Τουρκία: Ο ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε ότι δεν επιτράπηκε η είσοδος στη χώρα σε γερμανό υφυπουργό και σε βουλευτές

Τουρκία: Ο ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε ότι δεν επιτράπηκε η είσοδος στη χώρα σε γερμανό υφυπουργό και σε βουλευτές Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε σήμερα πως η χώρα του αρνήθηκε την είσοδο στην τουρκική επικράτεια ενός αξιωματούχου και γερμανών βουλευτών, προφανώς σε αντίποινα για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας από την Μπούντεσταγκ.

"Δεν θεωρούμε ότι πρέπει να γίνονται αυτές οι επισκέψεις στη βάση του Ιντσιρλίκ", δήλωσε ο Τσαβούσογλου στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα. Ο γερμανός υφυπουργός Άμυνας Ραλφ Μπράουκσιπε και βουλευτές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την επίσκεψή τους στην Τουρκία, όπου επρόκειτο να μεταβούν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, έπειτα από την άρνηση της Άγκυρας, είχαν δηλώσει χθες οι γερμανικές αρχές στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Βερολίνο.

Ο υπουργός δήλωσε ωστόσο πως οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι μπορούν να επισκέπτονται τη βάση η οποία βρίσκεται στη νότια Τουρκία. "Το στρατιωτικό προσωπικό μπορεί να έρχεται αλλά εκτιμάμε ότι οι υπόλοιπες επισκέψεις δεν πρέπει να γίνονται", πρόσθεσε.

Η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ φιλοξενεί αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού που επιχειρούν κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανάμεσά τους και γερμανικά Tornado που συμμετέχουν σε αναγνωριστικές πτήσεις και αεροσκάφη ανεφοδιασμού.

Μετά την ψηφοφορία της 2ας Ιουνίου στην Μπούντεσταγκ που αναγνωρίζει την αρμενική γενοκτονία η οποία διαπράχθηκε την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας (1915-1917), η Τουρκία, η οποία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Βερολίνο, εξέφρασε την οργή της και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν αντίποινα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Θα ήθελα να γράψω κάτι υποτιμητικό για τον Ερντογάν αλλά μετά σκέφτομαι ότι μπορεί να το δει και να καταλήξω στη φυλακή στα καλά καθούμενα...