Η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, ύστερα από τη συνάντηση, διάρκειας 1,5 ώρας, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και θέλω να παραμείνει, γιατί το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα».
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η ίδια επανέλαβε την ανάγκης τήρησης των δεσμεύσεων και είπε ότι η Γερμανία περιμένει την αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία του ελληνικού προγράμματος. Η κ. Μέρκελ συμπλήρωσε πως η Γερμανία είναι αρωγός στην προσπάθεια της Ελλάδας. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι η Ελλάδα θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της και αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη.
Η γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την απόλυτη πεποίθησή της ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, για να επιλύσει τα προβλήματα της χώρας, ενώ φαίνεται να κατανοεί τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Διεθνή /
«Θέλω η Ελλάδα να μείνει μέλος της Ευρωζώνης»

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Πάνω από 200 πυραύλους εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ - Live εικόνα από τον ουρανό του Τελ Αβίβ

Ισραήλ: Βίντεο από τις αλλεπάλληλες πυραυλικές επιθέσεις στο Τελ Αβίβ - Ακραία κλιμάκωση

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Το Ισραήλ ξεκίνησε πόλεμο

Τουρκικά ΜΜΕ: «Χτυπήθηκε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ»

Εκρήξεις στην Τεχεράνη, βροχή πυραύλων σε Ισραήλ - Σε τροχιά πολέμου η Μέση Ανατολή

σχόλια