Απεργία την Πρωτομαγιά

Το Ρομάντσο γιορτάζει την 25η Μαρτίου με φαγητό και μουσικές από όλο τον κόσμο

Το Ρομάντσο γιορτάζει την 25η Μαρτίου με φαγητό και μουσικές από όλο τον κόσμο Facebook Twitter
0
Το Ρομάντσο γιορτάζει την 25η Μαρτίου με φαγητό και μουσικές από όλο τον κόσμο Facebook Twitter
Βάσω Παράσχη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Ρομάντσο

— Τελικά, τι θα γιορτάσετε στο Ρομάντσο την 25η Μαρτίου;

Θα γιορτάσουμε την εθνική μας εορτή λίγο διαφορετικά. Την 25η Μαρτίου θα συγκεντρωθούμε στον δρόμο μπροστά από το Ρομάντσο για να γιορτάσουμε την εξωτικότητα της πόλης μας. Θα ανακαλύψουμε νέες μυρωδιές, νέες γεύσεις, νέους ήχους, νέα πρόσωπα, νέους τρόπους ζωής, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τα όριά μας. Αυτό που θα γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου είναι η διαφορετικότητα.

— Πώς προέκυψε η ιδέα για το «We take the streets»;

Στην πραγματικότητα, απλώς ψάχναμε μια ακόμη αφορμή για να στήσουμε μια μεγάλη γιορτή. Θέλουμε οι Αθηναίοι να αγγίξουν την εξωτική πλευρά της πόλης. Να ανακαλύψουν περισσότερα για τον κόσμο και να γνωρίσουν την ποικιλομορφία της, που έχει εγκατασταθεί στην καρδιά του κέντρου. Να γνωριστούν μαζί της. Να δουν. Να δουν πως είναι προσιτή και φιλική. Να ακούσουν. Να ακούσουν τους πληθωρικούς ήχους της. Να χορέψουν. Να χορέψουν στους κοσμικούς ρυθμούς της.

Οι Αθηναίοι έχουν αρχίσει να περπατούν σε στενά που δεν θα περπατούσαν υπό άλλες συνθήκες. Αναζητούν καινούργιες γεύσεις, καινούργιες μουσικές, καινούργιες εμπειρίες, κι έτσι, κατά κάποιον τρόπο, έρχονται σε επαφή με το εξωτικό και εξοικειώνονται μαζί του.

— Τι μουσική θα ακούσουμε;

Από βαλκανική ποπ και αφρικανικές ψυχεδέλειες μέχρι oriental disco. Το «We take the streets» θα φιλοξενήσει δύο εκπροσώπους της αφρικανικής κουλτούρας, την DJ Magi και τον DJ Paco, οι οποίοι θα μας συστήσουν τους παλιούς παραδοσιακούς ήχους της πατρίδας τους. Μαζί τους θα είναι δύο αγαπημένοι μας DJs, η Katerina Karali και ο Terra Exotica, οι οποίοι θα επιμεληθούν ένα DJ set με καθαρά κοσμικό χαρακτήρα.

— Τι γεύσεις θα δοκιμάσουμε;

Πακιστανική, μπανγκλαντεσιανή, νιγηριανή και σενεγαλέζικη κουζίνα! Τέσσερα από τα πιο καλά κρυμμένα πολυεθνικά εστιατόρια του κέντρου θα μοιράζουν εξωτική μαγεία στα χέρια μας, παίζοντας με καρυκεύματα των οποίων το όνομα δεν μπορούμε να προφέρουμε.

— Θεωρείτε ότι το αθηναϊκό κοινό είναι εξοικειωμένο με την «εξωτική» πλευρά της πόλης που παρουσιάζετε;

Είναι δύσκολο να εξοικειωθείς με κάτι με το οποίο τα στερεότυπα χρόνων δεν σε αφήνουν να έχεις ουσιαστική επαφή. Σίγουρα με τα χρόνια έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Οι Αθηναίοι έχουν αρχίσει να περπατούν σε στενά που δεν θα περπατούσαν υπό άλλες συνθήκες. Αναζητούν καινούργιες γεύσεις, καινούργιες μουσικές, καινούργιες εμπειρίες, κι έτσι, κατά κάποιον τρόπο, έρχονται σε επαφή με το εξωτικό και εξοικειώνονται μαζί του.

Το Ρομάντσο γιορτάζει την 25η Μαρτίου με φαγητό και μουσικές από όλο τον κόσμο Facebook Twitter
Αυτό που θα γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου είναι η διαφορετικότητα...
Το Ρομάντσο γιορτάζει την 25η Μαρτίου με φαγητό και μουσικές από όλο τον κόσμο Facebook Twitter
Τέσσερα από τα πιο καλά κρυμμένα πολυεθνικά εστιατόρια του κέντρου θα μοιράζουν εξωτική μαγεία στα χέρια μας, παίζοντας με καρυκεύματα των οποίων το όνομα δεν μπορούμε να προφέρουμε...
Το Ρομάντσο γιορτάζει την 25η Μαρτίου με φαγητό και μουσικές από όλο τον κόσμο Facebook Twitter

We take the streets, 25/3, 16:00, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, είσοδος ελεύθερη

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Milano Design Film Festival Greece: Οι προφεστιβαλικές δράσεις ξεκινούν στην Αθήνα

Design / Milano Design Film Festival Greece: Οι προφεστιβαλικές δράσεις ξεκινούν στην Αθήνα

Η Άννη Μαρκιτάνη, καλλιτεχνική διευθύντρια του πρώτου Milano Design Film Festival Greece της Αθήνας, το οποίο λόγω της πανδημίας μετατέθηκε για το 2021, μιλά για τις ενδιαφέρουσες προφεστιβαλικές δράσεις που ξεκινούν τώρα στην πόλη.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Διονύσης Ατζαράκης: «Θυμάστε που διαβάζαμε κάποτε ότι καιγόταν ολόκληρη η Αυστραλία; Ήταν φέτος!»

Small Talk / Διονύσης Ατζαράκης: «Θυμάστε που διαβάζαμε κάποτε ότι καιγόταν ολόκληρη η Αυστραλία; Ήταν φέτος!»

Ο stand-up κωμικός που έγινε viral με το βίντεό του για τον κορωνοϊό και τις θεωρίες συνωμοσίας μιλά για το 2020, τα drive-in, τους φόβους του και τα νέα του πλάνα.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Η ονειρική φαντασίωση μιας αλλαγής απασχολεί τον νεαρό εικαστικό Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό στα έργα του

Εικαστικά / Η ονειρική φαντασίωση μιας αλλαγής απασχολεί τον νεαρό εικαστικό Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό στα έργα του

Θραύσματα από μάρμαρο, κομμάτια μια ιδιότυπης συλλογής από τις μεγάλες πορείες της Αθήνας, αιωρούνται σαν αστρική σκόνη σε νυχτερινό ουρανό στη συμμετοχή του νεαρού εικαστικού στην έκθεση «The state of emergency has become the rule» της γκαλερί Can.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ