«What?»- Η αντίδραση της Τερέζα Μέι στη δήλωση υπουργού ότι η χώρα θα είναι πιο ασφαλής μετά το Brexit

«What?»- Η αντίδραση της Τερέζα Μέι στη δήλωση υπουργού ότι η χώρα θα είναι πιο ασφαλής μετά το Brexit Facebook Twitter
EPA
0

Η Τερέζα Μέι αντέδρασε σαν να μην πιστεύει στα αυτιά της, ακούγοντας τον Μάικλ Γκόουβ να δηλώνει στη Βουλή ότι η Βρετανία θα είναι πιο ασφαλής εκτός παρά εντός της ΕΕ.

Στη Βουλή των Κοινοτήτων, η πρώην πρωθυπουργός έκανε ερώτηση στον Γκόουβ για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ασφάλεια της χώρας ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Η Μέι επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει πλέον η Βρετανία πρόσβαση σε ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων, που επιτρέπουν στην αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας να συλλαμβάνουν εγκληματίες και εξτρεμιστές.

Ακούγοντας την απάντηση του Γκόουβ- υπουργός παρά τω πρωθυπουργό- η Τερέζα Μέι δεν έκρυψε τα συναισθήματά της. «Υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε πιο αποτελεσματικά για τη διαφύλαξη των συνόρων μας εκτός ΕΕ από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ εντός του μπλοκ, μέσα από μια ποικιλία μεθόδων και ρυθμίσεων. Μπορούμε να ενισχύσουμε την ασφάλεια που δίνουμε στον βρετανικό λαό», υποστήριξε ο Γκόουβ.

Η κάμερα έπιασε την Μέι να κάνει γκριμάτσες και να ρωτάει έκπληκτη «Τι;», ακούγοντας την απάντηση του υπουργού. Ρεπόρτερ του PA στη Βουλή ανέφερε επίσης ότι η πρώην πρωθυπουργός φάνηκε να λέει «απόλυτες ανοησίες», σχολιάζοντας τα όσα έλεγε εκείνη την ώρα ο Γκόουβ στη Βουλή.

 

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM