Ταϊλάνδη: Οι διαδηλωτές έδωσαν προθεσμία τριών ημερών στον πρωθυπουργό να παραιτηθεί

Ταϊλάνδη: Οι διαδηλωτές έδωσαν προθεσμία τριών ημερών στον πρωθυπουργό να παραιτηθεί Facebook Twitter
Ταϊλάνδη: Οι διαδηλωτές έδωσαν προθεσμία τριών ημερών στον πρωθυπουργό να παραιτηθεί (EPA)
0

Προθεσμία τριών ημερών να παραιτηθεί έδωσαν οι διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη στον πρωθυπουργό της χώρας Prayuth Chan-ocha.

Ωστόσο η αρχηγός των διαδηλωτών που έκανε την ανακοίνωση συνελήφθη εντός δύο ωρών.

Ο Prayuth είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ήταν έτοιμος να άρει τα έκτακτα μέτρα που επέβαλε την περασμένη εβδομάδα για να σταματήσει τις διαμαρτυρίες ως κίνηση για «αποσυμφόρηση» της κατάστασης.

Οι διαδηλωτές κάνουν πορείες εδώ και μήνες εναντίον του Prayuth και απαιτούν να περιοριστούν οι εξουσίες του Βασιλιά της Ταϊλάνδης.

«Ο αγώνας μας δεν τελειώνει όσο δεν παραιτείται. Εάν εντός τριών ημερών δεν παραιτηθεί, θα αντιμετωπίσει ξανά τον λαό», δήλωσε η 25χρονη αρχηγός του κινήματος διαμαρτυρίας Patsaravalee «Mind»Tanakitvibulpon.

Στη συνέχεια συνελήφθη με κατηγορίες που ανέφερε η αστυνομία ότι αφορούσαν διαμαρτυρία στις 15 Οκτωβρίου, εντάσσοντας την σε μια λίστα δεκάδων ακτιβιστών, που συνελήφθησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο δικηγόρος της είπε ότι κατηγορήθηκε για παράβαση των έκτακτων μέτρων. «Δεν ανησυχώ. Αυτό είναι το παιχνίδι της κυβέρνησης» δήλωσε η ίδια.

Σε τηλεοπτική ομιλία, ο Prayuth είπε ότι ήταν έτοιμος να άρει μέτρα που απαγορεύουν τις πολιτικές συγκεντρώσεις πέντε ή περισσότερων ατόμων και τη δημοσίευση πληροφοριών που θεωρούνται ότι απειλούν την ασφάλεια.

«Θα κάνω την πρώτη κίνηση για να αποκλιμακώσω αυτήν την κατάσταση», είπε ο Prayuth.

«Πρέπει τώρα να επιστρέψουμε από την άκρη της ολισθηρής αυτής πλαγιάς που μπορεί εύκολα να περάσει στο χάος», πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι συνομιλίες πρέπει να φτάσουν στο κοινοβούλιο, όπου όμως οι υποστηρικτές του έχουν την πλειοψηφία.

Οι διαμαρτυρίες έχουν προκαλέσει την πιο έντονη αντίθεση στη μοναρχία εδώ και δεκαετίες, παρά τους νόμους, που ορίζουν ποινή φυλάκισης έως 15 ετών για τους αντιφρονούντες.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ CNN

Διεθνή / Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος επιτίθενται στο CNN εξαιτίας άρθρου για τον πόλεμο στο Ιράν

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το CNN πέρασαν το Πεντάωνο και ο Λευκός Οίκος, έπειτα από δημοσίευμα του δικτύου που αμφισβητεί την ετοιμότητα της επιχείρησης των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία διευκολύνει προσωρινά την επιστροφή πολιτών της μαζί με κατοικίδια από τη Μέση Ανατολή, την ώρα που καταφύγια στο Ντουμπάι λένε ότι γεμίζουν από ζώα που μένουν πίσω λόγω του πολέμου με το Ιράν.
THE LIFO TEAM
Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Διεθνή / Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Η Νέα Υόρκη αποκτά για πρώτη φορά ειδικό γραφείο για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με την Taylor Brown να γίνεται το πρώτο τρανς πρόσωπο που αναλαμβάνει την ηγεσία γραφείου ή υπηρεσίας του δήμου.
THE LIFO TEAM