και άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Ωστόσο, την αναγνώρισε ευθύς μετά το δημοψήφισμα στο οποίο το εντυπωσιακό 90% ζήτησε την ανεξαρτησία της.    

Παράλληλα, σταθερή ήταν η άρνηση των Κολ και Γκένσερ για επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς. Όπως λέει ο Γκένσερ το 1991: «Αρχικά, οι πρώην χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας επεδίωκαν την πρόθεση να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Σε εμπιστευτικές συζητήσεις αποθαρρύνθηκαν να το πράξουν».

Το δημοσίευμα του Spiegel αναφέρει ότι αποχαρακτηρισμένα έγγραφα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον Πούτιν υπέρ της θέσης του ότι υπήρξε «υπόσχεση» για μη επέκταση του ΒΑΤΟ προς ανατολάς. Ενδεικτικά αναφέρει: «Την 1η Μαρτίου 1991, ο Γκένσερ δήλωσε στις ΗΠΑ ότι ήταν αντίθετος με την ανατολική επέκταση του ΝΑΤΟ με την αιτιολογία ότι ‘κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των 2+4 (δύο Γερμανίες, ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, ΕΣΣΔ) οι Σοβιετικοί ενημερώθηκαν ότι δεν υπήρχε πρόθεση επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά’». Επίσης, στις 18 Απριλίου, ο Γκένσερ είπε στον Έλληνα ομόλογό του ότι είχε πει στους Σοβιετικούς: «Η Γερμανία θέλει να παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ ακόμη και μετά την επανένωση. Σε αντάλλαγμα, δεν θα επεκταθεί προς τα ανατολικά ...». 

Εν πάση περιπτώσει, τόσο ο Κολ όσο και ο Μιτεράν και ο πατήρ Μπους ήταν πολύ επιφυλακτικοί για βιαστικές αποφάσεις που αφορούσαν την ανεξαρτησία χωρών, και οι δύο πρώτοι και για το ΝΑΤΟ. Ο λόγος είναι προφανής. Οι κίνδυνοι ήταν μεγάλοι να οδηγηθεί η Ευρώπη σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και συνεπώς απαιτείτο σωφροσύνη. Βεβαίως, σήμερα είναι εξαιρετικά απλό καθένας να παίρνει «αποφάσεις» για εκείνη την εποχή.  

Πηγή: Spiegel 

Kohl Genscher Facebook Twitter
Ο Γερμανός καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ, και ο αντικαγκελάριος και υπουργός των Εξωτερικών, Χανς-Ντίντριχ Γκένσερ. Φωτ.: Getty Images/Ideal Image

• • •

Ο ΩΡΑΙΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΣ
Χαζεύοντας στο διαδίκτυο έπεσα σε ένα άρθρο της Κριστίν Ζενίν στη Libération που εκθείαζε μια ποιήτρια του 19ου αιώνα, ονόματι Λουίζ Ακερμάν (1813 – 1890). 

Το πρώτο που με εντυπωσίασε ήταν ένα πορτραίτο της. «Ήταν μια ηλικιωμένη κυρία με ταπεινή εμφάνιση. Το χοντρό μάλλινο πλεκτό, που τύλιγε τα μάγουλά της, έκρυβε τα λευκά μαλλιά της, το τελευταίο στολίδι που περιφρονούσε όπως περιφρονούσε όλα τα άλλα. [...] έμοιαζε με ενοικιάστρια καθισμάτων», γράφει ο Ανατόλ Φρανς στη νεκρολογία της.

Αυτή η ήσυχη, αθόρυβη γυναίκα, μια νοικοκυρά στην εμφάνιση και τον τρόπο ζωής της, προκάλεσε διπλό σκάνδαλο με την ποίησή της και τα γραπτά της. Ούτε η γυναικεία ποίηση μπορούσε να γίνει αποδεκτή αν δεν ήταν λυρική, ούτε μια γυναίκα που τολμά να ομολογήσει δημόσια την αθεΐα της, αφού θεωρείτο αυτονόητο ότι το θρησκευτικό συναίσθημα είναι «έμφυτο στις γυναίκες».

Ο συντηρητικός Τύπος την αποκάλεσε «προυντονική Πυθία» και «θηλυκό Σατανά», ενώ κορόιδευε την εμφάνιση και την ηλικία της. Οι προοδευτικοί την επαίνεσαν μεν, αλλά με λίαν ανδροπρεπές λεξιλόγιο. Ο Ζιλ Μπαρμπέ ντ' Ορεβιγί θαυμάζει αυτά τα «ασεβή, αθεϊστικά, — αποφασιστικά αθεϊστικά — θλιβερά, λυπηρά και υπέροχα» ποιήματα, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του ότι αυτή η «απλή και σοβαρή κυρία» έγραψε «τον ωραιότερο λογοτεχνικό τρόμο που έχει γραφεί μετά τα «Άνθη του Κακού» του Μπωντλέρ. Και είναι ακόμη πιο ωραίο, επειδή στο κακό — το απόλυτο κακό — είναι πιο αγνό». Ο Ορεβιγί την κάνει σχεδόν άντρα («αυτός ο θηλυκός Ωριγένης, κατάφερε να σκοτώσει μέσα της το φύλο της και να το αντικαταστήσει με κάτι ουδέτερο και φρικτό, αλλά ισχυρό»)· ή μια από τις «Διαβόλισσες» του («κάτι σαν δαίμονας, και, ηθικά αλλά και αισθητικά, είναι ενδιαφέρον, ένας δαίμονας!») που δημοσίευσε την ίδια χρονιά και το οποίο της αφιερώνει: «Στη μεγάλη διαβόλισσα, οι μικρές».

Πηγή: Libération

Paul Merwart Facebook Twitter
Paul Merwart, «Πορτραίτο της Λουίζ-Βικτορίν Σοκέ, Κυρία Ακερμάν». (Πηγή: Gallica)

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/05 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΗΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Εκτός από τον πόλεμο του Πούτιν υπάρχει και αυτός του Μπάιντεν

LiFO politics / Εκτός από τον πόλεμο του Πούτιν υπάρχει και αυτός του Μπάιντεν

Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για τις επιδιώξεις του Πούτιν με την εισβολή στην Ουκρανία και εξηγεί γιατί θεωρεί πως «αυτή τη στιγμή έχουμε δύο πολέμους, τον άδικο πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία και τον τυχοδιωκτικό πόλεμο του Μπάιντεν απέναντι στη Ρωσία».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ιαπωνικοί μακάκοι

Τι διαβάζουμε σήμερα / Είχε καημό να γίνει αριστοκράτης

Σήμερα: Οι μοναδικοί ιαπωνικοί μακάκοι • • • ο μεγάλος διχασμός των Αμερικανών • • • ο ρεαλισμός υπερισχύει της δικαιοσύνης • • • το τίμημα του πολέμου • • • είχε καημό να γίνει αριστοκράτης • • • ο Ζιζού πενηντάρισε • • • η εικόνα της εβδομάδας 
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μπαγκλαντές

Τι διαβάζουμε σήμερα / H πιο επικίνδυνη περιοχή στη Γη

Σήμερα: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ινδία και το Μπαγκλαντές • • • η πιο επικίνδυνη περιοχή στη Γη • • • μόνον 4 από τους 55 • • • η μεγάλη αντικατάσταση από την πισίνα • • • πήγε να συναντήσει τη Λούσι στον ουρανό • • • ινδονήσιος αντισημιτισμός
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Οριστικό όχι στο μπουρκίνι στις πισίνες της Γαλλίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Οριστικό όχι στο μπουρκίνι στις πισίνες της Γαλλίας

Σήμερα: Οριστικό όχι στο μπουρκίνι στις πισίνες • • • πρωτοφανές σκάνδαλο δικαστικής διαφθοράς στην Ουκρανία • • • πανωλεθρία του Μακρόν; • • • το ουκρανικό διασπά κόμματα • • • να πεθάνουμε για το Ντάντζιγκ; • • • ο φωτογράφος της οικειότητας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μειώνεται το ενδιαφέρον στη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μειώνεται το ενδιαφέρον στη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σήμερα: Εκλογές κάθε 7 μήνες • • • το Καλίνινγκραντ πηγή έντασης • • • αποχαιρέτα το Παρίσι που ήξερες • • • κουράζει η Ουκρανία • • • μετακίνηση προς τα αριστερά της Λατινικής Αμερικής • • • μόνο μία Γη
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Γαλλικές εκλογές: «Κανείς δεν κερδίζει, αλλά εμείς χάνουμε»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Γαλλικές εκλογές: «Κανείς δεν κερδίζει, αλλά εμείς χάνουμε»

Σήμερα: Πρώτος αριστερός πρόεδρος στην ιστορία της Κολομβίας • • • κανείς δεν κερδίζει, αλλά εμείς χάνουμε • • • μικραίνουν οι μερίδες • • • η μάχη της Eurovision • • • γιατί; • • • λάθος παράδοση δέματος • • • οι περιπέτειες της Εμπραχίμι • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
PUTIN VOODOO

Τι διαβάζουμε σήμερα / Γιαπωνέζικο αντιπουτινικό βουντού

Σήμερα: Γιαπωνέζικο αντιπουτινικό βουντού • • • ένα μεγάλο δίδαγμα από την παγκόσμια ιστορία • • • πρωτοφανείς αποφάσεις του ΠΟΕ • • • μόνον οι Ουκρανοί υποφέρουν • • • στα McDonald's δεν αρέσουν οι φόροι • • • σκανδαλώδης δικαστική απόφαση • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
hana kimura

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αυστηρότερες ποινές για το διαδικτυακό μπούλινγκ

Σήμερα: Αυστηρότερες ποινές για το διαδικτυακό μπούλινγκ • • • αποδυναμώνεται η ενότητα των Ευρωπαίων • • • η Κίνα στη λάθος πλευρά της ιστορίας • • • επίφοβα αδιέξοδα με τα πυρηνικά του Ιράν • • • σιδηροδρομική Ντόλτσε Βίτα • • • ο Λυσιέν Φρόιντ του Φράνσις Μπέικον
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Συντριβή αντιεμβολιαστών στη Γαλλία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Συντριβή αντιεμβολιαστών στη Γαλλία

Σήμερα: Δίχως χιτζάμπ μοιάζεις με ζώο • • • καθεστώς υποψήφιας χώρας στην Ουκρανία; • • • αθόρυβη ενθάρρυνση • • • λιντσάρισμα εξαιτίας φημών στα κοινωνικά μέσα • • • συντριβή αντιεμβολιαστών στη Γαλλία • • • ρήσεις καθημερινής σοφίας • • • στατιστικά βασιλιάδων
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κανονικοποίηση του πολέμου

Τι διαβάζουμε σήμερα / Κανονικοποίηση του πολέμου

Σήμερα: Παγκόσμια πρώτη στην ανανεώσιμη ενέργεια • • • κανονικοποίηση του πολέμου • • • οι γαλλικές εκλογές • • • παιδεραστία στη γερμανική Εκκλησία • • • ο μύθος του ενσυνείδητου υπολογιστή • • • εκατονταετηρίδα του Simon Hantaï • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη

Τι διαβάζουμε σήμερα / Κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη

Σήμερα: Πρώτη σε ανάπτυξη η Ρουάντα • • • ακούσιες συνέπειες • • • δεν απαγορεύσαμε τα αεροπλάνα • • • κινεζικό πανεπιστήμιο στη Βουδαπέστη • • • καμπανάκι για τις ευάλωτες χώρες • • • ένας «Απόστολος του Ιησού Χριστού» σεξουαλικό αρπακτικό • • • εξτρεμιστική αντι-χοντροφοβία ∙ ∙ ∙ η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
beefalo

Τι διαβάζουμε σήμερα / Beefalo: Η διασταύρωση βισόνων και βοοειδών είναι το μέλλον της παραγωγής κρέατος

Σήμερα: Beefalo • • • η υποστήριξη στις κυρώσεις μειώνεται • • • ένα δόντι για να ξεπεραστεί το παρελθόν • • • λίθιο από το νερό • • • ο Σολζενίτσιν δάσκαλος του Πούτιν • • • σουηδική πορσελάνη
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη

Σήμερα: Σύννεφο τέφρας • • • η παγκόσμια οικονομία στη δίνη του στασιμοπληθωρισμού • • • δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για τα σιτηρά • • • στην καλύτερη περίπτωση ισχνές • • • το μεν φυσικό αέριο ακριβό, αλλά η ελευθερία ανεκτίμητη • • • Πλατινί και Μπλάτερ δικάζονται • • • ίχνη ζωής στο Άουσβιτς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
hunger

Τι διαβάζουμε σήμερα / Κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά: Δεν γεμίζουν τα στομάχια με ηθικολογίες

Σήμερα: Νεότερη η εξημέρωση των κοτόπουλων • • • δεν γεμίζουν τα στομάχια με ηθικολογίες • • • κυνικός εκβιασμός • • • το «ατομικό καρπούζι» • • • οι άνθρωποι ανέκαθεν είχαν απορίες • • • ο ζωγράφος των ζωγράφων
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
45 μέρες ενθουσιασμού και ελπίδας

Τι διαβάζουμε σήμερα / 45 μέρες ενθουσιασμού και ελπίδας

Σήμερα: Κι όμως τους έκαναν περήφανους • • • κάθαρση μιας «βρόμικης» λέξης • • • δεν ζούμε σε ασπρόμαυρο κόσμο • • • υπερυπολογιστής σαρώνει τα ρεκόρ • • • ένα μοναστήρι στις φλόγες • • • 45 μέρες ενθουσιασμού και ελπίδας • • • ο γενναίος σκύλος-αλεξιπτωτιστής Μπράιαν • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ρεπουμπλικάνος βουλευτής λέει πως οι αμβλώσεις φταίνε για τα μακελειά

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ρεπουμπλικάνος βουλευτής λέει πως οι αμβλώσεις φταίνε για τα μακελειά

Σήμερα: Τα χάμστερ αγαπούν τις μαργαρίτες • • • μια Ελλάδα • • • ο Όρμπαν σώζει τον Κύριλλο • • • οι αμβλώσεις φταίνε για τα μακελειά • • • το οικονομικό όπλο • • • δεν μου άρεσε τίποτα εκτός από τη σαρκοφάγο • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ