ΤΩΡΑ

Ρατσιστικά σκουφάκια κολύμβησης

SWIMMING CUP Facebook Twitter
Η Διεθνής Ομοσπονδία Κολύμβησης (FINA) απαγόρευσε σκουφάκια κολύμβησης, σχεδιασμένα για φυσικά μαλλιά μαύρων, να χρησιμοποιηθούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, διότι «δεν ταιριάζουν με τη φυσική μορφή της κεφαλής».
0

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ

Όπως πάρα πολλοί άλλοι, είχα γράψει για τη Σα’Κάρι Ρίτσαρντσον ότι «ένα αστέρι γεννήθηκε». Με το 10,86 που είχε πετύχει στα προκριματικά των 100 μέτρων ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα φαβορί για χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Η Ρίτσαρντσον, όμως, δεν μπορεί να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς, διότι τιμωρήθηκε με έναν μήνα αποκλεισμό. Ο λόγος; Σε αντι-ντόπινγκ έλεγχο, βρέθηκε θετική σε κάνναβη στα προκριματικά για τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς. Δεν βρέθηκε θετική σε αναβολικά στεροειδή, είχε καπνίσει μαριχουάνα.

Η απόφαση είναι τυπικά έγκυρη. Σύμφωνα με τον κώδικα της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ (WADA) «όλα τα φυσικά και συνθετικά κανναβοειδή» απαγορεύονται στους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων «της κάνναβης (χασίς, μαριχουάνα) και των προϊόντων κάνναβης». Η Υπηρεσία Αντιντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA) και η Ολυμπιακή & Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ (USOPC) υπέγραψαν τον κώδικα της WADA και, συνεπώς, είναι αναγκασμένες να συμμορφωθούν στους κανόνες σχετικά με τις απαγορευμένες ουσίες.

Αυτό ακριβώς διευκρίνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όταν ρωτήθηκε: «Οι κανόνες είναι κανόνες και καθένας γνωρίζει τους κανόνες που ισχύουν». 

Ωστόσο, η απαγόρευση συμμετοχής της Ρίτσαρντσον αναδείχθηκε σε cause célèbre.

Ο λόγος είναι ότι πάρα πολλοί ξαφνιάστηκαν που η κάνναβη θεωρείται βελτιωτικό της απόδοσης. Όπως έγραψε κάποιος, αν αθλητής που χρησιμοποιεί ένα κατεξοχήν «χαλαρωτικό» σαν την κάνναβη κερδίσει έναν αγώνα, πρέπει να πάρει δύο μετάλλια.

Ξεκινώντας από αυτό, οι συζητήσεις εστιάστηκαν στην ίδια την ουσία των κανόνων: «Αν πρέπει να διατηρηθούν οι κανόνες, είναι διαφορετικό ζήτημα, αλλά οι κανόνες είναι κανόνες» (Τζο Μπάιντεν). 

Η ουσία είναι ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση σχιζοφρένειας. Από τη μια, η μαριχουάνα ουσιαστικά απαγορεύεται, διότι κατά την USADA θεωρείται «‘ουσία κακοποίησης’ επειδή συχνά χρησιμοποιείται στην κοινωνία εκτός του πλαισίου των σπορ». Με άλλα λόγια, απαγορεύεται επειδή απαγορεύεται γενικά, ενώ επιτρέπεται το αλκοόλ στους αθλητές, επειδή επιτρέπεται γενικά.

Από την άλλη, η Ρίτσαρντσον βρέθηκε θετική στο Όρεγκον, σε μία από τις 18 πολιτείες στις οποίες επιτρέπεται η χρήση της κάνναβης. Η καθηγήτρια αθλητικών μελετών, Amy Bass, επισημαίνει ότι επαγγελματικές ενώσεις, ανάμεσά τους το ΝΒΑ (μπάσκετ) και το NFL (αμερικανικό ποδόσφαιρο), έχουν καταργήσει ή χαλαρώσει τους ελέγχους για χρήση κάνναβης. Το παράδοξο αποτέλεσμα είναι, ενώ σε ομοσπονδιακό επίπεδο παραμένει παράνομη, σχεδόν οι μισές επαγγελματικές ομάδες παίζουν σε πολιτείες που επιτρέπουν τη χρήση της.

«Ο Έλον Μασκ μπορεί να καπνίσει δημοσίως έναν μπάφο και το SpaceX να πάρει εκατομμύρια από ομοσπονδιακές συμβάσεις, αλλά η Ρίτσαρντσον να βρεθεί θετική σε THC [ψυχοδιεγερτικό χημικό που εντοπίζεται στην κάνναβη] και να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς;». Έτσι συνόψισε τη σχιζοφρενική υποκρισία στις ΗΠΑ ο καθηγητής και πρώην υπουργός, Ρόμπερτ Ράιχ, και δεν φαίνεται να βρίσκεται μακριά από την ουσία του προβλήματος.

Πηγή: CNN, Reason Magazine, Rolling Stone

Σα’Κάρι Ρίτσαρντσον Facebook Twitter
Η Σα’Κάρι Ρίτσαρντσον με τη γιαγιά της, αμέσως μετά τη νίκη της στα προκριματικά των 100 μέτρων γυναικών για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

• • •

ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ!

Θέατρο Ιταλού ποδοσφαιριστή στο ματς Ιταλίας – Βελγίου. Ατύχησε, όμως. Η Ιταλία έβαλε γκολ, κι αυτός επέσπευσε την ανάρρωσή του. 

Οι Ιταλοί δεν είναι οι μόνοι θεατρίνοι στα γήπεδα. Αμφιβάλλω, μάλιστα, αν ποτέ είχαν κάποιον που να πλησιάζει στον δικό μας Καραγκούνη.

Ασφαλώς, ώρες-ώρες είναι εκνευριστικό να βλέπεις κάποιον να «σφαδάζει» από τους πόνους αδικαιολόγητα, αλλά και τα «πουριτανικά» λογύδρια περί υποκρισίας δεν πάνε παραπίσω.  

• • •

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Με αφορμή τη χθεσινή επέτειο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, ένα κείμενο του Χέρμπερτ Σάιμον (βραβείο Νόμπελ Οικονομικών 1978).

Αναλογισθείτε τώρα ένα εντελώς διαφορετικό παράδειγμα ανθρώπινου σχεδιασμού... Σχεδόν όλοι μας στον ελεύθερο κόσμο θεωρούμε αυτό το κείμενο [το Σύνταγμα] ως εντυπωσιακό παράδειγμα επιτυχίας του ανθρώπινου σχεδιασμού. Το θεωρούμε επιτυχία διότι το Σύνταγμα, αν και τροποποιήθηκε και ερμηνεύθηκε ποικιλοτρόπως, επιζεί ορίζοντας το πλαίσιο των πολιτικών μας θεσμών· και διότι η κοινωνία που λειτουργεί στο πλαίσιο αυτό πρόσφερε στους περισσότερους από εμάς μεγάλες ελευθερίες και υλική άνεση υψηλού επιπέδου.

federalist
Το εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης του The Federalist (1788).

Και τα δύο επιτεύγματα — τα ταξίδια στη Σελήνη και η επιβίωση του Αμερικανικού Συντάγματος — είναι θρίαμβοι της περιορισμένης ορθολογικότητας. Μια αναγκαία, όχι όμως και ικανή, συνθήκη για την επιτυχία τους, ήταν ότι αξιολογήθηκαν ως προς περιορισμένους στόχους. Έχω ήδη επιχειρηματολογήσει γι' αυτό το σημείο όσον αφορά τη NASA.

Όσον αφορά τους θεμελιωτές του Συντάγματος είναι διδακτικό να εξεταστούν οι δικές τους απόψεις για τους στόχους τους, οι οποίες καθρεπτίζονται στο The Federalist και στις σωζόμενες καταγραφές από τη συντακτική συνέλευση. Το εντυπωσιακό σε αυτά τα ντοκουμέντα είναι το πρακτικό τους πνεύμα και η επίγνωση, που αποπνέουν, των ορίων της πρόβλεψης για τις μεγάλες ανθρώπινες υποθέσεις. Οι περισσότεροι από τους συντάκτες του Συντάγματος ενστερνίστηκαν πολύ περιορισμένους στόχους για το τέχνημά τους — κυρίως τη διατήρηση της ελευθερίας σε μια έννομη κοινωνία. Δεν θέλησαν, μάλιστα, οι νέοι θεσμοί να δημιουργήσουν έναν καινούργιο άνθρωπο, αλλά αποδέχθηκαν ως έναν από τους περιορισμούς του σχεδιασμού τους τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου, όπως τον ήξεραν, τον εγωισμό του καθώς και την κοινή του λογική. 

Με τα συνετά τους λόγια (The Federalist, no. 55): «Όπως υπάρχει κάποιος βαθμός εξαχρείωσης στο ανθρώπινο γένος, ο οποίος απαιτεί έναν ορισμένο βαθμό περίσκεψης και δυσπιστίας, έτσι υπάρχουν και άλλες ιδιότητες στην ανθρώπινη φύση που δικαιολογούν ένα μέρος εκτίμησης και εμπιστοσύνης».

[H. A. Simon, «Οι Επιστήμες του Τεχνητού», Εισαγωγή, Μετάφραση και Σημειώσεις: Κ. Π. Αναγνωστόπουλος, Εκδόσεις Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη, 2006 (μτφ. του The Sciences of the Artificial, MIT Press, 3η έκδ. 1996).]

• • •

MIA KAINOTOMIA

Την 1η Ιουλίου 1979, η Sony κυκλοφορεί την πρώτη φορητή συσκευή αναπαραγωγής ήχου, αποτέλεσμα μιας καινοτομίας της Philips (κασέτα), των μηχανικών της Sony, και του πάθους για τη μουσική τού συνιδρυτή της εταιρείας Masaru Ibuka, που ήθελε να ακούει την αγαπημένη του μουσική στα συχνά αεροπορικά ταξίδια του. Λέγεται πως ουδείς στο τμήμα μάρκετινγκ πίστευε ότι υπήρχε αγορά γι’ αυτό το γκάτζετ.

Μετά από κάποιους δισταγμούς για την ονομασία του, το Walkman θα αγοραστεί από εκατομμύρια ανθρώπους, και θα τους συντροφεύει στην εργασία τους, το τρέξιμο και το περπάτημα (και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ...). Η τεχνολογία βελτιώθηκε ραγδαία, και σύντομα φθάσαμε εδώ που είμαστε.

Walkman Facebook Twitter
Η πρώτη συσκευή Walkman του 1979.

• • •

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ

Ο Φραντς Κάφκα (3 Ιουλίου 1883 – 3 Ιουνίου 1924) συνδέθηκε φιλικά με τον συμφοιτητή του στη Νομική σχολή, Μαξ Μπροντ. 

Με προτροπή του Μπροντ διάβασαν τον «Πρωταγόρα» του Πλάτωνα στο αρχαιοελληνικό πρωτότυπο, και με δική του την «Αισθηματική αγωγή» και τον «Πειρασμό του Αγίου Αντωνίου» στα Γαλλικά.

Κανένας δεν θα μιλούσε για τον Κάφκα σήμερα, αν ο Μπροντ σεβόταν την τελευταία επιθυμία του αγαπημένου του φίλου να καταστρέψει τα χειρόγραφά του.

καφκα
Ο Φραντς Κάφκα με τον στενό του φίλο Μαξ Μπροντ.

• • •

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πιστεύω ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε μια μοναστηριακή κουλτούρα, ότι κάποτε — πιθανόν θα έχω πεθάνει νωρίτερα — θα είναι αναγκαίο για όσους διαβάζουν ακόμη να αποσύρονται σε μεγάλα φαλανστήρια, ίσως στην εξοχή, όπως οι Άμις της Πενσυλβάνια.

— Ουμπέρτο Έκο


 

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ