Τζένιφερ Λόπεζ: Πώς το ροζ διαμάντι που της χάρισε ο Μπεν Άφλεκ επηρέασε την αγορά κοσμημάτων

Τζένιφερ Λόπεζ: Το ροζ διαμάντι που της χάρισε ο Μπεν Άφλεκ επηρέασε την αγορά κοσμημάτων Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / GETTY IMAGES
0

Το 2002, ο Μπεν Άφλεκ πήγε στο κατάστημα του Χάρι Ουίνστον για να αγοράσει ένα δαχτυλίδι αρραβώνων με ροζ διαμάντι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ροζ είναι το αγαπημένο χρώμα της Τζένιφερ Λόπεζ. Ο Άφλεκ αγόρασε ένα σπάνιο, κομψό ροζ διαμάντι 6,1 καρατίων (λαμπερό κόψιμο) με λευκές διαμαντένιες πλευρές, αξίας 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Παραμένει ένα από τα πιο εμβληματικά δαχτυλίδια αρραβώνων διασημοτήτων μέχρι σήμερα.

    

«Τα λευκά διαμάντια κυριαρχούν στην αγορά και είναι άφθονα. Είναι όμως άχρωμα», λέει ο Greg Kwiat, διευθύνων σύμβουλος της Kwiat Diamonds. «Το κόκκινο, το ροζ, το μπλε, το πορτοκαλί και το πράσινο είναι εξαιρετικά σπάνια, ενώ το κίτρινο, το καφέ και το μαύρο, είναι ευρέως διαθέσιμα. Υπάρχουν περισσότεροι πίνακες του Πικάσο στον κόσμο από ό,τι φυσικά ροζ και μπλε διαμάντια σε μέγεθος ενός καρατιού», συμπλήρωσε.

   

Το δαχτυλίδι αρραβώνων του Μπεν Άφλεκ και της Τζένιφερ Λόπεζ ήταν από τις πρώτες φορές που ένα ροζ διαμάντι πήρε τέτοια δημοσιότητα σύμφωνα με το δημοσίευμα του Town&Country.

    

Έχουν γίνει οι πιο πολυπόθητες πέτρες στον κόσμο, και υποκινούν «σκληρές» προσφορές σε δημοπρασίες. Το 2009, το «Vivid Pink», πέντε καρατίων σε σχήμα μαξιλαριού πωλήθηκε στο Christie's Χονγκ Κονγκ για 11 εκατομμύρια δολάρια. Το 2016, ένα ροζ σε σχήμα αχλαδιού εννέα καρατίων στα 18 εκατομμύρια δολάρια και το 2017 ένα 15 καρατίων πωλήθηκε για 32 εκατομμύρια δολάρια.

   

Ένα εξαιρετικό κόσμημα, το οποίο εξορύχτηκε πριν από σχεδόν έναν αιώνα στη Νότια Αφρική το «Pink Legacy» με βάρους 18,96 καρατίων πωλήθηκε αντί 50 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (44,3 εκατ. ευρώ), από τον οίκο Christie's στη Γενεύη. Πρόκειται για τιμή-ρεκόρ για πέτρα αυτού του χρώματος. Αποκτήθηκε από τον Αμερικανό κοσμηματοπώλη Χάρι Ουίνστον, ιδιοκτήτη ελβετικής ωρολογοποιίας, ο οποίος και το ονόμασε «Winston Pink Legacy», διευκρίνισε ο δημοπράτης Ραούλ Καντάκια μετά τη 10λεπτη δημοπρασία στην οποία μετείχαν τέσσερις πλειοδότες.

   

Σύμφωνα με τον Greg Kwiat «το πιο σημαντικό στοιχείο στην αγορά ενός χρωματιστού διαμαντιού για τους αγοραστές είναι το χρώμα του. Πρέπει να είναι έντονο, όμορφο και να ξεχωρίζει όταν φοριέται. Βέβαια ισχύουν και οι παραδοσιακές μετρήσεις συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας και της καθαρότητας. Επειδή τα φυσικά φανταχτερά διαμάντια είναι σπάνια, ο αγοραστής, πρέπει να το ερωτευτεί. Όταν αγοράζεις με πάθος, σπάνια κάνεις λάθος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NASA ARTEMIS II

Διεθνή / Artemis II: Ο Τραμπ μίλησε με τους αστροναύτες - «Γράψατε ιστορία και κάνατε όλη την Αμερική περήφανη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπου 12 λεπτά με τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα ταξίδια στο Διάστημα θα συνεχιστούν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «αναίσθητος» και νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση»

Διπλωματικό υπόμνημα αποκαλύπτει την τοποθεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια αμερικανοϊσραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Κινδυνεύετε αν είστε σε τρένα» λέει το Ισραήλ στους Ιρανούς - «Αλαζόνας ο Τραμπ» δηλώνει η Τεχεράνη

Εκτοξεύοντας νέες απειλές εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, ο Τραμπ τόνισε ότι θα καταστρέψει «κάθε σταθμό παραγωγής ενέργειας» και «κάθε γέφυρα» στο Ιράν εντός 4 ωρών από την εκπνοή του τελεσίγραφου
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ: Σήμερα η ψηφοφορία του ΟΗΕ λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν

Τι προβλέπει το σχέδιο απόφασης που έχει υποβάλει το Μπαχρέιν με στόχο την προστασία της εμπορικής ναυσιπλοΐας μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM