Θέμα με γερμανικό σκίτσο που παρουσιάζει ως σκύλο τον Ερντογάν

Θέμα με γερμανικό σκίτσο που παρουσιάζει ως σκύλο τον Ερντογάν Facebook Twitter
3

Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στο Βερολίνο και την Άγκυρα προκάλεσε σκίτσο σε γερμανικό σχολικό βιβλίο που απεικονίζει τον Ερντογάν ως σκύλο.

Το σκίτσο είχε αρχικά δημοσιευθεί το 2011 στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung και αναδημοσιεύτηκε σε συμπληρωματικό σχολικό εγχειρίδιο των μαθητών του κρατιδίου  της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

 «Οι Τούρκοι στη Γερμανία, μία επιτυχημένη ιστορία» είναι το θέμα της γελοιογραφίας που έχει ως θέμα των ενσωμάτωση των Τούρκων μεταναστών, έχει όμως στο φόντο και τον Τούρκο Πρόεδρο να γρυλίζει ως σκύλος μέσα από το σπιτάκι του.  

Από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση καταδίκης του σκίτσου που «προσβάλει τον σεβαστό μας πρόεδρο και όλους τους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία».

"Τέτοιες προσπάθειες που γίνονται κάτω από το κάλυμμα της ελευθερίας, υποδαυλίζουν το κοινωνικό μίσος, την ξενοφοβία, την ισλαμοφοβία, ενώ παραβιάζουν προσωπικά δικαιώματα και δεν έχουν καμία θέση στις δημοκρατίες," ανέφερε το τουρκικό υπουργείο, περιγράφοντας  επίσης την γελοιογραφία ως «ατυχή αντανάκλαση της αύξησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. "

Μάλιστα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Άγκυρα Έμπερχαρντ Πολ εκλήθη για να δώσει εξηγήσεις.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Γελοιογραφία ίσως Ο.Κ. γιά εφημερίδα ή περιοδικό ( δεν γνωρίζω γερμανικά, ούτε τουρκικά), αλλά όχι γιά σχολικό βιβλίο και θέμα-θύμα, εκλεγμένο πρόεδρο χώρας.Η ανακοίνωση πάντως του Τ. Υπέξ, θυμίζει μύγα που μυγιάζεται.