Τσαβούσογλου: Θέλουμε να συνεχίσουμε τη θετική ατζέντα στην Ανατολική Μεσόγειο

Τσαβούσογλου: Θέλουμε να συνεχίσουμε τη θετική ατζέντα στην Ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Στο επίκεντρο των επαφών του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άντονι Μπλίνκεν βρέθηκαν Ανατολική Μεσόγειος και Κυπριακό.

Όπως ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη Τύπου προς Τούρκους δημοσιογράφους, η Άγκυρα είναι πλέον επικεντρωμένη στη θετική ατζέντα με την Ευρώπη και τους γείτονές της και δεν θέλει να γυρίσει στην περίοδο της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, με την έξοδο και πάλι των πλοίων της.

«Επειδή από τη σύνοδο του Οκτωβρίου ήρθαν κάποια αρνητικά μηνύματα, εμείς δώσαμε την απαραίτητη απάντηση και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στο πεδίο της μάχης. Αλλά εμείς δεν θέλουμε να γυρίσουμε σε εκείνες τις ημέρες. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη θετική ατζέντα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με το Κυπριακό, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων να υπονομεύσουν, θα ήταν καλύτερο να μετατραπεί σε έναν ισχυρό μεσολαβητή, που θα συμβάλλει στη λύση.

«Για να συνεχιστεί η θετική ατμόσφαιρα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι σημαντικό να υπάρξει δίκαιη κατανομή, δηλαδή η ΕΕ, αντί να υποστηρίζει -όπως κάνει μέχρι σήμερα και έκανε μέχρι χθες- τις προσπάθειες της Ελλάδας και των Ε/Κ να υπονομεύσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τ/Κ, θα ήταν καλύτερο να μετατραπεί σε έναν ειλικρινή μεσολαβητή, που θα συμβάλλει στο θέμα της δίκαιης κατανομής», πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. 

Με πληροφορίες από Έθνος

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ