Παραμύθια από drag queens και ιστορίες για αγρίους

Παραμύθια από drag queens και ιστορίες για αγρίους Facebook Twitter
Αναμενόμενες εν τέλει οι αντιδράσεις, ακόμα κι από ανθρώπους που νόμιζαν ότι είναι προοδευτικοί και φιλελεύθεροι ανοιχτόμυαλοι, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι απροκάλυπτα ρατσιστές και ομοφοβικοί. Φωτο: Γιάννης Μακρίδης/Thessaloniki Pride
0

ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ καλοκαίρι η ανάγνωση παραμυθιών που προβάλλουν τη διαφορετικότητα από drag queen υπό την αιγίδα του Thessaloniki Pride αλλά ήταν καλοκαίρι και οι τότε εκδηλώσεις ηθικού πανικού έλιωσαν στην κάψα και στη ραστώνη.

Τώρα όμως οι αντιδράσεις υπήρξαν πολύ πιο έντονες, μετά την επέμβαση της Κατερίνας Λάσπα (μα πού τις βρίσκει ή πού το βρίσκουν το ΠΑΣΟΚ όλες αυτές οι προσωπικότητες;) που αγανάκτησε με το συγκεκριμένο γιορτινό event, το οποίο χαρακτήρισε «αθλιότητα», σημειώνοντας ότι «καθένας ας κάνει ότι θέλει στον εαυτό του, κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια».

Λες και ανάγκασαν τα παιδάκια να ανέβουν μαζί τους στη σκηνή και να συμμετάσχουν σε μεταμεσονύκτιο drag show (που και πάλι λιγότερο σοκαριστικό θα ήταν από το θέαμα των μικρών κοριτσιών που λικνίζονται χορεύοντας τσιφτετέλια σε διάφορες παραδοσιακές, οικογενειακές συνεστιάσεις).

Λες και συντελέστηκε κάποιο είδους βίαιο παιδομάζωμα εκ μέρους των drag queens για να στελεχώσουν το ανώμαλο κρυφό σχολειό τους. Λες και αφηγήθηκαν παραμύθια με ακατάλληλο περιεχόμενο. Λες και ανάγκασαν τα παιδάκια να ανέβουν μαζί τους στη σκηνή και να συμμετάσχουν σε μεταμεσονύκτιο drag show (που και πάλι λιγότερο σοκαριστικό θα ήταν από το θέαμα των μικρών κοριτσιών που λικνίζονται χορεύοντας τσιφτετέλια σε διάφορες παραδοσιακές, οικογενειακές συνεστιάσεις).

Λες και δεν απευθύνονται τέτοιες εκδηλώσεις κατ' αρχάς σε γονείς του ίδιου φύλου, που θέλουν να προσφέρουν στα παιδιά την ψευδαίσθηση έστω ενός κόσμου ανεκτικότητας και συμπερίληψης που οι ίδιοι δεν έζησαν. Λες και είναι λιγότερο τρομακτικοί κάποιοι κλόουν στα παιδικά πάρτι ή κάποιοι Αϊ-Βασίληδες ή κάποιοι μερακλήδες μπαμπάδες που ντύνονταν γυναίκες τις Απόκριες.

Αναμενόμενες εν τέλει οι αντιδράσεις, ακόμα κι από ανθρώπους που νόμιζαν ότι είναι προοδευτικοί και φιλελεύθεροι ανοιχτόμυαλοι, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι απροκάλυπτα ρατσιστές και ομοφοβικοί. Αυτό όμως τους έβγαλε από τα ρούχα τους.

Πώς τολμά μια τέτοια περιθωριακή μειοψηφία να επιβάλλει το νοσηρό lifestyle της σ’ εμάς και τα παιδιά μας; Ωραία λοιπόν, αφού πρόκειται για κάτι τόσο σαθρό και αμελητέο, τι φοβάσαι σα να δέχεσαι προσωπική επίθεση από κάτι επιβλητικό και πανίσχυρο; 

Τι να κάνουμε, είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν πραγματικά τη διαφορετικότητα αλλά δεν αναγνωρίζουν και καμιά διαφορά σχεδόν ανάμεσα σε drag queens, τρανς άτομα, στριπτιζέζ, σεξεργάτριες και ένας Θεός ξέρει τι άλλο νομίζουν ότι τους απειλεί.

Στα μάτια τους, όλες αυτές οι ομάδες ανήκουν στην κατηγορία του γκροτέσκου, του έκφυλου, του ανώμαλου, του περιθωριακού, του παθολογικού. Και πρέπει πάση θυσία να παραμένουν μακριά από τα παιδιά τα οποία θα πρέπει να εξακολουθήσουν να μεγαλώνουν με σαφείς έμφυλους διαχωρισμούς και ρόλους, μακριά από queer παραδοξότητες και από ανώμαλες «αμερικανιές».

Daily
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Conan O’Brien Must Go: Ταξίδι στην άκρη του γέλιου

Daily / Conan O’Brien Must Go: Ταξίδι στην άκρη του γέλιου

Η σειρά των σπαρταριστών περιηγήσεων ανά τον πλανήτη του διάσημου κωμικού, νυν podcaster και πρώην βασιλιά των νυχτερινών talk show, ξεφεύγει με ξεκαρδιστικό τρόπο από τα αβάσταχτα κλισέ των ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ.  
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
The Sympathizer: Όλοι οι πόλεμοι διεξάγονται δύο φορές, μία στο πεδίο της μάχης και μία  στη μνήμη

Daily / The Sympathizer: Όλοι οι πόλεμοι διεξάγονται δύο φορές, μία στο πεδίο της μάχης και μία στη μνήμη

Σατιρικό δράμα και περιπέτεια κατασκοπίας συγχρόνως, η νέα φιλόδοξη σειρά του HBO διαθέτει, ανάμεσα στα άλλα σημαντικά της ατού, τον Παρκ Τσαν-γουκ στη σκηνοθεσία και τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σε τέσσερις διαφορετικούς ρόλους.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Η Παλαιστίνη, η Αμερική και όλοι εμείς: Το κατά Ράμι Γιούσεφ ευαγγέλιο

Daily / Η Παλαιστίνη, η Αμερική και όλοι εμείς: Το κατά Ράμι Γιούσεφ ευαγγέλιο

Ο νεαρός, πολυσχιδής και εξαιρετικά ταλαντούχος ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης που πολλοί πρωτογνώρισαν στο Poor Things, λέει τα πράγματα με το όνομα τους στο “More Feelings”, το δεύτερο stand up comedy special που γύρισε για λογαριασμό του ΗΒΟ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Baby Reindeer: Ποτέ η φράση “sent from my iPhone” δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Daily / Baby Reindeer: Ποτέ η φράση «sent from my iPhone» δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Ισορροπώντας ανάμεσα στο θρίλερ, το κοινωνικό δράμα και τη μαύρη κωμωδία, η αυτοβιογραφική σειρά του Netflix αφηγείται με συνταρακτικό τρόπο μια αληθινή ιστορία κακοποίησης, μαζοχισμού και τραύματος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Παθός αλλά μη μαθός: Αυλαία χθες για το Curb Your Enthusiasm μετά από 25 χρόνια γέλιου 

Daily / Παθός αλλά μη μαθός: Αυλαία χθες για το Curb Your Enthusiasm μετά από 25 χρόνια γέλιου 

Το κωμικό δημιούργημα του Λάρι Ντέιβιντ μας συντρόφεψε εδώ κι ένα τέταρτο του αιώνα, εκδηλώνοντας ό,τι πιο ανάρμοστο μπορεί να φανταστεί κανείς, με σπαρταριστά –και απελευθερωτικά για εμάς τους θεατές– αποτελέσματα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ripley: Εγκληματική ιεροτελεστία σε ασπρόμαυρο φόντο

Daily / Ripley: Εγκληματική ιεροτελεστία σε ασπρόμαυρο φόντο

Το διάσημο μυθιστόρημα της Πατρίτσια Χάισμιθ «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» απλώνεται αργά και υποβλητικά στην πιο κινηματογραφικά φιλόδοξη ίσως τηλεοπτική σειρά που έχει παρουσιάσει ποτέ το Netflix.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Palm Royale: Μια σειρά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της πάντα υπέροχης Κρίστεν Γουίγκ

Daily / Palm Royale: Μια σειρά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της πάντα υπέροχης Κρίστεν Γουίγκ

Η νέα φιλόδοξη σειρά του Apple TV+ αποτελεί ένα ιδιαιτέρως ελκυστικό στο μάτι αμάλγαμα δραματικής σαπουνόπερας και σατιρικής φάρσας, που στα καλύτερά του λειτουργεί σε πολλά επίπεδα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ο Κέιβ, ο Ίνο, ο Τσόμσκι και το μποϊκοτάζ στο Ισραήλ 

Daily / Ο Κέιβ, ο Ίνο, ο Τσόμσκι και το μποϊκοτάζ στο Ισραήλ 

Η μαζική αποχώρηση δεκάδων συγκροτημάτων από το μεγάλο αμερικανικό φεστιβάλ μουσικής και media South by Southwest λόγω της ύπαρξης χορηγών που ενισχύουν στρατιωτικά το Ισραήλ, επανέφερε το φλέγον ζήτημα του πολιτιστικού μποϊκοτάζ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ