«Τον νου σας, ο μπαμπάς μου θα γίνει βασιλιάς»: Η ατάκα του Τζορτζ σε συμμαθητές του

Ο πρίγκιπας Τζορτζ στο σχολείο Facebook Twitter
Φωτ: Richard Pohle - WPA Pool/Getty Images
0

Ο πρίγκιπας Τζορτζ, όπως και τα δύο αδέλφια του Σάρλοτ και Λούις, μεγαλώνουν στο πλαίσιο της μοναρχίας και με «αίσθηση καθήκοντος», με τους γονείς τους να επιδιώκουν, στο μέτρο του εφικτού, μια φυσιολογική ζωή.

Μπορεί ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον να προσπαθούν να μην επιβαρύνουν το μικρό Τζορτζ με ευθύνες, ωστόσο, ξέρουν πολύ καλά ότι μια μέρα θα έχει έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο. Ο πρίγκιπας Τζορτζ είναι, πλέον, δεύτερος στη σειρά διαδοχής πίσω από τον πατέρα του Γουίλιαμ.

«Μεγαλώνουν τα παιδιά τους, ιδιαίτερα τον πρίγκιπα Τζορτζ, έχοντας επίγνωση του ποιος είναι και του ρόλου που θα κληρονομήσει, αλλά θέλουν να μην τα βαρύνουν με την αίσθηση του καθήκοντος», έγραψε η συγγραφέας συγγραφέα Katie Nicholl στο βιβλίο της The New Royals.

Πάντως, ο πρίγκιπας Τζορτζ φέρεται να κατανοεί το ποιος ακριβώς είναι και ποια είναι η οικογένειά του. Μάλιστα, η συγγραφέας αποκαλύπτει μια ατάκα που είπε ο μικρός πρίγκιπας σε συμμαθητές του.

«Ο Τζορτζ καταλαβαίνει ότι μια μέρα θα γίνει βασιλιάς και ως μικρό αγόρι τσακώνονταν με φίλους στο σχολείο, όταν τους είπε τη φράση-δηλητήριο: "Ο μπαμπάς μου θα γίνει βασιλιάς, οπότε καλύτερα έχετε το νου σας"».

Η συγγραφέας ισχυρίζεται ότι η Κέιτ Μίντλετον θαυμάζει τον τρόπο ανατροφής που ακολουθούν ο πρίγκιπας Έντουαρντ και η Σοφία, κόμισσα του Ουέσσεξ, που παρότι βρίσκονται στον πυρήνα της βασιλικής οικογένειας έχουν μια πιο προσγειωμένη προσέγγιση.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ φέρεται να έμαθε στα 7 του το βασιλικό του μέλλον

Στο βιβλίο Battle of Brothers του Robert Lacey αναφέρει ότι πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον ήθελαν να συζητήσουν τον μελλοντικό ρόλο του πρίγκιπα Τζορτζ.

Όπως ισχυρίζεται ενημέρωσαν τον Τζορτζ για τον μελλοντικό του ρόλο ως βασιλιάς της Αγγλίας «κάποια στιγμή» όταν έκλεισε τα 7 του χρόνια.

«Ο Γουίλιαμ δεν έχει αποκαλύψει πώς και πότε ανακοίνωσε τα μεγάλα νέα στον γιο του», πρόσθεσε.

«Ίσως μια μέρα ο Τζορτζ να μας πει την ιστορία ο ίδιος. Αλλά κάποια στιγμή στα έβδομα γενέθλια του αγοριού, το καλοκαίρι του 2020, λέγεται ότι οι γονείς του έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα περιλάμβανε η ζωή του μικρού πρίγκιπα», έγραψε.

Ωστόσο, οι γονείς του ελπίζουν πως ο θεσμός θα εξελιχθεί μελλοντικά, προκειμένου να συμβαδίζει πιο αρμονικά με τους κανόνες της σύγχρονης εποχής. Όπως αναφέρει μάλιστα o βασιλικός βιογράφος: «Ο Γουίλιαμ δεν θέλει να κάνει στον γιο του ό,τι έκαναν και σε εκείνον. Να του γεμίζει δηλαδή το κεφάλι με όλους αυτούς τους κανόνες και τις υποχρεώσεις. Νομίζει πως έτσι ο Τζορτζ δεν θα "πάρει με καλό μάτι" το ρόλο του».

Με πληροφορίες Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM