Βάσω Παράσχη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Ρομάντσο
Βάσω Παράσχη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Ρομάντσο

 

— Τελικά, τι θα γιορτάσετε στο Ρομάντσο την 25η Μαρτίου;

Θα γιορτάσουμε την εθνική μας εορτή λίγο διαφορετικά. Την 25η Μαρτίου θα συγκεντρωθούμε στον δρόμο μπροστά από το Ρομάντσο για να γιορτάσουμε την εξωτικότητα της πόλης μας. Θα ανακαλύψουμε νέες μυρωδιές, νέες γεύσεις, νέους ήχους, νέα πρόσωπα, νέους τρόπους ζωής, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τα όριά μας. Αυτό που θα γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου είναι η διαφορετικότητα.

 

— Πώς προέκυψε η ιδέα για το «We take the streets»;

Στην πραγματικότητα, απλώς ψάχναμε μια ακόμη αφορμή για να στήσουμε μια μεγάλη γιορτή. Θέλουμε οι Αθηναίοι να αγγίξουν την εξωτική πλευρά της πόλης. Να ανακαλύψουν περισσότερα για τον κόσμο και να γνωρίσουν την ποικιλομορφία της, που έχει εγκατασταθεί στην καρδιά του κέντρου. Να γνωριστούν μαζί της. Να δουν. Να δουν πως είναι προσιτή και φιλική. Να ακούσουν. Να ακούσουν τους πληθωρικούς ήχους της. Να χορέψουν. Να χορέψουν στους κοσμικούς ρυθμούς της.

 

Οι Αθηναίοι έχουν αρχίσει να περπατούν σε στενά που δεν θα περπατούσαν υπό άλλες συνθήκες. Αναζητούν καινούργιες γεύσεις, καινούργιες μουσικές, καινούργιες εμπειρίες, κι έτσι, κατά κάποιον τρόπο, έρχονται σε επαφή με το εξωτικό και εξοικειώνονται μαζί του.

 

— Τι μουσική θα ακούσουμε;

Από βαλκανική ποπ και αφρικανικές ψυχεδέλειες μέχρι oriental disco. Το «We take the streets» θα φιλοξενήσει δύο εκπροσώπους της αφρικανικής κουλτούρας, την DJ Magi και τον DJ Paco, οι οποίοι θα μας συστήσουν τους παλιούς παραδοσιακούς ήχους της πατρίδας τους. Μαζί τους θα είναι δύο αγαπημένοι μας DJs, η Katerina Karali και ο Terra Exotica, οι οποίοι θα επιμεληθούν ένα DJ set με καθαρά κοσμικό χαρακτήρα.

 

 

— Τι γεύσεις θα δοκιμάσουμε;

Πακιστανική, μπανγκλαντεσιανή, νιγηριανή και σενεγαλέζικη κουζίνα! Τέσσερα από τα πιο καλά κρυμμένα πολυεθνικά εστιατόρια του κέντρου θα μοιράζουν εξωτική μαγεία στα χέρια μας, παίζοντας με καρυκεύματα των οποίων το όνομα δεν μπορούμε να προφέρουμε.

 

— Θεωρείτε ότι το αθηναϊκό κοινό είναι εξοικειωμένο με την «εξωτική» πλευρά της πόλης που παρουσιάζετε;

Είναι δύσκολο να εξοικειωθείς με κάτι με το οποίο τα στερεότυπα χρόνων δεν σε αφήνουν να έχεις ουσιαστική επαφή. Σίγουρα με τα χρόνια έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Οι Αθηναίοι έχουν αρχίσει να περπατούν σε στενά που δεν θα περπατούσαν υπό άλλες συνθήκες. Αναζητούν καινούργιες γεύσεις, καινούργιες μουσικές, καινούργιες εμπειρίες, κι έτσι, κατά κάποιον τρόπο, έρχονται σε επαφή με το εξωτικό και εξοικειώνονται μαζί του.

 

Αυτό που θα γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου είναι η διαφορετικότητα...
Αυτό που θα γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου είναι η διαφορετικότητα...

 

Τέσσερα από τα πιο καλά κρυμμένα πολυεθνικά εστιατόρια του κέντρου θα μοιράζουν εξωτική μαγεία στα χέρια μας, παίζοντας με καρυκεύματα των οποίων το όνομα δεν μπορούμε να προφέρουμε...
Τέσσερα από τα πιο καλά κρυμμένα πολυεθνικά εστιατόρια του κέντρου θα μοιράζουν εξωτική μαγεία στα χέρια μας, παίζοντας με καρυκεύματα των οποίων το όνομα δεν μπορούμε να προφέρουμε...

 

 

 

We take the streets, 25/3, 16:00, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, είσοδος ελεύθερη