Τζόνσον: Αν ο Πούτιν ήταν γυναίκα, δεν θα είχε εισβάλει στην Ουκρανία

Τζόνσον: Αν ο Πούτιν ήταν γυναίκα δεν θα είχε εισβάλει στην Ουκρανία Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν θα είχε εισβάλει στην Ουκρανία εάν ήταν γυναίκα, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον

«Εάν ο Πούτιν ήταν γυναίκα, το οποίο δεν είναι φυσικά, αλλά αν ήταν, δεν πιστεύω ότι θα είχε ξεκινήσει έναν τρελό, μάτσο πόλεμο εισβολής και βίας με τον τρόπο που το έκανε» επεσήμανε, χαρακτηριστικά. 

Όπως εξήγησε, η εισβολή είναι «τέλειο παράδειγμα τις τοξικής αρρενωπότητας» και κάλεσε για «περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας». 

Επεσήμανε, ακόμα, πως οι ηγέτες της G7 θέλουν «απεγνωσμένα» να τελειώσει ο πόλεμος, αλλά εξήγησε πως «δεν υπάρχει συμφωνία» ακόμα. 

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι η Δύση πρέπει να υποστηρίξει τη στρατιωτική στρατηγική της Ουκρανίας, προκειμένου ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι να βρεθεί «στην καλύτερη δυνατή θέση» στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, «όταν τελικά έρθουν οι συνομιλίες».

Τα σχόλιά του ήρθαν πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου το θέμα της Ουκρανίας «πρωταγωνίστησε». 

Η Βρετανία ήταν από τις πρώτες χώρες που ενίσχυσαν το Κίεβο στον πόλεμο κατά της Ρωσίας και προ ημερών ο Βρετανός υπουργός Άμυνας είχε καλέσει τον Τζόνσον να αυξήσει τις δαπάνες για τον σκοπό αυτό, δεδομένης της απειλής από πλευράς Μόσχας. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM