Τέμπη: Να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο ζητά ο Τριαντόπουλος – «Ολα στο φως»

Τέμπη: Να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο ζητά ο Τριαντόπουλος – «Ολα στο φως» Facebook Twitter
Χρήστος Τριαντόπουλος/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Λίγες ώρες μετά την έναρξη των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η οποία διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τότε υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου για πιθανή αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη βουλευτική ασυλία.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της επιτροπής Παναγή Καππάτο, ζητώντας να παραπεμφθεί απευθείας στη Δικαιοσύνη, καθώς δηλώνει βέβαιος ότι θα δικαιωθεί. Παράλληλα, κατηγορεί την αντιπολίτευση για εργαλειοποίηση του τραγικού δυστυχήματος, τονίζοντας ότι το πόρισμα της επιτροπής θα αποτελέσει σημείο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης που θα τον ακολουθεί στο δημόσιο και ιδιωτικό του βίο.

Η προανακριτική επιτροπή διερευνά ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος από τον Χρήστο Τριαντόπουλο κατά την περίοδο 3 Φεβρουαρίου – 6 Μαρτίου 2023, όσον αφορά τις παρεμβάσεις που έγιναν στον χώρο του δυστυχήματος. Ο ίδιος, στην επιστολή του προς την επιτροπή, δηλώνει απολύτως αθώος, υποστηρίζοντας ότι ήταν ο πρώτος που ζήτησε τη διερεύνηση της υπόθεσης ώστε «καμία σκιά να μην πλανάται» γύρω από το όνομά του.

Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για μια περίοδο ακραίας πολιτικής πόλωσης, υποστηρίζοντας ότι η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί το δυστύχημα των Τεμπών για μικροπολιτικά οφέλη. Δηλώνει πως δεν επιθυμεί η κρίση της επιτροπής να επηρεαστεί από κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες, γι’ αυτό και ζητά να παραπεμφθεί απευθείας στη Δικαιοσύνη, την οποία χαρακτηρίζει ως τον μόνο ανεξάρτητο και αμερόληπτο θεσμό που μπορεί να τον κρίνει δίκαια.

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω, ούτε να φοβηθώ. Έχω απόλυτη πίστη στην αθωότητά μου και τυφλή εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η στάση και οι επιλογές ενός πολιτικού πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για την κοινωνία, γι’ αυτό και επιλέγει, όπως λέει, να αναμετρηθεί απευθείας με τη Δικαιοσύνη και όχι με πολιτικές διαδικασίες που μπορεί να αμφισβητηθούν.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM