UNICEF: Κοντά στο θάνατο λόγω υποσιτισμού 75.000 παιδιά σε περιοχές, πρώην προπύργια της Μπόκο Χαράμ

UNICEF: Κοντά στο θάνατο λόγω υποσιτισμού 75.000 παιδιά σε περιοχές, πρώην προπύργια της Μπόκο Χαράμ Facebook Twitter
Getty Images
0

Οι συνθήκες πείνας που επικρατούν στα πρώην προπύργια της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στην βορειοανατολική Νιγηρία μπορεί να οδηγήσουν στο θάνατο 75.000 παιδιά μέχρι τον επόμενο χρόνο, αν δεν λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια, προειδοποίησε η UNICEF.


Περίπου 15.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από δύο εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί κατά την διάρκεια του επταετούς ένοπλου αγώνα των ισλαμιστών μαχητών της οργάνωσης, που τους τελευταίους μήνες έχουν απωθηθεί στο αχανές δάσος Σαμπίσα στα βορειοανατολικά.


Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καλέσει για στρατιωτικές συνοδείες για τους εργαζόμενους στην ανθρωπιστική βοήθεια που προσπαθούν να προσεγγίσουν περιοχές που έχουν επηρεαστεί από την κρίση, που έχει επιδεινωθεί από την εκτόξευση στις τιμές των τροφίμων και τα λιγοστά αποθέματα από τον τελευταίο θερισμό.


"Τα 75.000 παιδιά (σ.σ. που κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα) προέρχονται από τρεις πολιτείες - Μπόρνο, Γιόμπε και Ανταμάουα", δήλωσε ο Πάτρικ Ρόουζ, ένας εκπρόσωπος της UNICEF.


Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά έχει τονίσει πως 400.000 παιδιά, κάτω από την ηλικία των πέντε ετών, θα υποφέρουν από έντονα οξύ υποσιτισμό σε αυτές τις πολιτείες, που έχουν δεχτεί τα πιο σοβαρά πλήγματα από τις ένοπλες μάχες της Μπόκο Χαράμ και περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρές ελλείψεις τροφίμων στην περιοχή.


Η UNICEF έχει τονίσει πως έχει αυξήσει το σύνολο ανθρωπιστικής βοήθειας που επιδιώκει να συγκεντρώσει για να βοηθήσει τα υποσιτισμένα παιδιά στις περιοχές αυτές, στα 115 εκατομμύρια δολάρια, υπερδιπλάσιο ποσό από το προηγούμενο των 55 εκατομμυρίων δολαρίων που αναζητούσε.


Όπως ανέφερε, μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει μόλις 28 εκατομμύρια, που "αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στο σχέδιο της UNICEF να αυξήσει την βοήθεια".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM
Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Διεθνή / Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Τα κράτη μέλη της G7 ζήτησαν «άμεση αποκλιμάκωση», ενώ οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Πακιστάν αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στην Ινδία, προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τη μείωση της έντασης
LIFO NEWSROOM