Τάση φυγής από τους Ρώσους: Πιο δημοφιλής από ποτέ η αναζήτηση «πώς να φύγω από τη Ρωσία» στο Google

Τάση φυγής από τους Ρώσους: Πιο δημοφιλής από ποτέ η αναζήτηση «πώς να φύγω από τη Ρωσία» στο Google Facebook Twitter
Φωτ.: PIXABAY
0

Ενισχυμένες φαίνεται πως είναι τις τελευταίες εβδομάδες οι τάσεις φυγής πολιτών από τη Ρωσία σε σύγκριση με το παρελθόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Economist, που επικαλείται δεδομένα από το Google Trends.

Πιο δημοφιλής από ποτέ εδώ και 18 χρόνια η αναζήτηση στο Google «πώς να φύγω από τη Ρωσία», αναφέρει το δημοσίευμα.

Την ίδια στιγμή, οι αναζητήσεις στη ρωσική γλώσσα για τους όρους «πολιτικό άσυλο», «μετανάστευση», «πτήσεις» και «βίζα» σημείωσαν μεγάλη άνοδο στη Ρωσία τις ημέρες πριν από το ξέσπασμα του πολέμου.

Την ίδια ώρα την τάση φυγής από τη Ρωσία, ειδικότερα των νέων που ζουν εκεί, κατέγραψε έρευνα που  διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 17 και 21 Φεβρουαρίου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ανεξάρτητη εταιρεία δημοσκοπήσεων Levada Centre,  το 43% των Ρώσων μεταξύ 18 και 24 ετών ήθελε να εγκαταλείψει οριστικά τη χώρα. Σχεδόν οι μισοί ανέφεραν την οικονομική κατάσταση ως κίνητρό τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM