Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπτουλχαμίτ Γκιουλ, πήρε τη «σκυτάλη» στις δηλώσεις από πλευράς κυβέρνησης για την Αγία Σοφία.

 

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Γκιουλ υποστήριξε ότι ουσιαστικά η Αγία Σοφία είναι τζαμί και εξέφρασε την επιθυμία να ανοίξει και για προσευχή. Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας αναμένεται να συνέλθει στις 2 Ιουλίου, προκειμένου να αποφασίσει αν θα τηρηθεί το καθεστώς του μουσείου για την Αγία Σοφία ή θα προχωρήσει το αίτημα για αλλαγή σε τέμενος.

 

«Πιστεύουμε πως θα γίνει αυτό που κληροδότησε ο Μωάμεθ ο Πορθητής», είπε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης. «Στην πραγματικότητα κανένας δεν αποκαλεί μουσείο την Αγία Σοφία. Η Αγία Σοφία είναι τζαμί. Όλοι λένε ας επισκεφθούμε το τζαμί της Αγίας Σοφίας», συμπλήρωσε.

 

«Πιστεύουμε πως είναι αναγκαίο να λειτουργήσει όπως λειτουργούσε στην πραγματικότητα και να ανοίξει για προσευχή. Ως δικαιοσύνη και ως διοίκηση, θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για να λειτουργήσει η Αγία Σοφία ως τζαμί», δήλωσε ακόμη ο Γκιουλ, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr