Τουρκικό Κόμμα θέλουν να ιδρύσουν οι Τούρκοι της Γερμανίας

Τουρκικό Κόμμα θέλουν να ιδρύσουν οι Τούρκοι της Γερμανίας Facebook Twitter
2

Δικό τους κόμμα θέλουν να ιδρύσουν Γερμανοί τουρκικής καταγωγής, μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων και λόγω της «υποβάθμισης» που θεωρούν ότι υφίστανται πλέον στην Γερμανία.

«Είμαστε αντίθετοι σε μια επεκτατική μεγάλη Ευρώπη και αντίθετοι σε μια επιθετική πολιτική γειτονίας», αναφέρεται στην αρχική έκδοση του Προγράμματος του κόμματος, ενώ ο επιχειρηματίας Ρεμζί Αρού, εκ των ιδρυτών του κόμματος, εκτιμά ότι η πολιτική κατάσταση στην Γερμανία είναι ασαφής και επομένως αναμένει μεγάλη συμμετοχή.

Στο Πρόγραμμα επισημαίνεται ακόμη ότι το κόμμα επιθυμεί μια Γερμανία «με αυτοπεποίθηση, σεβασμό στην παράδοση, ανοιχτή στον κόσμο, πολυθρησκευτική, πολυεθνοτική, η οποία φροντίζει για έναν υγιή πατριωτισμό και εθνική υπερηφάνεια, αντί να πηγαίνει από το ένα άκρο στο άλλο, μια Γερμανία που θα διαδραματίζει έναν εποικοδομητικό και σταθεροποιητικό ρόλο, αντί να στρέφεται εναντίον άλλων χωρών ως γυμνασιάρχης».

Σε περίπτωση που το εν λόγω κόμμα ιδρυθεί και επισήμως, θα είναι το πρώτο κόμμα μεταναστών στην Γερμανία. Μέχρι τώρα, οι περίπου 3 εκατομμύρια τουρκικής καταγωγής ή και υπηκοότητας κάτοικοι της Γερμανίας, η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στη χώρα, συνήθιζαν να εντάσσονται στα γερμανικά κόμματα, κυρίως στο Σοσιαλδημοκρατικό (SPD) και στους Πράσινους.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

odontiatros

Διεθνή / Πώς από έναν απλό πονόδοντο διαγνώστηκε με καρκίνο

Η περιπέτεια ενός άνδρα που δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού με οδοντίατρο στο βρετανικό σύστημα υγείας- με 800 άτομα στη λίστα αναμονής- και τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει για τη διάγνωση και να προλάβει το μοιραίο
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κάποιοι εκεί πέρα, Τουρκικής καταγωγής, μετανάστες ίσως δεύτερης γενιάς, φαίνεται πως έχουν κότσια... Τα υποστηρίζουν αυτά που πιστεύουν, όχι μόνον με λόγια αλλά και στην πράξη.Θα υπάρξει νομίζω ανταπόκριση (σε ψήφους), έτσι θα μπορέσουν ίσως να πάνε λίγα ακόμα βήματα πιο πέρα τις διεκδικήσεις τους, όποιες και αν είναι αυτές.-Οι δικοί μας εκεί, οι Έλληνες 2ης-3ης γενιάς, αλλά και οι νεοφερμένοι, που δεν είναι καθόλου λίγοι, τι περιμένουν ?? Από μία παρόμοια κίνηση, χαμένοι δεν θα βγούνε (και όχι μόνον αυτοί, αλλά και εμείς που "μενουμε Ελλάδα", κέρδος θα 'χουμε) από κάτι τέτοιο.Έξυπνη η ιδέα των Τούρκων, η μίμηση δεν βλάπτει σε αυτά.Καλό τριήμερο,Γ.
Οι Έλληνες είναι ευρωπαιοι και δε χρειαζονται ξεχωριστό κόμμα στις χωρες αυτές. Τα ακροδεξιά τουρκικά ούγκανα είναι άλλο πράγμα. Υγ αυτό που θαυμάζετε την Τουρκία για διάφορες πράξεις, ενώ οι Ευρωπαιοι τη θεωρούν ό,τι πιο οπισθοδρομικό και τριτοκοσμικό, ποτέ δεν το κατάλαβα...Αγνοια μάλλον...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ