Τουλάχιστον 98 οι νεκροί από τις αμμοθύελλες στην Ινδία

Τουλάχιστον 98 οι νεκροί από τις αμμοθύελλες στην Ινδία Facebook Twitter
Φωτογραφία: Hindustan Times
0

Σε τουλάχιστον 98 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις αμμοθύελλες που έπληξαν το βόρειο τμήμα της Ινδίας κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των τοπικών αρχών.

Άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως και 130 χλμ/ώρα προκάλεσαν τον θάνατο 65 ανθρώπων στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές και 33 στο γειτονικό του Ρατζαστάν, ανέφεραν στο AFP οι αρχές διαχείρισης καταστροφών των δύο αυτών περιοχών.

Ένας πρώτος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα έκανε λόγο για 77 νεκρούς.

Οι περισσότεροι από τους θανάτους αποδίδονται στην πτώση δέντρων, στύλων ηλεκτροδότησης και τοίχων λόγω των σφοδρών ανέμων.

Παρόμοιες αμμοθύελλες σημειώνονται κάθε χρόνο στην Ινδία. Ωστόσο η τωρινή είναι από τις πιο φονικές που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και δεκαετίες.

Οι αρχές επισημαίνουν επίσης ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό ανθρώπων.

Ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου στην Αλουάρ, στο βόρειο Ρατζαστάν, δήλωσε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το όχημά του στον δρόμο και να τρέξει για να σωθεί, ώστε να γλιτώσει και να μην παρασυρθεί από τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

«Δεν έχω ξαναδεί μια τόσο καταστροφική θύελλα εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια. Όλος ο κόσμος φοβάται και ψάχνει καταφύγιο για να γλιτώσει από τα δέντρα και τα σπίτια που παρασύρονται από τους ανέμους. Πρόκειται για εφιάλτη», δήλωσε στο AFP.

Η περιοχή της πόλης Άγκρα, όπου βρίσκεται το Ταζ Μαχάλ, είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από την αμμοθύελλα, με 43 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι στιγμής. Ωστόσο το διάσημο μαυσωλείο δεν έχει υποστεί ζημιές.

Τουλάχιστον 98 οι νεκροί από τις αμμοθύελλες στην Ινδία Facebook Twitter

Χθες το βράδυ, ένα λευκό πέπλο είχε καλύψει το Νέο Δελχί, προκαλώντας προβλήματα ορατότητας, προτού αρχίσουν να πνέουν σφοδροί άνεμοι στην ινδική πρωτεύουσα, στην οποία δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

«Λυπάμαι πολύ για τις ζωές που χάθηκαν λόγω της αμμοθύελλας σε πολλές περιοχές της Ινδίας. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που πενθούν», αναφέρεται σε μήνυμα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

Διεθνή / Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

«Αν ήξερα ή αν είχα οποιαδήποτε εμπλοκή, φυσικά θα απολογούμουν. Όμως δεν ήμουν ούτε συνένοχος ούτε ενήμερος για όσα έκανε» υποστήριξε στην πρώτη συνέντευξή του μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM