Τζο Μπάιντεν: Στο νοσοκομείο για «μικρό όζο» στον προστάτη

Τζο Μπάιντεν: Στο νοσοκομείο για «μικρό όζο» στον προστάτη Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ο Τζο Μπάιντεν πέρασε την περασμένη Παρασκευή σε νοσοκομείο στη Φιλαδέλφεια, αφότου εντοπίστηκε ένας «μικρός όζος» στον προστάτη του, ο οποίος απαιτούσε «περαιτέρω αξιολόγηση», σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του.

Η ύπαρξη του όζου θεωρήθηκε ιατρικά ανησυχητική σε τέτοιο βαθμό ώστε να κριθεί απαραίτητη η επίσκεψη σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο. Είναι, πάντως, σύνηθες για έναν άνδρα στην ηλικία του κ. Μπάιντεν -είναι 82 ετών- να αντιμετωπίζει προβλήματα με τον προστάτη. Ο εκπρόσωπός του, ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη φροντίδα και τη θεραπευτική αγωγή που του παρέχεται.

Ο Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από το αξίωμα ως ο γηραιότερος εν ενεργεία πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του, η ηλικία και η κατάσταση της υγείας του αποτέλεσαν επαναλαμβανόμενο σημείο προβληματισμού και δημόσιου διαλόγου, με τις ανησυχίες αυτές να κορυφώνονται και τελικά να τον οδηγούν στην απόφαση να αποσυρθεί από την κούρσα για την επανεκλογή του.

Τον Φεβρουάριο του 2024, όταν ο κ. Μπάιντεν βρισκόταν ακόμα στον Λευκό Οίκο, ο επί σειρά ετών προσωπικός του γιατρός τον χαρακτήρισε «ικανό να υπηρετήσει», έπειτα από τακτική κλινική εξέταση στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Γουόλτερ Ριντ.

Έκτοτε, ο κ. Μπάιντεν έχει διατηρήσει σχετικά χαμηλό προφίλ, αποφεύγοντας την έντονη δημόσια παρουσία. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα παραχώρησε δύο συνεντεύξεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από την ανάληψη της εξουσίας από τον Ντόναλντ Τραμπ. Την ημέρα πριν από τη νοσηλεία του στη Φιλαδέλφεια, εκείνος και η πρώην πρώτη κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, είχαν μεταβεί στο Μανχάταν για κοινή εμφάνιση στην εκπομπή "The View". Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Τζο Μπάιντεν υπερασπίστηκε τόσο το έργο του ως πρόεδρος όσο και την πνευματική του διαύγεια.

«Κάνουν λάθος», δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις αναφορές περί αποδυνάμωσης κατά το τελευταίο έτος της θητείας του. «Δεν υπάρχει τίποτα που να το υποστηρίζει αυτό».

Με πληροφορίες από The New York Times

 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM
Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Διεθνή / Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Επτά χώρες, ένας νικητής. Μια οικογένεια που κουράστηκε από τις πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης είχε μία αναπάντεχη εμπειρία στο κρυμμένο «στολίδι» της ηπείρου.
LIFO NEWSROOM