Τραμπ: Προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, κατά της απόφασης ότι δεν έχει ασυλία

Τραμπ: Προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, κατά της απόφασης ότι δεν έχει ασυλία Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωση δικαστικής απόφασης σύμφωνα με την οποία δεν έχει ασυλία. 

Στις 6 Φεβρουαρίου ομοσπονδιακό εφετείο απέρριψε τα επιχειρήματα των δικηγόρων του Ντόναλντ Τραμπ, ότι δεν μπορεί να δικαστεί για απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος, επειδή τότε ήταν πρόεδρος και έχαιρε ασυλίας. 

Η δίκη για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος- που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου- είχε αναβληθεί εξαιτίας της έφεσης που είχαν κάνει οι δικηγόροι του πρώην προέδρου. 

Η απόφαση του εφετείου- που έκρινε ότι δεν είχε προεδρική ασυλία- θα ίσχυε από χθες, Δευτέρα, εκτός αν ο Ντόναλντ Τραμπ προσέφευγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπως και έκανε. 

Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου διεκδικούν «πλήρη ασυλία» για τις ενέργειές του όσο ήταν στον Λευκό Οίκο. Μια διαφορετική απόφαση, προειδοποιούν στην προσφυγή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο, θα δημιουργήσει επικίνδυνο προηγούμενο. «Χωρίς ασυλία από ποινικές διώξεις, η προεδρία όπως τη γνωρίζουμε θα πάψει να υφίσταται», αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε τέσσερις ξεχωριστές υποθέσεις. Ο πρώην πρόεδρος προσπαθεί να καθυστερήσει την εκδίκασή τους όσο περισσότερο μπορεί ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, καθώς είναι φαβορί για να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM