Τον Απρίλιο θα εκδικαστεί στη Χάγη η έφεση του Ράντοβαν Κάρατζιτς

Τον Απρίλιο θα εκδικαστεί στη Χάγη η έφεση του Ράντοβαν Κάρατζιτς Facebook Twitter
0

Η δίκη, σε δεύτερο βαθμό του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Απριλίου στη Χάγη.

Η έφεση, που είχε υποβληθεί τόσο από την υπεράσπιση όσο και από την κατηγορούσα αρχή, «θα εκδικαστεί στη Χάγη στις 23 και 24 Απριλίου», όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον Τεοντόρ Μέρον, πρόεδρο του Μηχανισμού για τα Διεθνή Ποινικά Δικαστήρια (MTPI) που ασχολείται με τις εκκρεμότητες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (TPIY).

Τον Μάρτιο του 2016 ο Κάρατζιτς, 72 ετών σήμερα, κρίθηκε ένοχος για γενοκτονία, για τη σφαγή περίπου 8.000 μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών στη Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995. Για αυτή τη σφαγή, τη χειρότερη που έχει διαπραχθεί στην Ευρώπη μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 40 ετών.

Κρίθηκε επίσης ένοχος για διώξεις, δολοφονίες, βιασμούς, απάνθρωπη μεταχείριση ή εξαναγκαστική εκτόπιση για την πολιορκία του Σαράγεβο και για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με τις «απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης».

Οι συνήγοροί του άσκησαν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση. Έφεση όμως άσκησε και ο εισαγγελέας του TPIY, Σερζ Μπραμέρτζ, ο οποίος είχε ζητήσει να καταδικαστεί ο Κάρατζιτς σε ισόβια κάθειρξη και έκρινε ανεπαρκή τα 40 έτη.

Ο πόλεμος στη Βοσνία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους, ενώ οι εκτοπισμένοι έφτασαν τα 2,2 εκατομμύρια μεταξύ 1992-95.

Ο επονομαζόμενος «Χασάπης των Βαλκανίων» Ράτκο Μλάντιτς, ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, καταδικάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε ισόβια κάθειρξη για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Έχει και αυτός δηλώσει ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM