No.1

«Υπόδειγμα αυτογκόλ» ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ, διαμηνύει ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης

«Υπόδειγμα αυτογκόλ» ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ, διαμηνύει ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ως «υπόδειγμα αυτογκόλ» χαρακτηρίζει ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό τον εμπορικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει ο Ντόναλντ Τραμπ κατά της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter, εξέφρασε την αποδοκιμασία του για την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων από την επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο και την βροχή των ανακοινώσεων για επιβολή δασμών.

«Αυτό που συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μία πολύ κακή είδηση, και πρώτα απ' όλα για την αμερικανική οικονομία», είπε ο Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

«Η εικόνα της ομάδας Τραμπ για την οικονομία είναι λίγο σαν ταμπλό της Monopoly. Δηλαδή, ό,τι κερδίζει ο ένας, το χάνει ο άλλος», είπε. «Αλλά δεν είναι αυτό η οικονομία».

«Η οικονομία είναι η από κοινού δημιουργία ευημερίας, διότι ανταλλάσσουμε ταλέντα, ιδέες, προϊόντα, καινοτομία. Αυτά ακριβώς στερούμαστε τώρα».

Για τον κεντρικό τραπεζίτη της Γαλλίας, οι αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ συνιστούν «πολιτική για ήττα».

«Εχουμε σήμερα αυτή την εκπληκτική κατάσταση, την ώρα που η οικονομία πήγαινε πολύ καλά στην αρχή του έτους: ορισμένοι αναθεωρούν προς τα κάτω όχι μόνο τις προβλέψεις για την αμερικανική ανάπτυξη αλλά αρχίζουν να μιλούν για ύφεση στις ΗΠΑ», σημείωσε.

Αν η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων συνιστά «προφανώς μία τεράστια απειλή», έχει «μία θετική επίδραση στην Ευρώπη: να μας οδηγήσει σε ενίσχυση της ευρωπαϊκής βούλησης στον στρατιωτικό αλλά και στον οικονομικό τομέα», είπε ο γάλλος κεντρικός τραπεζίτης που πιστεύει ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση διαθέτει μέσα αντιποίνων».

Αλλά γι' αυτό, χρειάζεται «μεγαλύτερη ανάπτυξη» στην Ευρώπη. «Πρέπει να εργασθούμε περισσότερο, να εργασθούμε καλύτερα, να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που προτείνονται, κυρίως από την έκθεση Ντράγκι» για την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συνόψισε ο Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο πόλεμος του αλκοόλ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με «χαράτσι» 200% στο κρασί εάν δεν καταργήσει τους δασμούς για το ουίσκι

Διεθνή / Ο πόλεμος του αλκοόλ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με δασμό 200% στο κρασί ως αντίποινα για το ουίσκι

«Εάν αυτός ο δασμός δεν αφαιρεθεί αμέσως, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν σύντομα δασμό 200% σε όλα τα κρασιά, τις σαμπάνιες και τα αλκοολούχα ποτά που προέρχονται από την Γαλλία και άλλες χώρες της Ε.Ε.», είπε ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM