Τοξική η υπερβολική ποσότητα βιταμίνης D στα σκυλιά- Προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας

Τοξική η υπερβολική ποσότητα βιταμίνης D στα σκυλιά- Προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας Facebook Twitter
0

Η υπερβολική ποσότητα βιταμίνης D είναι τοξική και μπορεί να οδηγήσει σε «σοβαρά προβλήματα υγείας» στα σκυλιά - συμπεριλαμβανομένης της νεφρικής δυσλειτουργίας.

Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρία τροφών για κατοικίδια που έχει προκαλέσει την οργή ιδιοκτητών σκύλων στις ΗΠΑ.. Όπως καταγγέλλουν, τα κατοικίδιά τους πέθαναν ή αρρώστησαν μετά την κατανάλωση της συγκεκριμένης τροφής λόγω των αυξημένων ποσοστών βιταμίνης D.

Η εταιρεία έχει ήδη από τον Ιανουάριο ανακαλέσει οικειοθελώς παρτίδες και έχει προειδοποιήσει για σοβαρό κίνδυνο, ενώ και άλλες μάρκες έχουν προχωρήσει σε απόσυρση των προϊόντων τους τις τελευταίες εννιά εβδομάδες για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με το CBS. 

Επειδή μπορεί να υπάρχει πάρα πολύ βιταμίνη D σε κονσερβοποιημένα προϊόντα για τους σκύλους συντροφιάς, η αμερικανική εταιρεία ανακαλεί τώρα τη συγκεκριμένη τροφή για σκύλους παγκοσμίως.

Στο Facebook και το Twitter, κάποιοι ιδιοκτήτες σκύλων αναφέρουν ότι τα κατοικίδια ζώα τους έχουν αρρωστήσει ή ακόμα και πέθαιναν όταν έφαγαν τις συγκεκριμένες τροφές.

Η δημοσιογράφος της Washington Post, Κέιτλιν Γκίμπσον για παράδειγμα, γράφει στο Twitter: «Αν ταϊζετε το σκυλί σας με τη συγκεκριμένη εταιρεία, διαβάστε προσεκτικά τις πληροφορίες ανάκλησης. Το αγαπημένο μου κορίτσι πέθανε αφού έφαγε την τροφή έχοντας όλα τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από βιταμίνη D».

Η εταιρεία αναγνωρίζει σε μια ανακοίνωση ότι ανάλυση αποκάλυψε αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D «εξαιτίας ενός σφάλματος προμηθευτή». Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως εμετό, απώλεια όρεξης, αυξημένη δίψα, αυξημένη ούρηση, ή απώλεια βάρους.

Η εταιρεία δημοσίευσε τη λίστα με τα προϊόντα και τους διαφορετικούς αριθμούς παρτίδων που έχουν ανακληθεί.

Εκτός από τη συγκεκριμένη εταιρεία, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ από τις αρχές Νοεμβρίου έχει δημοσιεύσει ανακλήσεις τροφών για σκύλους με αυξημένα ή δυνητικά αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D τουλάχιστον εννέα άλλων εταιριών.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων που ανησυχούν για τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D θα πρέπει να είναι προσεχτικοί όσον αφορά τα συμπτώματα που το κατοικίδιο ζώο τους εμφανίσει, κυρίως δίψα και συχνότερη ούρηση, δήλωσε η δρ. Ann Hohenhaus, η οποία την περασμένη Παρασκευή έστελνε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λίστες των ανακληθέντων προϊόντων στους πελάτες του Κτηνιατρικού Κέντρου στη Νέα Υόρκη, μετέδωσε το CBS.

Πολύ μεγάλη ποσότητα βιταμίνης D αυξάνει το ασβέστιο, το οποίο προκαλεί βλάβη στα νεφρά των σκύλων, αλλά μια απλή εξέταση αίματος θα αποκαλύψει το πρόβλημα και υπάρχουν φάρμακα και θεραπείες για την αποβολή του ασβεστίου, δήλωσε η κτηνίατρος.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «εντόπισε και απομόνωσε το σφάλμα του προμηθευτή», που αφορά ένα συγκεκριμένο μίγμα βιταμινών και ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή πρόσθετος έλεγχος των προϊόντων της.

Τα προϊόντα διανεμήθηκαν σε καταστήματα λιανικής πώλησης, κτηνιατρεία, και στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι ξηρές τροφές, οι τροφές για γάτες της εταιρείας δεν επηρεάζονται από τα αυξημένα ποσοστά βιταμίνης D.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To ηφαίστειο Krasheninnikov στη Ρωσία εξερράγη μετά από 600 χρόνια - Σεισμός και συναγερμός για τσουνάμι

Διεθνή / To ηφαίστειο Krasheninnikov στη Ρωσία εξερράγη μετά από σχεδόν 600 χρόνια - Συναγερμός για τσουνάμι

Το ηφαίστειο Krasheninnikov στην Καμτσάτκα εξερράγη για πρώτη φορά από το 1463, πιθανώς λόγω του ισχυρού σεισμού 8,8R πριν λίγες ημέρες, με σύννεφα στάχτης έως 6 χλμ. και παγκόσμιο συναγερμό για τσουνάμι και αεροπορικά θέματα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ υποσχέθηκε δασμούς «χωρίς εξαιρέσεις» αλλά εισαγωγές άνω του 1 τρισ. δολαρίων εξαιρούνται σιωπηρά

Διεθνή / Ο Τραμπ υποσχέθηκε δασμούς «χωρίς εξαιρέσεις» αλλά εισαγωγές άνω του 1 τρισ. δολαρίων εξαιρούνται σιωπηρά

Παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς σε εισαγόμενα προϊόντα από δεκάδες χώρες, πάνω από το ένα τρίτο των εισαγωγών (περίπου 1 τρισ. δολάρια) έχει εξαιρεθεί
LIFO NEWSROOM
Νέο βίντεο της Χαμάς: Αποστεωμένος όμηρος αναγκάζεται να σκάψει τον τάφο του σε σήραγγα

Διεθνή / Νέο βίντεο της Χαμάς: Αποστεωμένος όμηρος αναγκάζεται να σκάψει τον τάφο του σε σήραγγα

«Το να υποβάλλεται σκοπίμως σε λιμό ο γιος μας στο πλαίσιο μίας εκστρατείας προπαγάνδας είναι μία από τις φρικτότερες πράξεις που έχει ποτέ δει ο κόσμος. Λιμοκτονεί μόνο και μόνο για να υπηρετήσει την προπαγάνδα της Χαμάς» λέει η οικογένεια του ομήρου
LIFO NEWSROOM
Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Η παγκόσμια απήχηση της νοτιοκορεατικής κουλτούρας έχει συμβάλει στην εκτίναξη της δημοτικότητας των καλλυντικών της - Οι Αμερικανοί ξόδεψαν περίπου 1,7 δισ. δολάρια σε προϊόντα K-beauty το 2024
LIFO NEWSROOM
Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Διεθνή / Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Το 88% των στρατιωτικών ερευνών του Ισραήλ για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα δεν κατέληξαν σε ευθύνες ή παραμένουν ανεπίλυτες - Ανάμεσά τους, επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς άμαχους
LIFO NEWSROOM
Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Διεθνή / Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Ο Ιαν Μπολ, που το 1974 επιχείρησε την απαγωγή της Πριγκίπισσας Άννας, ισχυρίζεται πως ήταν αθώος και θύμα βασιλικής σκευωρίας με σκοπό τη διαφήμιση ενός βιβλίου
LIFO NEWSROOM
Ναυτική καταδίωξη στην Κορνουάλη οδήγησε σε κατάσχεση κοκαΐνης αξίας 18 εκατ. λιρών και σύλληψη διεθνούς δικτύου

Διεθνή / Ναυτική καταδίωξη στην Κορνουάλη οδήγησε σε κατάσχεση κοκαΐνης αξίας 18 εκατ. λιρών και σύλληψη διεθνούς δικτύου

Μια κινηματογραφική καταδίωξη στη θάλασσα της Κορνουάλης αποκάλυψε διεθνές καρτέλ ναρκωτικών που μετέφερε κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική στη Βρετανία μέσω θαλάσσιων «παραδόσεων»
LIFO NEWSROOM