Τέξας: Λογαριασμοί ρεύματος ως και 16.000 δολάρια μετά το κύμα ψύχους

Τέξας: Λογαριασμοί ρεύματος ως και 16.000 δολάρια μετά το κύμα ψύχους Facebook Twitter
EPA/JUSTIN LANE
0

Εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να στερούνται πόσιμο νερό στο Τέξας, ξέσπασαν αντιδράσεις για την αστρονομική αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας με το φονικό κύμα ψύχους που έπληξε τη χώρα.

Αν και 30.000 νοικοκυριά εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, τα συνεργεία δεν έχουν ακόμη επισκευάσει όλες τις γραμμές ηλεκτροδότησης που κατέρρευσαν από το χιόνι και την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με το PowerOutage, που καταγράφει τις διακοπές ρεύματος, πολλοί κάτοικοι αντιμετωπίζουν ένα άλλο πρόβλημα: υπέρογκους λογαριασμούς που φθάνουν έως τα 16.000 δολάρια.

Το Τέξας είναι η μόνη Πολιτεία της οποίας το δίκτυο διανομής ενέργειας λειτουργεί μεμονωμένα και η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι πλήρως απορυθμισμένη. Πολλά νοικοκυριά έχουν συμβόλαια των οποίων η μηνιαία τιμή ποικίλλει ανάλογα με τη ζήτηση η οποία αυξήθηκε δραματικά με το κύμα ψύχους.

«Αυτοί οι λογαριασμοί, αυτά τα απαγορευτικά κόστη πρέπει να πληρωθούν από την πολιτεία του Τέξας και όχι από τους μεμονωμένους καταναλωτές που δεν είναι υπεύθυνοι για αυτήν την καταστροφή», δήλωσε ο Σιλβέστερ Τάρνερ, δήμαρχος του Χιούστον, στο NBC.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νέα δήλωση έκτακτης ανάγκης για το Τέξας, αποδεσμεύοντας κεφάλαια που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας των κατοίκων, σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Μάικλ Μακάουλ.

Εν τω μεταξύ, οι ομοσπονδιακές και οι τοπικές αρχές του Τέξας ζήτησαν τη διενέργεια έρευνας γι' αυτή την ενεργειακή κρίση.

Η ακραία κακοκαιρία, που προκάλεσε καταστροφές σε νότιες και κεντρικές Πολιτείες αυτή την εβδομάδα, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 70 ανθρώπων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ