Τέλος τα σφαγεία γαϊδουριών στην Κένυα

Τέλος τα σφαγεία γαϊδουριών στην Κένυα Facebook Twitter
ΕΡΑ
3

H Κένυα κλείνει τα σφαγεία γαϊδουριών μετά από καταγγελίες για κλοπές ζώων που απορύθμιζαν τη ζωή στις αγροτικές περιοχές της χώρας. 

Η απαγόρευση κρίθηκε απαραίτητη καθώς η ανεξέλεγκτη σφαγή των γαϊδουριών έχει οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας, ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας της χώρας, Peter Munya, σε δήλωσή του. Τα γαϊδούρια χρησιμοποιούνται κατά κόρον από το αγροτικό πληθυσμό της Κένυας. «Η κλοπή των γαϊδουριών αποξενώνει όλο και περισσότερο τους αγρότες που τα χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν τα προϊόντα από τα αγροκτήματα τους ή να αντλήσουν νερό από πολύ μεγάλες αποστάσεις». Οι πληθυσμοί γαϊδουριών σε παγκόσμια κλίμακα απειλούνται σοβαρά λόγω της ζήτησης των δερμάτων τους.

Τα δέρματα χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, σύμφωνα με το The Sanctuary Donkey, έναν βρετανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Στα τέσσερα σφαγεία της Κένυας δόθηκε διορία δύο μηνών για να τροποποιήσουν τις εγκαταστάσεις τους και πλέον, αντί γαϊδουριών, να σφαγιάζουν αγελάδες, πρόβατα και κοτόπουλα. «Οι άδειες τους για τη σφαγή γαϊδουριών ανακαλούνται αμέσως», είπε ο Peter Munya. 

Σύμφωνα με στοιχεία οργανώσεων, τα οποία επικαλείται το BBC, η αδειοδότηση σφαγίων γαϊδουριών στην Κένυα έγινε για την εξαγωγή κρέατος και δέρματος, κάτι που η κυβέρνηση της χώρας ήλπιζε ότι θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα αυξήσει την αξία των ζώων. Από τον Απρίλιο του 2016 ως τον Δεκέμβριο του 2018 σφαγιάστηκαν 301.977 γαϊδούρια.

Οι ιδιοκτήτες γαϊδουριών διοργάνωσαν πέρυσι διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα ζητώντας το κλείσιμο των σφαγείων κατήγγειλαν ότι πραγματοποιούνται κλοπές των ζώων για να ικανοποιηθεί η ζήτηση. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: 7 πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Διεθνή / Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: Επτά πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Οι Βρετανοί Συντηρητικοί αντιγράφουν τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, από τις μαζικές απελάσεις μέχρι την απόρριψη διεθνών συμφωνιών. Η Κέμι Μπάντενοκ φέρνει το “Make America Great Again” στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας πολιτικό σεισμό ενόψει εκλογών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Χωρίς λόγο;; Μάλλον δεν κατάλαβες το άρθρο. «Τα δέρματα χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική»«η αδειοδότηση σφαγίων γαϊδουριών στην Κένυα έγινε για την εξαγωγή κρέατος και δέρματος»Ο λόγος υπάρχει. Είναι το χρήμα. Άλλο αν δεν συμφωνούμε με αυτό.
Με συγχωρείς εννοούσα χωρίς σημαντικό λόγο!Ας παραμείνουμε στη Ιατρική που βασίζετε στην επιστημη και όχι στην κινεζική ιατρική, στην εναλλακτική ιατρική και την ομοιοπαθητική. Λεφτά μπορεί να βγάλει ο κόσμος κάνοντας κάτι χρήσιμο!