«Θα βγούμε πιο δυνατοί»: Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ

«Θα βγούμε πιο δυνατοί»: Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Μπόρις Τζόνσον αποχώρησε από το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ δίνοντας την υπόσχεση ότι η βρετανική κυβέρνηση θα προστατεύσει τις οικογένειες που πασχίζουν λόγω του αυξημένου κόστους της ενέργειας, στην τελευταία του ομιλία ως πρωθυπουργός. 

Η σκυτάλη «θα παραδοθεί», είπε ο Τζόνσον και σημείωσε ότι η πρωθυπουργία του «απροσδόκητα αποδείχθηκε μία σκυταλοδρομία», προσθέτοντας «άλλαξαν τους κανόνες στα μισά». 

Σε ένα μήνυμα προς τους Συντηρητικούς βουλευτές, είπε ότι είναι η ώρα να στηριχθεί η Λιζ Τρας- που τον διαδέχεται στην πρωθυπουργία. «Αυτό θέλουν οι πολίτες αυτής της χώρας, αυτό έχουν ανάγκη και αυτό αξίζουν», υπογράμμισε. 

Είναι μια «δύσκολη εποχή για την οικονομία, μια δύσκολη εποχή για οικογένειες σε όλη τη χώρα», είπε. «Θα το ξεπεράσουμε αυτό και θα βγούμε πιο δυνατοί», τόνισε.  

Η Βρετανία, τόνισε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, «θα συνεχίσει να έχει τη δύναμη να δίνει στους πολίτες τα χρήματα που χρειάζονται προκειμένου να ξεπεράσουν αυτή την ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από τον βάρβαρο πόλεμο του Πούτιν». 

Η κυβέρνηση των Συντηρητικών «θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να περάσουν αυτή την κρίση. Η χώρα θα την αντέξει και θα νικήσουμε», συμπλήρωσε. 

Ο Μπόρις Τζόνσον κατευθύνεται στο Μπαλμόραλ, προκειμένου να υποβάλλει επίσημα την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ. Περίπου μισή ώρα αργότερα η μονάρχης θα κάνει δεκτή την Λις Τρας και θα της ζητήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, οπότε και θα γίνει η πρωθυπουργός της Βρετανίας και επισήμως. 

Αμέσως μετά η Τρας αναμένεται να επιστρέψει στο Λονδίνο και να εκφωνήσει την πρώτη της ομιλία ως πρωθυπουργός, έξω από το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM