ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Τουρκία κατά ΕΕ: Στηρίζετε την ελληνική βία, έχετε ευθύνη για τους σκοτωμούς

Τουρκία κατά ΕΕ: Στηρίζετε την ελληνική βία, έχετε ευθύνη για τους σκοτωμούς Facebook Twitter
Επίθεση Τσελίκ στην ΕΕ για τη στήριξη στην Ελλάδα (Πηγή φωτό EPA)
0

Τον εκνευρισμό της Τουρκίας προκάλεσαν οι δηλώσεις στήριξης της Ελλάδας από τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ στον Έβρο, έπειτα από την επίσκεψη στα σύνορα.

Οι Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Κομισιόν), Σαρλ Μισέλ (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) και Νταβίντ Σασόλι (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), εξέφρασαν την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση των εξελίξεων στο προσφυγικό. Παράλληλα, η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε μέτρα στήριξης.

Οι δηλώσεις των Ευρωπαίων προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Άγκυρας, που κατηγόρησε την ΕΕ για απάνθρωπη ιδιοτέλεια. «Όποιος λέει "Είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα επειδή προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης" έχει ευθύνη που οι Έλληνες αστυνομικοί και στρατιώτες πυροβολούν και σκοτώνουν πρόσφυγες», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος AKP, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς της Τουρκίας που έχει διαψεύσει κατηγορηματικά η ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοια απάνθρωπη ιδιοτέλεια. Δεν μπορούν να καταδικάσουν την Ελλάδα για τη βία της. Δεν συστήνουν αυτοσυγκράτηση, υποστηρίζουν την ελληνική βία», συνέχισε ο Τσελίκ με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter κατά των ευρωπαϊκών θεσμών.

«Η στήριξη που δίνετε στη βία της Ελλάδας δεν θα έχει αποτέλεσμα για εσάς. Θα ενισχύσει περαιτέρω τον εφιάλτη των ακροδεξιών της Ευρώπης», ανέφερε ακόμη ο Τούρκος αξιωματούχος.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM