Τεστ κορωνοϊού σχεδόν σε όλους τους κατοίκους του Πεκίνου- Φόβοι για lockdown σαν την Σαγκάη

Τεστ κορωνοϊού σχεδόν σε όλους τους κατοίκους του Πεκίνου- Φόβοι για lockdown σαν την Σαγκάη Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το Πεκίνο επεκτείνει τα μαζικά τεστ κορωνοϊού από μία περιοχή, σχεδόν σε όλη την πόλη των 22 εκατομμυρίων κατοίκων, κάτι που ενισχύει τους φόβους για επικείμενο αυστηρό lockdown, παρόμοιο με εκείνο στη Σαγκάη. 

Τη Δευτέρα η κινεζική πρωτεύουσα άρχισε να κάνει τεστ στους κατοίκους της πιο πολυπληθούς περιοχής της, την Τσαογιάνγκ. Όμως, μέχρι το τέλος της ημέρας, παρότι είχαν βγει τα αποτελέσματα για ένα μικρό ποσοστό των τεστ, η πόλη αποφάσισε οι έλεγχοι να επεκταθούν σε άλλες δέκα περιοχές και σε ζώνη οικονομικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, θα γίνουν τρεις γύροι PCR test σε αυτές τις περιοχές της πρωτεύουσας, έως το Σάββατο. 

Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι χθες εντοπίστηκαν 33 νέα κρούσματα κορωνοϊού, από τις 19 μολύνσεις που είχαν ανακοινωθεί μία ημέρα νωρίτερα. Η απόφαση για να γίνουν τεστ σε περίπου 20 εκατομμύρια κατοίκους έρχεται λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων. Αντιθέτως, η Σαγκάη περίμενε περίπου ένα μήνα και επέβαλε τα μαζικά τεστ έπειτα από σχεδόν 1.000 κρούσματα. 

«Για να περιορίσουμε δραστικά τον κίνδυνο της εξάπλωσης της επιδημίας και να διατηρήσουμε αποτελεσματικά την υγεία των πολιτών, αποφασίστηκε να επεκταθεί περαιτέρω το φάσμα του τοπικού ελέγχου», ανακοίνωσε εκπρόσωπος των δημοτικών αρχών του Πεκίνου. 

Λόγω του φόβου ότι μπορεί να επιβληθεί και στο Πεκίνο αυστηρό lockdown όπως εκείνο στη Σαγκάη, αρκετοί κάτοικοι της πρωτεύουσας έσπευσαν σε σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τρόφιμα, ή έκαναν παραγγελίες μέσω διαδικτύου. Έως τώρα, δεν παρατηρούνται ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης. Στη Σαγκάη, τις προηγούμενες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους 52 άνθρωποι, ενώ καταγράφηκαν περίπου 17.000 κρούσματα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν έχει χάρισμα»: Το δηλητηριώδες editorial του Economist για την Καμάλα Χάρις

Διεθνή / «Δεν έχει χάρισμα»: Το δηλητηριώδες editorial του Economist για την Καμάλα Χάρις

«Υπάρχει αρκετή “αυθεντικότητα” που φαίνεται να επιθυμούν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι από τους πολιτικούς τους, η οποία βρίσκεται κρυμμένη στο υπόβαθρο και την καριέρα της Χάρις» επισημαίνει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM