Ταγιάνι: Η πόρτα της ΕΕ δεν έχει κλείσει οριστικά για τους Βρετανούς

Ταγιάνι: Η πόρτα της ΕΕ δεν έχει κλείσει οριστικά για τους Βρετανούς Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι Βρετανοί θα γίνουν δεκτοί με ανοικτές αγκάλες, αν με το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου δηλώσουν ότι επιθυμούν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Αν το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί να παραμείνει (στην ΕΕ), όλος ο κόσμος θα είναι υπέρ. Θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος», δήλωσε ο Ταγιάνι μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Guardian.


«Η τελική απάντηση εξαρτάται από τις 27 χώρες μέλη, όμως όλος ο κόσμος θα ήταν υπέρ», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος βρισκόταν την Πέμπτη στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.


Ένα τέτοιο ενδεχόμενο μοιάζει μάλλον απίθανο, καθώς η Μέι είχε διαβεβαιώσει όταν ξεκίνησε επισήμως τη διαδικασία του Brexit στα τέλη Μαρτίου ότι «δεν υπάρχει επιστροφή».


Παράλληλα, ο Ταγιάνι εκτίμησε ότι οι ευρωπαίοι πολίτες που ζουν στη Βρετανία θα πρέπει να έχουν «τα ίδια δικαιώματα» πριν και μετά το Brexit. «Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι το Brexit δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή τους», σημείωσε. «Για εμάς αυτό αποτελεί προτεραιότητα, είναι κόκκινη γραμμή», εξήγησε.


Η συντηρητική πρωθυπουργός της Βρετανίας προκήρυξε την Τρίτη πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου, δηλαδή τρία χρόνια νωρίτερα, προκειμένου να ενισχύσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα μεγαλύτερο των 20 μονάδων στους Συντηρητικούς έναντι των Εργατικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM
Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Διεθνή / Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί σιρόπι καλαμποκιού, το οποίο ο Τραμπ ζητά να αντικατασταθεί με «φυσική» ζάχαρη, στο πλαίσιο της καμπάνιας της κυβέρνησής του για μια «υγιέστερη» Αμερική
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Διεθνή / Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Μόλις το 28% του δείγματος σε δημοσκόπηση απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν οι συλλήψεις μεταναστών σε χώρους δουλειάς σε εφόδους των αρχών είναι κάτι «καλό για τη χώρα», ενώ το 54% διαφώνησε
LIFO NEWSROOM