ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα Facebook Twitter
EPA
0

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, αλλά νιώθει καλά, σύμφωνα με τον υπουργό Προεδρίας, Μπλαζέι Σπιχάλσκι.

«Ο πρόεδρος χθες υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορωνοϊό. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Ο πρόεδρος είναι καλά. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες ιατρικές υπηρεσίες», έγραψε ο Σπιχάλσκι στο Twitter, για την κατάσταση του 48χρονου Ντούντα.

Η Πολωνία, όπως και οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, είναι αντιμέτωπες με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Την Παρασκευή η χώρα κατέγραψε νέο ημερήσιο ρεκόρ μολύνσεων, με περισσότερα από 13.600 κρούσματα.

Από σήμερα νέα μέτρα είναι σε ισχύ και στην Πολωνία, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα μείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες, ενώ ο αριθμός των ατόμων σε συναθροίσεις περιορίζεται στους πέντε.

Επίσης, απαγορεύονται οι γάμοι και μειώνεται ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να βρίσκονται σε καταστήματα, μέσα μεταφοράς και εκκλησίες. Ο Αντρέι Χόρμπαν, σύμβουλος του πρωθυπουργού για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συστήσει στους ανθρώπους 70 ετών και άνω να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ ενθαρρύνει την τηλεργασία, όπου είναι εφικτή. Στα σχολεία θα συνεχίσουν να πηγαίνουν κανονικά μόνο οι μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού, ενώ οι υπόλοιποι θα παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ