Τέλος το «Φίλιππος Β'» - Άλλαξε όνομα το εθνικό στάδιο των Σκοπίων

Τέλος το «Φίλιππος Β'» - Άλλαξε όνομα το εθνικό στάδιο των Σκοπίων Facebook Twitter
1

Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε την Τρίτη να μετονομάσει το εθνικό στάδιο των Σκοπίων «Φίλιππος Β», στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το στάδιο, στο οποίο αγωνίζεται η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας, έφερε το όνομα του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σήμερα μετονομάστηκε σε στάδιο «Τόσε Προέσκι» προς τιμήν ενός δημοφιλή τραγουδιστή στη Βόρεια Μακεδονία και σε άλλες χώρες της Βαλκανικής, ο οποίος πέθανε πρόωρα σε ηλικία 26 ετών και συγκεκριμένα το 2007 σε τροχαίο δυστύχημα.

«Αποφασίσαμε να μετονομάσουμε το στάδιο "Φίλιππος Β'" σε εθνικό στάδιο "Τόσε Προέσκι", για να τιμήσουμε μια προσωπικότητα που σημάδεψε την ιστορία της χώρας», αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.

Τέλος το «Φίλιππος Β'» - Άλλαξε όνομα το εθνικό στάδιο των Σκοπίων Facebook Twitter

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια