Ζωολογικός κήπος απαγόρευσε την είσοδο σε γυναίκα λόγω της «σχέσης» της με ένα χιμπατζή

Ζωολογικός κήπος απαγόρευσε την είσοδο σε γυναίκα λόγω της «σχέσης» της με ένα χιμπατζή Facebook Twitter
«Δεκάδες άλλοι επισκέπτες επιτρέπεται να έρχονται σε επαφή. Γιατί όχι κι εγώ;», λέει η Adie Timmermans, με δάκρυα στα μάτια.
0

Ζωολογικός κήπος στο Βέλγιο απαγόρευσε σε μια ντόπια γυναίκα να επισκέπτεται τον περιφραγμένο χώρο με τους χιμπατζήδες λόγω της «σχέσης» της με έναν από αυτούς. 

Ο αρσενικός χιμπαντζής, που ονομάζεται Chita, έφτασε στον ζωολογικό κήπο της Αντβέρπης πριν από 30 χρόνια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Adie Timmermans επισκεπτόταν το ζώο κάθε εβδομάδα, αναπτύσσοντας στενό δεσμό μαζί του. 

«Λατρεύω αυτό το ζώο και εκείνος εμένα. Δεν έχω τίποτε άλλο. Γιατί θέλουν να μου το στερήσουν;», δήλωσε η γυναίκα, σύμφωνα με το Newsweek. «Έχουμε σχέση, μπορώ να πω», πρόσθεσε. 

Ζωολογικός κήπος απαγόρευσε την είσοδο σε γυναίκα λόγω της «σχέσης» της με ένα χιμπατζή Facebook Twitter
«Φυσικά είμαστε χαρούμενοι όταν οι επισκέπτες μας εμπλέκονται τόσο πολύ με τα ζώα, αλλά προτεραιότητα έχει η ευημερία τους», λέει εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο πλαίσιο της «σχέσης» που αναφέρει η Timmermans, το ζώο με την γυναίκα χαιρετούσαν ο ένας τον άλλο κι έστελναν φιλιά από τις απέναντι πλευρές του γυαλιού, στον περιφραγμένο χώρο. 

Ο ζωολογικός κήπος εξέφρασε πρόσφατα ανησυχίες για την μακράς διάρκειας σχέση τους, υποστηρίζοντας ότι επηρεάζει αρνητικά την αλληλεπίδραση του Chita με τους υπόλοιπους χιμπατζήδες. 

«Όταν ο Chita είναι συνεχώς απασχολημένος με επισκέπτες, οι υπόλοιποι χιμπατζήδες τον αγνοούν και δεν τον θεωρούν μέλος της αγέλης, αν και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μετά κάθεται μόνος του έξω στις ώρες επισκέψεων», ανέφεραν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου. 

«Ένα ζώο τόσο επικεντρωμένο σε ανθρώπους τυγχάνει λιγότερου σεβασμού από τα υπόλοιπα. Θέλουμε ο Chita να είναι όσο δυνατόν περισσότερο χιμπατζής γίνεται», σημείωσε εκπρόσωπος του Antwerp Zoo. 

Ζωολογικός κήπος απαγόρευσε την είσοδο σε γυναίκα λόγω της «σχέσης» της με ένα χιμπατζή Facebook Twitter
«Ο Chita ήρθε στον ζωολογικό κήπο πριν από 30 χρόνια επειδή ήταν κατοικίδιο εκείνη την εποχή και έγινε ανεξέλεγκτος. Έμαθε συμπεριφορά χιμπατζή μαζί μας, αλλά το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους έχει παραμείνει»

Όπως εξηγεί, ο ενθουσιασμός του Chita για τους ανθρώπους οφείλεται στο γεγονός πως ήταν κατοικίδιο πριν έρθει στον ζωολογικό κήπο, ο οποίος απαγόρευσε πλέον στην Timmermans να έρχεται σε οποιαδήποτε επαφή μαζί του. 

Η γυναίκα κατηγόρησε τον ζωολογικό κήπο για αδικία, λέγοντας πως, «δεκάδες άλλοι επισκέπτες επιτρέπεται να έρχονται σε επαφή. Γιατί όχι κι εγώ;». 

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου προσπαθούν τώρα να βοηθήσουν τον Chita να μάθει να αλληλοεπιδρά περισσότερα με τα υπόλοιπα ζώα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ