Τέλος τα σφαγεία γαϊδουριών στην Κένυα

Τέλος τα σφαγεία γαϊδουριών στην Κένυα Facebook Twitter
ΕΡΑ
3

H Κένυα κλείνει τα σφαγεία γαϊδουριών μετά από καταγγελίες για κλοπές ζώων που απορύθμιζαν τη ζωή στις αγροτικές περιοχές της χώρας. 

Η απαγόρευση κρίθηκε απαραίτητη καθώς η ανεξέλεγκτη σφαγή των γαϊδουριών έχει οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας, ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας της χώρας, Peter Munya, σε δήλωσή του. Τα γαϊδούρια χρησιμοποιούνται κατά κόρον από το αγροτικό πληθυσμό της Κένυας. «Η κλοπή των γαϊδουριών αποξενώνει όλο και περισσότερο τους αγρότες που τα χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν τα προϊόντα από τα αγροκτήματα τους ή να αντλήσουν νερό από πολύ μεγάλες αποστάσεις». Οι πληθυσμοί γαϊδουριών σε παγκόσμια κλίμακα απειλούνται σοβαρά λόγω της ζήτησης των δερμάτων τους.

Τα δέρματα χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, σύμφωνα με το The Sanctuary Donkey, έναν βρετανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Στα τέσσερα σφαγεία της Κένυας δόθηκε διορία δύο μηνών για να τροποποιήσουν τις εγκαταστάσεις τους και πλέον, αντί γαϊδουριών, να σφαγιάζουν αγελάδες, πρόβατα και κοτόπουλα. «Οι άδειες τους για τη σφαγή γαϊδουριών ανακαλούνται αμέσως», είπε ο Peter Munya. 

Σύμφωνα με στοιχεία οργανώσεων, τα οποία επικαλείται το BBC, η αδειοδότηση σφαγίων γαϊδουριών στην Κένυα έγινε για την εξαγωγή κρέατος και δέρματος, κάτι που η κυβέρνηση της χώρας ήλπιζε ότι θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα αυξήσει την αξία των ζώων. Από τον Απρίλιο του 2016 ως τον Δεκέμβριο του 2018 σφαγιάστηκαν 301.977 γαϊδούρια.

Οι ιδιοκτήτες γαϊδουριών διοργάνωσαν πέρυσι διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα ζητώντας το κλείσιμο των σφαγείων κατήγγειλαν ότι πραγματοποιούνται κλοπές των ζώων για να ικανοποιηθεί η ζήτηση. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Χωρίς λόγο;; Μάλλον δεν κατάλαβες το άρθρο. «Τα δέρματα χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική»«η αδειοδότηση σφαγίων γαϊδουριών στην Κένυα έγινε για την εξαγωγή κρέατος και δέρματος»Ο λόγος υπάρχει. Είναι το χρήμα. Άλλο αν δεν συμφωνούμε με αυτό.
Με συγχωρείς εννοούσα χωρίς σημαντικό λόγο!Ας παραμείνουμε στη Ιατρική που βασίζετε στην επιστημη και όχι στην κινεζική ιατρική, στην εναλλακτική ιατρική και την ομοιοπαθητική. Λεφτά μπορεί να βγάλει ο κόσμος κάνοντας κάτι χρήσιμο!