Ταϊλάνδη: Οι διαδηλωτές έδωσαν προθεσμία τριών ημερών στον πρωθυπουργό να παραιτηθεί

Ταϊλάνδη: Οι διαδηλωτές έδωσαν προθεσμία τριών ημερών στον πρωθυπουργό να παραιτηθεί Facebook Twitter
Ταϊλάνδη: Οι διαδηλωτές έδωσαν προθεσμία τριών ημερών στον πρωθυπουργό να παραιτηθεί (EPA)
0

Προθεσμία τριών ημερών να παραιτηθεί έδωσαν οι διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη στον πρωθυπουργό της χώρας Prayuth Chan-ocha.

Ωστόσο η αρχηγός των διαδηλωτών που έκανε την ανακοίνωση συνελήφθη εντός δύο ωρών.

Ο Prayuth είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ήταν έτοιμος να άρει τα έκτακτα μέτρα που επέβαλε την περασμένη εβδομάδα για να σταματήσει τις διαμαρτυρίες ως κίνηση για «αποσυμφόρηση» της κατάστασης.

Οι διαδηλωτές κάνουν πορείες εδώ και μήνες εναντίον του Prayuth και απαιτούν να περιοριστούν οι εξουσίες του Βασιλιά της Ταϊλάνδης.

«Ο αγώνας μας δεν τελειώνει όσο δεν παραιτείται. Εάν εντός τριών ημερών δεν παραιτηθεί, θα αντιμετωπίσει ξανά τον λαό», δήλωσε η 25χρονη αρχηγός του κινήματος διαμαρτυρίας Patsaravalee «Mind»Tanakitvibulpon.

Στη συνέχεια συνελήφθη με κατηγορίες που ανέφερε η αστυνομία ότι αφορούσαν διαμαρτυρία στις 15 Οκτωβρίου, εντάσσοντας την σε μια λίστα δεκάδων ακτιβιστών, που συνελήφθησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο δικηγόρος της είπε ότι κατηγορήθηκε για παράβαση των έκτακτων μέτρων. «Δεν ανησυχώ. Αυτό είναι το παιχνίδι της κυβέρνησης» δήλωσε η ίδια.

Σε τηλεοπτική ομιλία, ο Prayuth είπε ότι ήταν έτοιμος να άρει μέτρα που απαγορεύουν τις πολιτικές συγκεντρώσεις πέντε ή περισσότερων ατόμων και τη δημοσίευση πληροφοριών που θεωρούνται ότι απειλούν την ασφάλεια.

«Θα κάνω την πρώτη κίνηση για να αποκλιμακώσω αυτήν την κατάσταση», είπε ο Prayuth.

«Πρέπει τώρα να επιστρέψουμε από την άκρη της ολισθηρής αυτής πλαγιάς που μπορεί εύκολα να περάσει στο χάος», πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι συνομιλίες πρέπει να φτάσουν στο κοινοβούλιο, όπου όμως οι υποστηρικτές του έχουν την πλειοψηφία.

Οι διαμαρτυρίες έχουν προκαλέσει την πιο έντονη αντίθεση στη μοναρχία εδώ και δεκαετίες, παρά τους νόμους, που ορίζουν ποινή φυλάκισης έως 15 ετών για τους αντιφρονούντες.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ