Τουλάχιστον 98 οι νεκροί από τις αμμοθύελλες στην Ινδία

Τουλάχιστον 98 οι νεκροί από τις αμμοθύελλες στην Ινδία Facebook Twitter
Φωτογραφία: Hindustan Times
0

Σε τουλάχιστον 98 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις αμμοθύελλες που έπληξαν το βόρειο τμήμα της Ινδίας κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των τοπικών αρχών.

Άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως και 130 χλμ/ώρα προκάλεσαν τον θάνατο 65 ανθρώπων στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές και 33 στο γειτονικό του Ρατζαστάν, ανέφεραν στο AFP οι αρχές διαχείρισης καταστροφών των δύο αυτών περιοχών.

Ένας πρώτος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα έκανε λόγο για 77 νεκρούς.

Οι περισσότεροι από τους θανάτους αποδίδονται στην πτώση δέντρων, στύλων ηλεκτροδότησης και τοίχων λόγω των σφοδρών ανέμων.

Παρόμοιες αμμοθύελλες σημειώνονται κάθε χρόνο στην Ινδία. Ωστόσο η τωρινή είναι από τις πιο φονικές που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και δεκαετίες.

Οι αρχές επισημαίνουν επίσης ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό ανθρώπων.

Ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου στην Αλουάρ, στο βόρειο Ρατζαστάν, δήλωσε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το όχημά του στον δρόμο και να τρέξει για να σωθεί, ώστε να γλιτώσει και να μην παρασυρθεί από τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

«Δεν έχω ξαναδεί μια τόσο καταστροφική θύελλα εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια. Όλος ο κόσμος φοβάται και ψάχνει καταφύγιο για να γλιτώσει από τα δέντρα και τα σπίτια που παρασύρονται από τους ανέμους. Πρόκειται για εφιάλτη», δήλωσε στο AFP.

Η περιοχή της πόλης Άγκρα, όπου βρίσκεται το Ταζ Μαχάλ, είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από την αμμοθύελλα, με 43 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι στιγμής. Ωστόσο το διάσημο μαυσωλείο δεν έχει υποστεί ζημιές.

Τουλάχιστον 98 οι νεκροί από τις αμμοθύελλες στην Ινδία Facebook Twitter

Χθες το βράδυ, ένα λευκό πέπλο είχε καλύψει το Νέο Δελχί, προκαλώντας προβλήματα ορατότητας, προτού αρχίσουν να πνέουν σφοδροί άνεμοι στην ινδική πρωτεύουσα, στην οποία δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

«Λυπάμαι πολύ για τις ζωές που χάθηκαν λόγω της αμμοθύελλας σε πολλές περιοχές της Ινδίας. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που πενθούν», αναφέρεται σε μήνυμα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM