Υπόθεση Μαντλίν: «Δεν πήραμε επιστολή από τις γερμανικές αρχές ότι είναι νεκρή», λένε οι γονείς

Υπόθεση Μαντλίν: «Δεν πήραμε επιστολή από τις γερμανικές αρχές ότι είναι νεκρή», λένε οι γονείς Facebook Twitter
EPA
0

Οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚαν διέψευσαν τα δημοσιεύματα ότι έλαβαν επιστολή από τις γερμανικές αρχές στην οποία αναφέρεται ότι η κόρη τους είναι νεκρή.

Βρετανικά δημοσιεύματα φιλοξένησαν δηλώσεις Γερμανού εισαγγελέα που ασχολείται με την υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν, ο οποίος ανέφερε ότι εστάλη επιστολή προς τους γονείς. Σε αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, οι γερμανικές αρχές ενημερώνουν τους γονείς ότι είναι νεκρό το κοριτσάκι που εξαφανίστηκε το 2007 στην Πορτογαλία. Όμως με ανακοίνωσή τους εκείνοι το διέψευσαν.

«Είναι ψευδής η ευρέως διαδεδομένη είδηση ότι λάβαμε επιστολή από τις γερμανικές αρχές που δηλώνει ότι υπάρχουν αποδείξεις πως η Μαντλίν είναι νεκρή. Όπως πολλά ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα, αυτό προκάλεσε αχρείαστη αναστάτωση σε συγγενείς και φίλους και για μία ακόμη φορά αναστάτωσε τις ζωές μας», αναφέρουν οι γονείς της Μαντλίν.

Τι είπε ο Γερμανός εισαγγελέας

Ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, επικεφαλής της υπόθεσης στη Γερμανία, είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το πώς γνωρίζουν ότι η Μαντλίν είναι νεκρή, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την έρευνα για τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, τον Γερμανό που ταυτοποιήθηκε ως ύποπτος, οδηγώντας σε αναζωπύρωση της διερεύνησης για την εξαφάνιση.

«Έχουμε απτές αποδείξεις ότι ο ύποπτος σκότωσε την Μαντλίν και αυτό σημαίνει ότι είναι νεκρή. Στους γονείς ειπώθηκε ότι η γερμανική αστυνομία έχει αποδείξεις πως είναι νεκρή, αλλά δεν τους έχουμε πει λεπτομέρειες», δήλωσε ο Βόλτερς, σύμφωνα με την Daily Mail και συμπλήρωσε ότι αυτές τις αποδείξεις δεν τις έχουν μοιραστεί οι γερμανικές αρχές με τη Σκότλαντ Γιαρντ ή την αστυνομία της Πορτογαλίας.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι γονείς, Κέιτ και Τζέρι ΜακΚαν, δεν απάντησαν στην επιστολή. «Αντιλαμβανόμαστε ότι θα είναι πολύ σκληρό για τους γονείς. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε γιατί είναι νεκρή. Είναι πιο σημαντικό να μπορέσουμε να πιάσουμε τον δράση αντί να ρίξουμε όλα τα χαρτιά μας στο τραπέζι. Είναι υπόθεση δολοφονίας, όχι εξαφάνισης. Έχουμε υπάρξει αρκετά σαφείς ότι διερευνούμε έναν φόνο και έχουμε αποδείξεις για αυτό», δήλωσε ακόμη ο Βόλτερς.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ