Τραμπ και Πούτιν μαζί εναντίον των τζιχαντιστών; ― Ο Λευκός Οίκος μόλις δήλωσε την προθυμία του

Τραμπ και Πούτιν μαζί εναντίον των τζιχαντιστών; ― Ο Λευκός Οίκος μόλις δήλωσε την προθυμία του Facebook Twitter
0

Μια δήλωση που θα ζητηθεί έκανε τη Δευτέρα το βράδυ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Ο Σον Σπάισερ είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πρόθυμες να διεξαχθούν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τη Ρωσία εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.


«Αν υπάρχει μια δυνατότητα να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος σε συνεργασία με οποιαδήποτε χώρα, είτε αυτή είναι η Ρωσία είτε κάποια άλλη, και αν έχουμε εθνικό συμφέρον στο θέμα αυτό, τόσο ασφαλώς θα το κάνουμε», είπε Σπάισερ στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με ξένα δίκτυα ο Σπάισερ τόνισε πως αυτό θα μπορούσε να γίνει σε στρατιωτικό μέτωπο ή οικονομικό μέτωπο και τόνισε τη δέσμευση του νέου προέδρου να νικήσει τους τρομοκράτες.

Νωρίτερα σήμερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι περιμένει να συμφωνήσει σύντομα την ημερομηνία για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ. Πρόσθεσε όμως ότι δεν έχει προς το παρόν πληροφορίες για το πότε οι δύο πρόεδροι ενδέχεται να πραγματοποιήσουν την πρώτη συνάντησή τους.


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως τις επαφές ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον αναφορικά με την ημερομηνία της πρώτης τηλεφωνικής επικοινωνίας διαχειρίζεται το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για τις λεπτομέρειες μιας ενδεχόμενης συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ στη μάχη εναντίον των μαχητικών ισλαμιστών, δήλωσε ο Πεσκόφ. Ο Τραμπ έχει θέσει ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του την ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

Για πολλά ζητήματα στα οποία οι θέσεις των ηγετών ταυτίζονται έκανε λόγο και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.


Σημείωσε επίσης πως οι θέσεις αυτές έχουν κυρίως να κάνουν με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ενώ και αυτός έκανε αναφορά στο Ισλαμικό Κράτος. Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία και ο Τραμπ έχουν τον ίδιο στόχο που δεν είναι άλλος από το να ηττηθεί το ΙΚ και χαρακτήρισε την καταπολέμηση των τζιχαντιστών «μείζονα προτεραιότητα» για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Διεθνή / Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων κράτησης μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, με στρατιωτικές βάσεις όπως το Fort Bliss να μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις για χιλιάδες κρατουμένους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
LIFO NEWSROOM