Τσεχικό δικαστήριο αποφάσισε την απελευθέρωση του πρώην ηγέτη των Κούρδων

Τσεχικό δικαστήριο αποφάσισε την απελευθέρωση του πρώην ηγέτη των Κούρδων Facebook Twitter
EPA/MARTIN DIVISEK
0

Τσεχικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την απελευθέρωση του πρώην ηγέτη του κόμματος PYD των Κούρδων της Συρίας Σάλεχ Μούσλιμ, δήλωσε ο δικηγόρος του, παρά την έκκληση της Τουρκίας να προφυλακιστεί για όσο διάστημα εκκρεμεί το αίτημά της για την έκδοσή του.

Ο Μούσλιμ ήταν στο παρελθόν επικεφαλής του PYD, της κύριας συνιστώσας του συνασπισμού που κυβερνά τα ελεγχόμενα από τους Κούρδους αυτόνομα τμήματα της βόρειας Συρίας. Τέθηκε υπό κράτηση στην Πράγα έπειτα από αίτημα της Τουρκίας που τον κατηγορεί για φόνο.

Ο δικηγόρος του Μούσλιμ είπε στους δημοσιογράφους πως ο πελάτης του υποσχέθηκε στο δικαστήριο ότι δεν θα παρεμποδίσει τις περαιτέρω δικαστικές διαδικασίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters - AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΛΗΓΜΑ CEO

Διεθνή / Η CIA πίσω από το πλήγμα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το Associated Press 

Πρόκειται για την πρώτη γνωστή άμεση αμερικανική επιχείρηση σε έδαφος της Βενεζουέλας από τότε που η Ουάσινγκτον ξεκίνησε σειρά πληγμάτων σε διεθνή ύδατα στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της διακίνησης ναρκωτικών
THE LIFO TEAM