O Μπάιντεν επισκέπτεται μια χώρα παρία

Τι διαβάζουμε σήμερα Facebook Twitter
Η 20χρονη πρωταθλήτρια της Ουκρανίας στον αθλητισμό χορού, Daria Kurdel, φοιτήτρια στη Νομική Ακαδημία του Εθνικού Πανεπιστημίου της Οδησσού, έχασε τη ζωή της από ρωσική πυραυλική επίθεση στις κατοικημένες περιοχές του Inhulets στις 9 Ιουλίου 2022.
0

Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΣΠΑΕΙ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Ο Καναδάς αποφάσισε να επιστρέψει στη Γερμανία έναν αεριοστρόβιλο που επισκευάστηκε στη χώρα από τη Siemens Energy AG και χρησιμοποιείται στο σύστημα αγωγών Nord Stream 1.

Ο υπουργός Φυσικών Πόρων του Καναδά, Τζόναθαν Γουίλκινσον, ανέφερε σε δήλωσή του το Σάββατο ότι η κυβέρνηση εκδίδει μια «χρονικά περιορισμένη και ανακλητή άδεια» για να εξαιρέσει την επιστροφή των τουρμπίνων από τις ρωσικές κυρώσεις της, προκειμένου να στηρίξει «την ικανότητα της Ευρώπης να έχει πρόσβαση σε αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή ενέργεια, καθώς συνεχίζει τη μετάβαση από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο». Η άδεια εξαγωγής εκδόθηκε μετά από συζητήσεις με «τους Ευρωπαίους φίλους και συμμάχους μας», καθώς και με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, πρόσθεσε.

Η απόφαση ελήφθη παρά τις έντονες αντιρρήσεις της κυβέρνησης της Ουκρανίας, καθώς και της μεγάλης ουκρανικής διασποράς στον Καναδά, που θεωρούν ότι υπονομεύει το καθεστώς των κυρώσεων.

Σύμφωνα με τον Sergiy Makogon, διευθύνοντα σύμβουλο της Gas TSO της Ουκρανίας: «Δυστυχώς, ο Καναδάς υπέκυψε στις πιέσεις και αποφάσισε να επιστρέψει την τουρμπίνα στην Gazprom. Αυτό είναι ένα πολύ κακό προηγούμενο για την εξαίρεση από τις κυρώσεις. Αλλά η λογική μιας τέτοιας απόφασης είναι σαφής». Μετά την επιστροφή της τουρμπίνας, αναμένεται ότι η Gazprom θα αποκαταστήσει πλήρως τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου προς τη Γερμανία (+100 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως), γεγονός που θα επιτρέψει στην Ευρώπη να συνεχίσει να αποθηκεύει αέριο για τη χειμερινή περίοδο και, ως εκ τούτου, θα οδηγήσει σε πτώση των τιμών του φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον Makogon.

Σήμερα, η Gazprom ξεκινά εργασίες συντήρησης στους δύο αγωγούς Nord Stream 1, οι οποίοι μεταφέρουν μεγάλη ποσότητα του φυσικού αερίου της στη Γερμανία και σε πολλές άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Η προαναγγελθείσα από καιρό δεκαήμερη διακοπή της λειτουργίας των δύο αγωγών υποτίθεται ότι είναι μια τεχνική τυπική διαδικασία. Αλλά ουδείς μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.

Η γαλλική κυβέρνηση προετοιμάζεται για την ολική διακοπή των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου, ένα σενάριο που θεωρείται το πιο πιθανό στις τρέχουσες προβλέψεις της, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μαίρ.

Πηγή: Le Monde, UkrinForm, The Guardian

Τι διαβάζουμε σήμερα Facebook Twitter
Ο Καναδάς επιστρέφει στη Γερμανία έναν αεριοστρόβιλο που επισκευάστηκε από τη Siemens Energy AG και χρησιμοποιείται στο σύστημα αγωγών Nord Stream 1, παρά τις αντιδράσεις των Ουκρανών ότι υπονομεύονται οι κυρώσεις.

• • •

Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΑΠΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Ουκρανός πρέσβης, Άντριι Μέλνικ, απομακρύνεται από τη θέση του στο Βερολίνο, σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο. Απολύθηκαν επίσης οι απεσταλμένοι της Ουκρανίας στην Τσεχική Δημοκρατία, την Ινδία, τη Νορβηγία και την Ουγγαρία.

Δεν δόθηκαν οι λόγοι των απολύσεων, αλλά ο Ζελένσκι διευκρίνησε αργότερα ότι η απόφαση ήταν «φυσιολογικό μέρος της διπλωματικής πρακτικής».

Παρά ταύτα, ο Μέλνικ είχε επανειλημμένως εξοργίσει τους Γερμανούς, εξαιτίας των προσβλητικών χαρακτηρισμών που είχε χρησιμοποιήσει για Γερμανούς πολιτικούς, και ειδικότερα για τον πρόεδρο, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, και τον καγκελάριο, Όλαφ Σολτς.

Σε πρόσφατη δημόσια παρέμβασή του προκάλεσε σάλο, ισχυριζόμενος ότι ο Ουκρανός εθνικιστής ηγέτης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Στεπάν Μπαντέρα, δεν ήταν «μαζικός δολοφόνος Πολωνών και Εβραίων». Πολωνοί και Ισραηλινοί εξοργίστηκαν, και το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τις δηλώσεις του πρέσβη.

Πηγή: AFP, AP, DW, Reuters

• • •

Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΑΡΙΑ

Την ερχόμενη βδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, όπου θα έχει συνομιλίες με τον βασιλιά Σαλμάν και τον πρίγκιπα διάδοχο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν που πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του δημοσιογράφου της Washington Post και πολιτικού αντιπάλου του, Τζαμάλ Κασόγκι.

«Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν με την απόφασή μου να ταξιδέψω στη Σαουδική Αραβία», έγραψε σε σχόλιό του ο Μπάιντεν που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην Washington Post. «Οι απόψεις μου για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι σαφείς και μακροχρόνιες και οι θεμελιώδεις ελευθερίες βρίσκονται πάντα στην ημερήσια διάταξη όταν ταξιδεύω στο εξωτερικό».

Όπως έγραψε, σκοπεύει να αναπροσανατολίσει και όχι να διαρρήξει τις σχέσεις με μια χώρα που αποτελεί στρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ εδώ και 80 χρόνια, την οποία όμως είχε χαρακτηρίσει «παρία».

Προφανώς, ο ίδιος και το επιτελείο του θεώρησαν ότι το πάγωμα των σχέσεων των δύο χωρών δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ, σε εποχή που οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύθηκαν στα ύψη, οι ανησυχίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αυξάνονται, όπως και το μόνιμο μέλημα της αμερικανικής διοίκησης για την επέκταση της Κίνας.

Και η ηθική πού βρίσκεται σε όλα αυτά; Η απάντηση έχει δοθεί πριν από πολλές δεκαετίες: «Ο Σομόζα μπορεί να είναι κάθαρμα, αλλά είναι το δικό μας κάθαρμα» (λέγεται ότι το είπε ο Φράνκλιν Ρούσβελτ για τον πρόεδρο της Νικαράγουας, Αναστάσιο Σομόζα Γκαρσία).

Πηγή: Washington Post, AP

Τι διαβάζουμε σήμερα Facebook Twitter
Την ερχόμενη βδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, την οποία είχε χαρακτηρίσει χώρα «παρία».

• • •

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Σύμφωνα με έρευνα της ουκρανικής εταιρείας δημοσκοπήσεων, Gradus Research, το 49% των ερωτηθέντων Ουκρανών επιχειρηματιών αναμένει ότι η ενεργός φάση του πολέμου θα λήξει τον ερχόμενο χειμώνα.

Απεναντίας, το 35% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ενεργές εχθροπραξίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του 2023 ή ότι θα συνεχιστούν για χρόνια.

Η έρευνα της Gradus Research, βασίστηκε στις απαντήσεις 104 Ουκρανών επιχειρηματιών.

Πηγή: Gradus Research, The Kyiv Independent

• • •

ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

Η ιταλική εταιρεία Energy Dome εγκαινίασε την πρώτη από τις εγκαταστάσεις της διοξειδίου του άνθρακα, CO2, οι οποίες μπορούν να αποθηκεύουν ανανεώσιμη ενέργεια για μεγάλα χρονικά διαστήματα, να την απελευθερώνουν γρήγορα, και με πολύ χαμηλότερο κόστος από τις μεγάλες μπαταρίες λιθίου.

Η μπαταρία CO2 είναι ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μακράς διάρκειας και μεγάλης κλίμακας που βασίζεται σε μια θερμοδυναμική διεργασία που αποθηκεύει αποτελεσματικά ενέργεια με το χειρισμό του CO2 υπό διαφορετικές συνθήκες κατάστασης σε έναν κλειστό θερμοδυναμικό μετασχηματισμό. Η μπαταρία CO2 μπορεί να λειτουργεί σε λειτουργία φόρτισης (απορρόφηση ενέργειας από το δίκτυο) και σε λειτουργία εκφόρτισης (επιστροφή ενέργειας στο δίκτυο).

Όταν λειτουργεί σε κατάσταση φόρτισης, το CO2 αποσύρεται από έναν ατμοσφαιρικό καταψύκτη, τον Θόλο, και συμπιέζεται σε έναν ενδοψυκτικό συμπιεστή. Η θερμότητα που παράγεται από τη συμπίεση αποθηκεύεται σε δύο συστήματα αποθήκευσης θερμικής ενέργειας (TES).

Στη συνέχεια, το CO2 συμπυκνώνεται και αποθηκεύεται υπό πίεση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος στα δοχεία υγρού CO2. Όταν το σύστημα λειτουργεί σε λειτουργία εκτόνωσης, το υγρό CO2 εξατμίζεται και θερμαίνεται με ανάκτηση θερμότητας από τα TES.

Η ροή του CO2 κατόπιν επεκτείνεται σε έναν επαναθερμασμένο στρόβιλο που επιστρέφει ενέργεια στο δίκτυο και αποθηκεύεται στον θόλο σε θερμοκρασία και πίεση περιβάλλοντος χωρίς διαρροή στην ατμόσφαιρα.

Η πιλοτική μονάδα που κατασκευάστηκε στη Σαρδηνία είναι μικρή (αποθηκεύει μόνο 4 MWh ενέργειας και έχει μέγιστη ισχύ 2,5 MWe), αλλά αποδεικνύει τη βιωσιμότητα της προσέγγισης. Η Energy Dome δήλωσε ότι η κατασκευή της περιλαμβάνει ευρέως διαθέσιμα κοινά υλικά και εξοπλισμό, που διευκολύνει το ενδεχόμενο παγκόσμιας επέκτασης.

Ενώ η συνολική απόδοση των μπαταριών CO2, που εκτιμάται στο 75%, είναι χαμηλότερη από εκείνη των σημερινών μεγάλων μπαταριών λιθίου, το κόστος ανά μεγαβατώρα είναι πολύ πιο ελκυστικό. Σύμφωνα με την εταιρεία, καθώς περισσότερες εγκαταστάσεις θα τίθενται σε λειτουργία, θα είναι σε θέση να επιτύχει 50-60 ευρώ/MWh σε σύγκριση με 125-230 ευρώ/MWh για συσκευές λιθίου.

Το επόμενο βήμα είναι η κατασκευή του πρώτου εργοστασίου «πλήρους κλίμακας». Με δυνατότητα αποθήκευσης 200 MWh ενέργειας και τροφοδοσίας έως και 20 MWe, υπολογίζεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του 2023.

Πηγή: Energy Dome, dailygeekshow

Τι διαβάζουμε σήμερα Facebook Twitter
Η ιταλική εταιρεία Energy Dome εγκαινίασε την πρώτη από τις εγκαταστάσεις της διοξειδίου του άνθρακα, CO2, οι οποίες μπορούν να αποθηκεύουν ανανεώσιμη ενέργεια (Φωτο: Energy Dome)

• • •

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

«Τα γεγονότα της ζωής δεν διεισδύουν στη σφαίρα στην οποία λατρεύουμε τις πεποιθήσεις μας· δεν δημιούργησαν αυτές τις πεποιθήσεις, είναι ανίσχυρα να τις καταστρέψουν· μπορούν να τις επιφέρουν συνεχή χτυπήματα αντίφασης και διάψευσης χωρίς να τις αποδυναμώνουν».

― Μαρσέλ Προυστ

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΡΙΤΗ 28/06- ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Η απροετοίμαστη Ευρώπη και η ενεργειακή παγίδα

LiFO politics / Η απροετοίμαστη Ευρώπη και η ενεργειακή παγίδα

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Χάρη Δούκα, καθηγητή ενεργειακής πολιτικής στο ΕΜΠ, σχετικά με όλους εκείνους τους λόγους που συνέτειναν στην έκρηξη των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων. Πώς βρεθήκαμε να ζούμε μέσα σε μια «τέλεια ενεργειακή καταιγίδα»;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Ρωσία ελέγχει το 22% της ουκρανικής αρόσιμης γης

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία ελέγχει το 22% της ουκρανικής αρόσιμης γης

Σήμερα: Αποποινικοποίηση των αμβλώσεων στη Σιέρα Λεόνε • • • ο κλόουν • • • ανάπαυλα πριν από την καταιγίδα • • • η Ρωσία ελέγχει το 22% της ουκρανικής αρόσιμης γης • • • χάρη μετά από 18 χρόνια φυλάκιση • • • λογοκριμένα πέη • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/03 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ - Μπορούμε να απεξαρτηθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο;

LiFO politics / Μπορούμε να απεξαρτηθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο;

H Βασιλική Σιούτη συζητά με τον καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Σταύρο Παπαθανασίου σχετικά με τους κινδύνους που ανέδειξε η πρόσφατη κρίση, οι οποίοι συνοδεύουν τη μονοδιάστατη εξάρτησή μας από ένα συμβατικό καύσιμο, το φυσικό αέριο.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
ΤΡΙΤΗ 31/05- ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-«Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο»: Γιατί εξακολουθεί να μας γοητεύει;

Βιβλία και Συγγραφείς / «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο»: Γιατί εξακολουθεί να μας γοητεύει;

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον Παναγιώτη Πούλο, ομότιμο καθηγητή Φιλοσοφίας και Αισθητικής της ΑΣΚΤ και μεταφραστή του «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο», για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Μαρσέλ Προυστ.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ