Υπό κράτηση ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ - Δύο γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις - Κλήθηκε να τεθεί υπό κράτηση Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Υπό κράτηση στην έδρα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού τέθηκε ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ το πρωί της Δευτέρας. Ο 75χρονος ηθοποιός ανακρίνεται, μετά από τις κατηγορίες δύο γυναικών, που υποστηρίζουν πως δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από τον Ντεπαρντιέ κατά την διάρκεια γυρισμάτων το 2014 και το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου BFM TV ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορείται από δύο εργαζόμενες στα γυρίσματα ταινιών με πρωταγωνιστή τον ίδιο πως πραγματοποίησε σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος τους. Μια 53χρονη διακοσμήτρια, που εργαζόταν στα γυρίσματα της ταινίας «Les Volets verts» του Ζαν Μπεκέρ το 2021 με πρωταγωνιστή τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ανέφερε πως μια μέρα που καθόταν στον διάδρομο εκείνος «την γράπωσε με τα πόδια του, την έκλεισε μέσα στους μηρούς του και άρχισε να την αγγίζει στη μέση, στο στήθος και στα οπίσθια». Η ίδια, υποστήριξε πως, παράλληλα, με τα αγγίγματα, ο ηθοποιός της μιλούσε πρόστυχα.

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: «Σου ζητώ συγγνώμη, επειδή έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη»

Σύμφωνα με την 53χρονη χρειάστηκε η παρέμβαση τρίτων για να την αφήσει ο Ντεπαρντιέ να φύγει. Ο ηθοποιός της ζήτησε συγγνώμη, μετά από αίτημα των υπεύθυνων στα γυρίσματα, με την παρακάτω φράση: «Σου ζητώ συγγνώμη, επειδή έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη». Η 53χρονη διακοσμήτρια, παντρεμένη με παιδιά, ανέφερε πως ο ηθοποιός καθόλη την διάρκεια των γυρισμάτων της μιλούσε χυδαία. Τον Οκτώβριο του 2023 ο Ντεπαρντιέ με αντοιχτή επιστολή στην εφημερίδα Le Figaro αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί και στο παρελθόν για σεξουαλικές επιθέσεις (το 2020 τον είχε καταγγείλει η ηθοποιός Σαρλότ Αρνούλ για βιασμό το 2018).

Με αφορμή την «ανοιχτή επιστολή» του κωμικού ηθοποιού η 53χρονη διακοσμήτρια αποκάλυψε πως σταμάτησε να εργάζεται και υποφέρει από κρίσεις άγχους και μετατραυματικό στρες, μετά την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον Ντεπαρντιέ.

Η δεύτερη γυναίκα, που κατηγορεί τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση, είναι μια 24χρονη (εκείνη την περίοδο) βοηθός, που συνεργάστηκε με τον Ντεπαρντιέ το 2014 στα γυρίσματα της ταινίας «Le Magicien et les Siamois» του Ζαν Πιερ Μοκί. Η βοηθός δήλωσε πως ο Ντεπαρντιέ της επιτέθηκε σεξουαλικά πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα σε συνάντηση στην οικία του στο Παρίσι, όταν βρέθηκε μαζί με άλλους συνεργάτες για να συζητήσουν για την ταινία.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν στις 29 Μαρτίου του 2014 ξεκίνησαν τα γυρίσματα ο ηθοποιός συνέχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά, την θώπευε στα οπίσθια και της μιλούσε με αισχρά λόγια. Τον περασμένο Ιανουάριο η βοηθός κατέθεσε μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντεπαρντιέ και δήλωσε στην εφημερίδα «Courrier de l' Ouest» πως «θυμάται τα χέρια του παντού πάνω στο σώμα της».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM