Τραγωδία στο Rust: Μέλη του συνεργείου είχαν προειδοποιήσει την παραγωγή για θέματα ασφαλείας

Άλεκ Μπάλντουιν: Είχαν προειδοποιήσει τους παραγωγούς του «Rust» για θέματα ασφαλείας Facebook Twitter
Twitter
0

Νέες πληροφορίες σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό της Χαλίνα Χάτσινς από τον Άλεκ Μπάλγουν κάνουν λόγο για ελλείψεις ασφαλείας με υπεύθυνο τον πρώτο βοηθό σκηνοθέτη της ταινίας.

Ένα μέλος του συνεργείου της ταινίας Rust, είπε στο Variety ότι είχε προειδοποιήσει τους παραγωγούς ότι ο Ντέιβ Χολς, ο πρώτος βοηθός σκηνοθέτη, είχε εμπλακεί και σε άλλη υπόθεση σχετικά με την ασφάλεια του σκηνικού κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης παραγωγής.

Ο Χολς παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι απέτυχε να ελέγξει σωστά το όπλο πριν το δώσει στον Άλεκ Μπάλντουιν στις 21 Οκτωβρίου. Ο Μπάλντουιν πυροβόλησε με το όπλο σκοτώνοντας την κινηματογραφίστρια Χάλινα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη.

Οι εταιρείες παραγωγής στο "Rust" περιλαμβάνουν την Thomasville Pictures, με επικεφαλής τους Ryan Smith και Allen Cheney, καθώς και την Short Porch Pictures, την οποία διευθύνουν μεταξύ άλλων οι Nathan Klingher και Ryan Winterstern.

Οι ίδιες δύο εταιρείες ήταν παραγωγοί στο "One Way", μια άλλη ανεξάρτητη ταινία που γυρίστηκε στη Τζόρτζια τον Φεβρουάριο. Ο Χολς ήταν και εκεί πρώτος βοηθός σκηνοθέτη.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, το μέλος του συνεργείου είπε ότι είδε μια επικίνδυνη κατάσταση στην οποία τα ντόπιοι οδηγούσαν σε ανοιχτό πεδίο αυτοκίνητα χωρίς να είναι κασκαντέρ. Πρόσθεσε, ότι προειδοποίησε συγκεκριμένα τους παραγωγούς ότι ο Χολς έθετε το συνεργείο σε κίνδυνο.

«Θα σκοτωθεί κάποιος κάποια μέρα και εσύ θα είσαι υπεύθυνος» θυμάται να είπε.

Ένα δεύτερο μέλος του συνεργείου στο "One Way" είπε επίσης ότι υπήρχαν προβλήματα ασφάλειας που αφορούσαν τις αίθουσες και τα οχήματα στο γύρισμα.

Αυτό το άτομο είπε ότι υπήρχε μια σκηνή με ένα «ατύχημα αυτοκινήτου» που είχε ανεπαρκές συνεργείο ενώ σημείωσε ότι οι ηθοποιοί που οδηγούσαν τα αυτοκίνητα, δεν ήταν επαγγελματίες κασκαντέρ.

«Με έθεσαν σε κίνδυνο», είπε το δεύτερο μέλος του συνεργείου στο Variety. 

Ένα ακόμη μέλος του συνεργείου επιβεβαίωσε ότι είχε ακούσει για ζητήματα ασφάλειας που αφορούσαν τον Χολς και τα αυτοκίνητα από ένα τέταρτο άτομο στο γύρισμα. Αυτό το άτομο είπε επίσης ότι είδε τον Χολς να χάνει την ψυχραιμία του στα γυρίσματα.

Ο Τζέι Γκρέιβς, ο σκηνοθέτης στο «One Way», είπε επίσης στο Variety ότι λίγο έλειψε να τον χτυπήσει ένα αυτοκίνητο δύο φορές κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Θυμάται ότι είχαν γυρίσματα σε έναν δρόμο, αλλά ότι ο δρόμος αυτός δεν ήταν τελείως κλειστός για τον κόσμο, έτσι ώστε η κανονική κυκλοφορία των οχημάτων θα μπορούσε να περάσει μέσα από το σετ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

«Ήταν το λιγότερο ασφαλές σετ στο οποίο έχω δουλέψει ποτέ στη ζωή μου», είπε ο Γκρέιβς.

Ένα άλλο μέλος του συνεργείου, ο Jared Tyree, ήταν στα γυρίσματα για μια μέρα. Είπε στο Variety ότι η παραγωγή σταμάτησε για περίπου 30 λεπτά μετά τη σύγκρουση δύο οχημάτων.

Ένας εκπρόσωπος των παραγωγών μίλησε με τη Molly Mayeux, την παραγωγό στο σετ του "One Way", η οποία αρνήθηκε ότι υπήρχαν προβλήματα ασφάλειας.

«Μπορώ να βεβαιώσω 100% ότι το «One Way» ήταν εξαιρετικά ασφαλές και όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας τηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων», είπε η Mayeux. «Είμαι αηδιασμένη από αυτές τις «πηγές» που προσπαθούν να επωφεληθούν από ένα τόσο φρικτό ατύχημα».

Η Mayeux αρνήθηκε επίσης ότι το μέλος του πληρώματος προειδοποίησε για τον Χολς. 

Ο Χολς ωστόσο απολύθηκε επίσης από μία άλλη παραγωγή, το "Freedom's Path", το 2019, μετά από ένα περιστατικό που αφορούσε ένα όπλο που εξερράγη απροσδόκητα, σύμφωνα με τους παραγωγούς της ταινίας.

Η Thomasville Pictures συμμετείχε επίσης στο "Bandit", μια ανεξάρτητη ταινία με πρωταγωνιστή τον Mel Gibson, αν και δεν ήταν οι κύριοι παραγωγοί. Δύο μέλη του συνεργείου σε αυτή την ταινία είπαν ότι ορισμένοι από τους εργαζόμενους δεν έλαβαν όλα τα χρήματά τους για το χρόνο που εργάστηκαν.

Δύο μέλη του συνεργείου στο "One Way" είπαν επίσης ότι υπήρχαν προβλήματα με καθυστερημένες αμοιβές σε αυτήν την ταινία.

Η Χέδερ ΜακΡέινολντς, η δεύτερη βοηθός σκηνοθέτη στο «Bandit», είπε ότι στα μέλη του συνεργείου παραχωρήθηκαν καταλύματα σε ξενοδοχεία και δεν πληρώνονταν ολόκληρο το μεροκάματο.

«Η εμπειρία μου με την Thomasville δεν ήταν η καλύτερη», είπε. «Ποτέ δεν ένιωσα ανασφαλής, αλλά ήμουν πολύ απογοητευμένη και εκνευρισμένη όλη την ώρα».

Με πληροφορίες του Variety

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ukraine soldiers

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αναχώρηση Ουκρανών στρατιωτών προς το άγνωστο

Σήμερα: Αναχώρηση προς το άγνωστο • • • οι ζωές των άλλων • • • η παγκοσμιοποίηση στα τρόφιμα πέθανε • • • αμμοθύελλες στο Ιράκ • • • νομιμοποίηση της Μεγάλης Αντικατάστασης • • • η παρεοκρατία είναι επικερδής παντού
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ