Τουλάχιστον 98 οι νεκροί από τις αμμοθύελλες στην Ινδία

Τουλάχιστον 98 οι νεκροί από τις αμμοθύελλες στην Ινδία Facebook Twitter
Φωτογραφία: Hindustan Times
0

Σε τουλάχιστον 98 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις αμμοθύελλες που έπληξαν το βόρειο τμήμα της Ινδίας κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των τοπικών αρχών.

Άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως και 130 χλμ/ώρα προκάλεσαν τον θάνατο 65 ανθρώπων στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές και 33 στο γειτονικό του Ρατζαστάν, ανέφεραν στο AFP οι αρχές διαχείρισης καταστροφών των δύο αυτών περιοχών.

Ένας πρώτος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα έκανε λόγο για 77 νεκρούς.

Οι περισσότεροι από τους θανάτους αποδίδονται στην πτώση δέντρων, στύλων ηλεκτροδότησης και τοίχων λόγω των σφοδρών ανέμων.

Παρόμοιες αμμοθύελλες σημειώνονται κάθε χρόνο στην Ινδία. Ωστόσο η τωρινή είναι από τις πιο φονικές που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και δεκαετίες.

Οι αρχές επισημαίνουν επίσης ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό ανθρώπων.

Ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου στην Αλουάρ, στο βόρειο Ρατζαστάν, δήλωσε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το όχημά του στον δρόμο και να τρέξει για να σωθεί, ώστε να γλιτώσει και να μην παρασυρθεί από τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

«Δεν έχω ξαναδεί μια τόσο καταστροφική θύελλα εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια. Όλος ο κόσμος φοβάται και ψάχνει καταφύγιο για να γλιτώσει από τα δέντρα και τα σπίτια που παρασύρονται από τους ανέμους. Πρόκειται για εφιάλτη», δήλωσε στο AFP.

Η περιοχή της πόλης Άγκρα, όπου βρίσκεται το Ταζ Μαχάλ, είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από την αμμοθύελλα, με 43 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι στιγμής. Ωστόσο το διάσημο μαυσωλείο δεν έχει υποστεί ζημιές.

Τουλάχιστον 98 οι νεκροί από τις αμμοθύελλες στην Ινδία Facebook Twitter

Χθες το βράδυ, ένα λευκό πέπλο είχε καλύψει το Νέο Δελχί, προκαλώντας προβλήματα ορατότητας, προτού αρχίσουν να πνέουν σφοδροί άνεμοι στην ινδική πρωτεύουσα, στην οποία δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

«Λυπάμαι πολύ για τις ζωές που χάθηκαν λόγω της αμμοθύελλας σε πολλές περιοχές της Ινδίας. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που πενθούν», αναφέρεται σε μήνυμα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο με συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Διεθνή / Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Από την έρευνα που έγινε στο τηλέφωνο του μαθητή, βρέθηκαν συνολικά 9 βίντεο - Ο 14χρονος φέρεται να καλούσε τους φίλους του να συνευρεθούν με την αδελφή του
LIFO NEWSROOM
«Κατηγορηματικό όχι» της Ρωσίας στο σχέδιο 26 χωρών για στρατεύματα στην Ουκρανία

Διεθνή / «Κατηγορηματικό όχι» της Ρωσίας στο σχέδιο 26 χωρών για στρατεύματα στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο απορρίπτει την ιδέα δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, παρόλο που 26 χώρες έχουν δεσμευθεί για ειρηνευτική αποστολή και οι συνομιλίες με τον Πούτιν σταμάτησαν απότομα
LIFO NEWSROOM
Τζόρτζιο Αρμάνι: Η άγνωστη σχέση του θρυλικού σχεδιαστή για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Διεθνή / Τζόρτζιο Αρμάνι: Η άγνωστη σχέση του θρυλικού σχεδιαστή με την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ο Αρμάνι έντυσε αμέτρητους σταρ του Χόλιγουντ αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών. Ανάμεσα σε αυτούς και την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία φωτογραφήθηκε με κομμάτι του διάσημου οίκου λίγες ώρες πριν πεθάνει
LIFO NEWSROOM