Τουρκία: 2000 καταδίκες σε ισόβια με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα

Τουρκία: 2000 καταδίκες σε ισόβια με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα Facebook Twitter
EPA
0

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη στην Τουρκία σε δίκες που σχετίζονται με την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Όπως μεταδίδουν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν σε εκκαθαρίσεις πρωτόγνωρου μεγέθους, στοχοθετώντας κυρίως φερόμενους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα που κατηγορεί η Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος.


Συνολικά, περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι συνελήφθησαν και 140.000 απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Από τις 289 δίκες που διεξήχθησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος σε ολόκληρη τη χώρα, οι 239 έχουν ήδη ολοκληρωθεί, με 1.934 καταδίκες σε ισόβια κάθειρξη, αναφέρει πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Επιπλέον, 1.123 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης από ένα έως 20 έτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από τα τελευταία πρόσωπα που καταδικάστηκαν είναι ένας ανιψιός του Γκιουλέν, ο Σελμάν Γκιουλέν, σε βάρος του οποίου επιβλήθηκε σήμερα ποινή κάθειρξης 7 ετών και 6 μηνών, αφού δικαστήριο απεφάνθη πως είναι ένοχος για «συμμετοχή σε μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM
Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM