«Είναι απαράδεκτο να μη στηρίζουμε δύο ανθρώπους που αποφασίζουν να προσφέρουν αγάπη σε παιδιά»

Νίκος Κατσούλης - Μαρία Πολίτη: «Είναι απαράδεκτο να μη στηρίζουμε με όλη μας τη δύναμη δύο ανθρώπους που αποφασίζουν να προσφέρουν την αγάπη τους σε παιδιά» Facebook Twitter
Η γκάμα είναι μεγάλη όχι γιατί εμείς το έχουμε επιδιώξει αλλά γιατί ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι υπάρχουν παντού κι ας είναι αόρατοι για κάποιους άλλους συμπολίτες μας, συχνά και για την Πολιτεία την ίδια.
0

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα συνίσταται σε απλές σχέσεις καλής γειτονίας, σχέσεις συναδελφικές και επαγγελματικές, σχέσεις με φίλους δικούς μας και των παιδιών μας, σχέσεις εκπαιδευτικού και μαθητή έως και στενές φιλικές σχέσεις. Η γκάμα είναι μεγάλη όχι γιατί εμείς το έχουμε επιδιώξει αλλά γιατί ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι υπάρχουν παντού κι ας είναι αόρατοι για κάποιους άλλους συμπολίτες μας, συχνά και για την Πολιτεία την ίδια.

Μεγαλώνοντας τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 σε μια κοινωνία πολύ συντηρητική στο μεγαλύτερο κομμάτι της και συνακόλουθα ομοφοβική, εκτεθήκαμε σε όλο το «σεντόνι» των στερεοτύπων της εποχής. 

Η καθημερινή επαφή με φίλους μας, το γεγονός ότι μεγαλώσαμε μαζί με ανθρώπους που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα καθώς και με οικογένειες του «ουράνιου τόξου» κάνει καθημερινά σαφές πόσο λάθος είναι τα στερεότυπα που κρατούν ακόμα φοβισμένους, επιφυλακτικούς ή και εχθρικούς απέναντί της πολλούς συνανθρώπους μας.

Μερικοί άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να ανοίξουν την αγκαλιά τους σε άλλους ανθρώπους, να τους παρέχουν ίσα δικαιώματα και συγχρόνως να διακανονίζουν την πίστη σε θρησκείες οι οποίες διακηρύττουν ότι η πεμπτουσία τους είναι η αγάπη, η ισότητα και η αλληλεγγύη.

Αυτό που δεν ξέραμε και μας ξενίζει είναι ότι δυστυχώς μερικοί άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να ανοίξουν την αγκαλιά τους σε άλλους ανθρώπους, να τους παρέχουν ίσα δικαιώματα και συγχρόνως να διακανονίζουν την πίστη σε θρησκείες οι οποίες διακηρύττουν ότι η πεμπτουσία τους είναι η αγάπη, η ισότητα και η αλληλεγγύη.

Η αναγνώριση του δικαιώματος στον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια είναι, πιστεύουμε, πάρα πολύ σημαντική επειδή είναι απαράδεκτο το 2024 α) να υπάρχουν ακόμα ζητήματα ίσων δικαιωμάτων, β) να μη δίνουμε σε μια οικογένεια όλα τα απαραίτητα νομικά εφόδια ώστε να τη διευκολύνουμε στην πάρα πολύ σημαντική αποστολή της, γ) να μη στηρίζουμε με όλη μας τη δύναμη δυο ανθρώπους που αποφασίζουν να προσφέρουν την αγάπη και τη φροντίδα τους σε παιδιά, δ) τα παιδιά αυτών των οικογενειών να νιώθουν οποιασδήποτε μορφής διάκριση ή αποκλεισμό, ε) με το δημογραφικό στη χώρα μας να είναι στο κόκκινο, να μη στηρίζονται όσοι άνθρωποι αποφασίζουν να δημιουργήσουν οικογένεια, ανεξάρτητα από το φύλο και τον ερωτικό τους προσανατολισμό, στ) να βάζουμε, γενικότερα, οποιαδήποτε εμπόδια στην αγάπη των ανθρώπων.

Σε όσους έχουν αντίθετη άποψη, θα λέγαμε ότι η αγάπη είναι μέσα τους και είναι ό,τι πιο δυνατό έχουν, ας την αφήσουν ελεύθερη και θα δουν την αλήθεια.

Αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι, δεν θα σταθούμε στη λεκτική ή και σωματική βία που συχνά αντιμετωπίζουν, στα δεκάδες περιστατικά που από νεαρή ηλικία, προερχόμενα από ομοφοβικό περιβάλλον, δεν αποδέχονται τον εαυτό τους και έρχονται σε εσωτερική σύγκρουση, ή στο ομοφοβικό μπούλινγκ που γίνεται στα σχολεία – αυτά είναι ευρύτερα γνωστά.

Θα παραθέσουμε εδώ κάτι απλό και καθημερινό: η πολιτεία μεριμνά για τους πολύτεκνους, όπως εμείς, με κάποιες πενιχρές διευκολύνσεις, όπως το να μην πληρώνουμε τέλη ταξινόμησης προκειμένου να αγοράσουμε αυτοκίνητο ή το μειωμένο εισιτήριο σε μέσα μαζικής μεταφοράς, θέατρα, σινεμά κ.λπ. Αντίστοιχα πολύτεκνο ομόφυλο ζευγάρι, όπως ένα φιλικό μας, όπου κάθε γονέας έχει δύο παιδιά, σύνολο τέσσερα, δεν δικαιούται καν αυτές τις στοιχειώδεις διευκολύνσεις. 

Ο Νίκος Κατσούλης και η Μαρία Πολίτη είναι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί και οικογενειακοί φίλοι ομόφυλου ζευγαριού με παιδιά.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFΟ δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Delivery

Οπτική Γωνία / Οι αόρατοι ντελιβεράδες της Wolt και του efood:  Μια νέα «Μανωλάδα» έξω από την πόρτα σου

Πίσω από την ταχύτητα των παραδόσεων και την ευελιξία της gig economy ξεδιπλώνεται ένα αθέατο δίκτυο εκμετάλλευσης, μαύρης και υποδηλωμένης εργασίας: διανομείς που δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, πίεση και απειλές. Τι ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι διανομείς και τι απαντούν οι ψηφιακές πλατφόρμες.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ο «Φραπές» και το πολιτικό πρόβλημα

Βασιλική Σιούτη / Ο «Φραπές» και το πολιτικό πρόβλημα

Η εμφάνιση του «Φραπέ» στη Βουλή, η αλαζονεία και η έλλειψη φόβου απέναντι σε θεσμούς που θα έπρεπε να τον ελέγχουν αναδεικνύουν την ύπαρξη ενός άτυπου συστήματος ισχύος που θεωρεί ότι μπορεί να μη λογοδοτεί πουθενά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Κανένας στην Τουρκία δεν ονειρεύεται ελληνικό έδαφος»

Οπτική Γωνία / «Κανένας στην Τουρκία δεν ονειρεύεται ελληνικό έδαφος»

Ο έγκριτος διευθυντής της «Milliyet», Οζάι Σεντίρ, αποδομεί τα στερεότυπα που συντηρούν την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μιλά για την ευθύνη των ΜΜΕ και των πολιτικών και εξηγεί γιατί πιστεύει ότι οι δύο λαοί είναι έτοιμοι για ένα νέο μοντέλο κοινών συμφερόντων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δήμος Αθηναίων: Παραδίδει το Αναπαυτήριο Πικιώνη σε ιδιώτες

Ρεπορτάζ / Δήμος Αθηναίων: Παραδίδει το Αναπαυτήριο Πικιώνη σε ιδιώτες

Σε πλειοδοτική δημοπρασία αποφάσισε να βγάλει ο δήμος Αθηναίων το Αναπαυτήριο Πικιώνη, εγκρίνοντας μέσω του δημοτικού συμβουλίου την εκμίσθωσή του σε ιδιώτη. Μάλιστα, στο έγγραφο της ημερήσιας διάταξης με το οποίο εισήχθη το θέμα προς συζήτηση το Αναπαυτήριο εμφανίζεται με τον χαρακτηρισμό «τουριστικό περίπτερο».
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Στέφανος Τσιτσιπάς: H ταχύτητα ήταν η αφορμή. Η πτώση είχε αρχίσει καιρό

Οπτική Γωνία / Στέφανος Τσιτσιπάς: H ταχύτητα ήταν η αφορμή, η πτώση είχε αρχίσει καιρό

Οι ατυχείς δηλώσεις, οι δημόσιες εκρήξεις και οι άστοχες τοποθετήσεις. Την ώρα που Αντετοκούνμπο, Μανόλο και Τεντόγλου δείχνουν το πρότυπο, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μοιάζει να παλεύει όχι με τους αντιπάλους του αλλά με το βάρος της ίδιας του της λάμψης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τι ξημερώνει για την Ουκρανία; Η μάχη για ειρήνη χωρίς παραχωρήσεις

Οπτική Γωνία / Τι ξημερώνει για την Ουκρανία; Η μάχη για ειρήνη χωρίς παραχωρήσεις

Η εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα στις αμερικανικές προτάσεις, την ασφάλεια της Ευρώπης και το μέλλον της Ουκρανίας. Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σωτήρης Ντάλης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αχιλλέας Μπέος «ανάγκη της κοινωνίας»;

Οπτική Γωνία / Ο Αχιλλέας Μπέος «ανάγκη της κοινωνίας»;

Ο Μπέος έχει τον λαό του. Όχι μόνο στον Βόλο. Είναι ο ίδιος κόσμος που γελάει με emoticon κάτω από τις «λουλούδες» και τα «πουστρόνια». Ο ίδιος λαός που βλέπει τον Μπέο ως μια λιγάκι άξεστη πλην ίσως αναγκαία απάντηση στον woke κίνδυνο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Οι λομπίστες του Κατάρ: Πώς το εμιράτο επεκτείνει διαρκώς την επιρροή του στη Δύση

Οπτική Γωνία / Οι λομπίστες του Κατάρ: Πώς το εμιράτο επεκτείνει διαρκώς την επιρροή του στη Δύση

Από το Qatargate και τους δεσμούς με το περιβάλλον Τραμπ μέχρι τις δωρεές σε αμερικανικά πανεπιστήμια, το sporstwashing και τις υποθέσεις στην Ελλάδα, το Κατάρ χτίζει ένα αόρατο δίκτυο επιρροής που εκτείνεται από την Ουάσιγκτον έως τις Βρυξέλλες.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Τεστ για ναρκωτικά στους οδηγούς: Πώς θα γίνονται; Ποιες ποινές προβλέπονται;

Οδήγηση / Τεστ για ναρκωτικά στους οδηγούς: Πώς θα γίνονται; Ποιες ποινές προβλέπονται;

Η αντιμετώπιση της επικίνδυνης οδήγησης στους ελληνικούς δρόμους θα ενισχυθεί με ελέγχους μέσω drugwipe test. Ποιες ναρκωτικές ουσίες θα ανιχνεύουν και πότε θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι έλεγχοι.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΕΠΕΞ Κρίση αξιοπιστίας στις Βρυξέλλες, μάχη συμφερόντων στην Αθήνα

Βασιλική Σιούτη / Κρίση αξιοπιστίας στις Βρυξέλλες, μάχη συμφερόντων στην Αθήνα

Σύννεφα πάνω από τις Βρυξέλλες: H σύλληψη της Φεντερίκα Μογκερίνι, το σκάνδαλο του Qatargate, οι γεωπολιτικές αναταράξεις σε Ε.Ε. και Ελλάδα αλλά και πώς ο Κάθετος Διάδρομος μπορεί να επηρεάσει το πολιτικό παιχνίδι.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήπως γέρνουμε πολύ ακροδεξιά;

Ακροβατώντας / Μήπως γέρνουμε πολύ ακροδεξιά;

Μια μεγάλη έρευνα αποτυπώνει αυτή την αρνητική πραγματικότητα. Tο 17,5% των ερωτηθέντων δείχνει προτίμηση «σε ορισμένες περιπτώσεις» στη δικτατορία, ενώ το 28,4% του γενικού πληθυσμού αναγνωρίζει «καλές πλευρές στη δικτατορία της 21ης Απριλίου του 1967»!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ