Αεροσκάφη πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου

Αεροσκάφη πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου Facebook Twitter
Αεροσκάφη της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας Patrouille de France πετούν πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου κατά τη διάρκεια πρόβας για την παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι. (Φωτό: Εμανουέλ Ντυνάν)
0

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ

Ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο έφτασε το 9,1% στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τον προβλεπόμενο 8,8%, και σημειώνοντας νέο ρεκόρ 40ετιας.

Τις ανησυχίες επιχείρησε να κατευνάσει ο Λευκός Οίκος. Δεδομένου ότι ο μισός σχεδόν πληθωρισμός οφείλεται μόνο στην ενέργεια, σημειώνει σε τουίτ του, το σημαντικό είναι αυτό: Η τιμή της βενζίνης έχει μειωθεί για 30 συνεχόμενες ημέρες, η τιμή στα πρατήρια έχει μειωθεί κατά 40 λεπτά από τα μέσα Ιουνίου, και το φυσικό αέριο θα συνεχίσει να μειώνεται τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις δεν είναι πειστικές. Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη είναι 8,6%, στις δε Βαλτικές χώρες 20%. Οι τιμές των ειδών διατροφής στη Γερμανία αυξήθηκαν 12,7% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο ― υψηλότερος πληθωρισμός στα είδη διατροφής από τότε που ξεκίνησε η στατιστική παρακολούθησή τους.

Σε χθεσινό κείμενό της, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, αναφέρει: «Θα είναι ένα δύσκολο 2022 ― και ενδεχομένως ένα ακόμη πιο δύσκολο 2023, με αυξημένο κίνδυνο ύφεσης… Η ανθρώπινη τραγωδία του πολέμου στην Ουκρανία έχει επιδεινωθεί. Το ίδιο και ο οικονομικός αντίκτυπός του, ιδίως μέσω των κλυδωνισμών στις τιμές των εμπορευμάτων που επιβραδύνουν την ανάπτυξη και επιδεινώνουν την κρίση του κόστους ζωής που πλήττει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους ― και ειδικά τους φτωχούς ανθρώπους που δεν μπορούν να θρέψουν τις οικογένειές τους. Και αυτό χειροτερεύει».

Πηγή: IFMBlog

Αεροσκάφη πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου Facebook Twitter
Ο πληθωρισμός τον Ιούνιο σε ετήσια βάση στις ευρωπαϊκές χώρες.

• • •

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

Το Παγκόσμιο Συνέδριο της Ουκρανίας κινείται νομικά εναντίον του Καναδά επειδή παραβίασε τις κυρώσεις και μεταφέρει επισκευασμένες τουρμπίνες στη Γερμανία για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1.

Με την προσφυγή ζητείται να αναγνωριστεί ότι η απόφαση να χορηγηθεί άδεια στη Siemens Καναδά ήταν παράλογη και μη εξουσιοδοτημένη, και να ακυρωθεί η άδεια.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρυντό χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη» την απόφαση να επιστραφούν οι τουρμπίνες (ο αριθμός τους είναι άγνωστος). Η Οτάβα δικαιολόγησε την απόφασή της λέγοντας ότι δεν ήθελε να αυξήσει τον κίνδυνο μιας μεγάλης ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, καθώς η ήπειρος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία για τον εφοδιασμό της με φυσικό αέριο.

Η ρωσική Gazprom δήλωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο αγωγός Nord Stream θα λειτουργήσει σωστά, και ότι «δεν έχει στην κατοχή της κανένα έγγραφο» που να επιτρέπει στη Siemens να φέρει τον αεριοστρόβιλο κινητήρα για τον σταθμό συμπίεσης Portovoye από τον Καναδά. Η απειλή αυτή πιθανόν σημαίνει ότι ο αγωγός, που έχει κλείσει για δέκα ημέρες για συντήρηση, δεν θα ξανανοίξει.

Με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως την απόφαση του Καναδά να επιστρέψει τις τουρμπίνες.

Ενώ τα μηνύματα της ύφεσης πολλαπλασιάζονται και η Ευρώπη περιμένει με αγωνία να ξανανοίξουν οι στρόφιγγες, είναι τουλάχιστον περίεργο που οι Ουκρανοί στρέφονται ευθέως εναντίον των Καναδών και εμμέσως εναντίον των Γερμανών και Αμερικανών. Το μόνο που δεν χρειάζεται ο αγώνας τους είναι να υπάρξει διχόνοια στο στρατόπεδο της Δύσης και να αρχίσουν εσωτερικές αντιπαραθέσεις.

Ο κίνδυνος διχασμού είναι απολύτως υπαρκτός. Το φθινόπωρο και ο χειμώνας θα είναι πολύ «δύσκολοι» στην Ευρώπη αν, όπως εκτιμάται, ο Πούτιν κλείσει τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου.

Πηγή: Ukrainian World Congress, U.S. Department of State

Αεροσκάφη πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου Facebook Twitter
Η υποστήριξη του ρωσικού εμπάργκο φυσικού αερίου εξαερώνεται στη Γερμανία. Μέσα σε 6 εβδομάδες έπεσε από το 44% στο 32%, ενώ περίπου 63% αντιτίθεται σε αυτό, από 50%. Ακόμα και μεταξύ των πιο σκληρών υπερασπιστών του, των Πρασίνων, η πλειοψηφία είναι εναντίον του.

• • •

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ

Σε συνέντευξή του στο CNN την Τρίτη, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, είπε ότι είναι λάθος να περιγράφεται ως πραξικόπημα η προσπάθεια του Τραμπ να παραμείνει στην εξουσία μετά τις εκλογές του 2020.

Το κύριο επιχείρημα του Μπόλτον ήταν ότι η οργάνωση πραξικοπήματος απαιτεί σοβαρή προετοιμασία: «Διαφωνώ με αυτό, ως κάποιος που βοήθησε να σχεδιαστούν πραξικοπήματα, όχι εδώ, αλλά, ξέρετε, σε άλλα μέρη. Χρειάζεται πολλή δουλειά και δεν είναι αυτό που έκανε [ο Τραμπ]. Απλώς παράπαιε από τη μία ιδέα στην άλλη».

Πρόκειται για μνημειώδη ελαφρότητα. Ένας πρώην ανώτατος αξιωματούχος παραδέχεται δημοσίως ότι η χώρα του οργάνωνε πραξικοπήματα σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως ο Πούτιν καταγγέλλει συνεχώς.

Και για εκνευριστική αλαζονεία κάποιων σταυροφόρων της Δύσης που κοκορεύονται για πράγματα που ο υπόλοιπος πλανήτης τα γνωρίζει, τα θυμάται και δεν τα συγχωρεί.

Αεροσκάφη πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου Facebook Twitter
Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, είπε σε συνέντευξή του στο CNN ότι βοήθησε να σχεδιαστούν πραξικοπήματα σε διάφορα μέρη του κόσμου.

• • •

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ UBER ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ

Όπως αποδεικνύεται από τα εμπιστευτικά της έγγραφα που διέρευσαν, η Uber πλήρωσε ακαδημαϊκούς υψηλού προφίλ στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να συντάξουν μελέτες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος της εκστρατείας πίεσης της εταιρείας, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι μελέτες ανατέθηκαν όταν η Uber αντιμετώπιζε τις ρυθμιστικές αρχές σε σημαντικές πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Το παράδειγμα που η εφημερίδα αναφέρει είναι δύο γνωστοί πανεπιστημιακοί που εργάζονται σε δύο κορυφαίες σχολές της Γαλλίας: ο καθηγητής της Σχολής Οικονομικών της Τουλούζης, Augustin Landier, και ο καθηγητής στη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων HEC (École des Hautes Études Commerciales de Paris), David Thesmar.

Δεν είναι καθόλου σπάνιες τέτοιου είδους μελέτες.

Η καθηγήτρια του Χάρβαρντ, Naomi Oreskes, τεκμηρίωσε με σειρά δημοσιεύσεων, ανάμεσά τους το βιβλίο «Έμποροι της Αμφιβολίας», τη λεγόμενη «στρατηγική του καπνίσματος». Η στρατηγική αυτή χρησιμοποιούσε καλοπληρωμένες μελέτες γνωστών ακαδημαϊκών που ενέσπειραν αμφιβολίες πρώτα για τους δεσμούς μεταξύ καπνίσματος και σοβαρών ασθενειών, και κατόπιν σε πολλά θέματα σχετιζόμενα με το περιβάλλον.

Υπάρχει, πάντως, μια διαφορά μεταξύ αυτών των μελετών και εκείνων της Uber. Ο Landier συμφώνησε να συντάξει μια μελέτη, με αμοιβή 100.000 ευρώ, την οποία περιέγραψε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την ομάδα πολιτικής και επικοινωνίας της Uber ως «εφαρμόσιμη για άμεσες δημόσιες σχέσεις, ώστε να αποδειχθεί ο θετικός οικονομικός ρόλος της Uber». Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται για διασπορά αμφιβολιών, αλλά για ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του μοντέλου της Uber.

Πηγή: The Guardian

• • •

ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΕΡΝΣΤΑΪΝ (1932 – 2022)

Πέθανε στις 4 Ιουλίου ο σημαντικός Αμερικανός φιλόσοφος, Ρίτσαρντ Μπερνστάιν (1932 – 2022).

Έξοχος φιλόσοφος και κοινωνικός ακτιβιστής. Τη δεκαετία του ΄60 συμμετείχε στα Κινήματα των Πολιτικών Δικαιωμάτων και κατά του πολέμου στο Βιετνάμ. Η συμμετοχή στα κοινά τού στοίχισε τη μονιμοποίησή του. Το 1965, ύστερα από σχεδόν 10 χρόνια διδασκαλίας στο Γέιλ, και παρά την ομόφωνη υποστήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας, το Γέιλ δεν τον μονιμοποίησε, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις ― σκάνδαλο που έμεινε στην ιστορία ως «η υπόθεση Μπερνστάιν».

Την επόμενη δεκαετία, ύστερα από παρότρυνση του στενού του φίλου, Γιούργκεν Χάμπερμας,  ξεκίνησε τη συμμετοχή του σε ένα σεμινάριο στο Ντουμπρόβνικ για την υποστήριξη οκτώ αντιφρονούντων Γιουγκοσλάβων μαρξιστών της ομάδας Praxis, οι οποίοι είχαν απολυθεί από το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου λόγω των πολιτικών τους απόψεων.

Στα πρώιμα βιβλία του ― Praxis and Action (1971), The Restructuring of Social and Political Theory (1976), Beyond Objectivism and Relativism (1983) — τόνισε πώς οι αντίθετες θέσεις θα ωφελούνταν από την κατανόηση η μία της άλλης. Κατόπιν ανοίχθηκε σε ευρύ φάσμα θεμάτων: την επανεξέταση του ριζικού κακού, την αξιολόγηση του ρόλου της βίας στα έργα του Καρλ Σμιτ και του Βάλτερ Μπένγιαμιν, την επανερμηνεία των γραπτών του Φρόιντ για τον Μωυσή και τον Μονοθεϊσμό και, την επανερμηνεία του αμερικανικού πραγματισμού, ιδίως με το πνεύμα του Τζον Ντιούι.

Όπως σημειώνει η Seyla Benhabib στη νεκρολογία του, ο Μπερνστάιν υπήρξε μάστορας στην ανάλυση της δύναμης και της αδυναμίας κάθε διανοητικής θέσης και στο να βλέπει πώς πρέπει να επικοινωνούν μεταξύ τους, ακόμη και όταν κάθε θέση υποθέτει μυωπικά ότι μόνο αυτή έχει το μονοπώλιο της αλήθειας. Είτε αντιμετώπιζε την ύβρη των αναλυτικών φιλοσόφων να θεωρούν ότι μόνο αυτοί μπορούν να σκέφτονται καθαρά και περιεκτικά, είτε την αυτοεπιβαλλόμενη απομόνωση των τάσεων της ηπειρωτικής φιλοσοφίας, όπως οι ερμηνευτικές μορφές της φαινομενολογίας και της αποδόμησης, είχε μια αλλόκοτη ικανότητα να τις φέρνει σε συνομιλία μεταξύ τους.

Αναντίρρητα, ένας σπουδαίος άνθρωπος και διανοητής, του οποίου δυστυχώς εξ όσων γνωρίζω μόνο ένα βιβλίο του έχει μεταφραστεί στη γλώσσα μας («Γιατί πρέπει να διαβάζουμε Χάνα Αρεντ», Επίκεντρο, 2019).

Πηγή: The Boston Review

Αεροσκάφη πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου Facebook Twitter
Πέθανε στις 4 Ιουλίου ο σπουδαίος Αμερικανός φιλόσοφος, Ρίτσαρντ Μπερνστάιν (1932 – 2022).

 

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ