Τα πρώτα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο: Πώς θα περάσει την ημέρα

Τα πρώτα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο: Πώς θα περάσει την ημέρα Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Τα 95α  της γενέθλια γιορτάζει σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ. Πρόκειται για τα πρώτα της γενέθλια μετά το θάνατο του συζύγου της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μόλις δύο μήνες πριν από τα 100.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία βρίσκεται στο κάστρο του Ουίνδσορ με περίπου 20 μέλη του προσωπικού, σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει ένα ήσυχο γεύμα το μεσημέρι με κάποια από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

   

Η βασιλική οικογένεια συμφώνησε να επισκέπτεται τη βασίλισσα σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μη μένει μόνη της, καθώς συνεχίζει να θρηνεί τον αγαπημένο της σύζυγο.

   

Η κόρη της πριγκίπισσα Άννα και η νύφη της Σοφία, κόμισσα του Ουέσσεξ, ήταν μεταξύ των πρώτων επισκεπτών πριν από τα γενέθλιά της, ανέφεραν πηγές στη Mirror.

   

Καθώς το παλάτι βρίσκεται σε επίσημη περίοδο πένθους δύο εβδομάδων, οι εκδηλώσεις που σηματοδοτούν τα γενέθλια της βασίλισσας έχουν ακυρωθεί.

   

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η ίδια ζήτησε την ακύρωση των τιμητικών κανονιοβολισμών που λαμβάνουν χώρα την ημέρα των γενεθλίων της και την αναβολή της δημιουργίας του καθιερωμένου εορταστικού της πορτρέτου.

   

Η βασίλισσα ελπίζει ν' απολαύσει τον καλό καιρό μαζί με κάποια μέλη της οικογένειας και με τα δύο νέα κουτάβια της, ράτσας Corgi, Fergus και Muick.

   

Για τα γενέθλιά της πιστεύεται επίσης, ότι θα έχει με την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών του Ουίλιαμ και της Κέιτ.

   

Η Ελισάβετ γεννήθηκε, στις 21 Απριλίου του 1926 στις 2:40 πμ, στο σπίτι των παππούδων της στο Λονδίνο. Βαπτίστηκε Ελισάβετ, Αλεξάνδρα, Μαρία στις 29 Μαΐου στο παρεκκλήσι των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Η οικογένειά της συνήθιζε να την φωνάζει «Λίλιμπετ». Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την αποκαλούσε τρυφερά έτσι.

   

Ανέβηκε στο θρόνο το 1952 και αποτελεί τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και τη μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM