Συρία: Οι αντάρτες εγκαταλείπουν και την τελευταία συνοικία στη Χομς

Συρία: Οι αντάρτες εγκαταλείπουν και την τελευταία συνοικία στη Χομς Facebook Twitter
Φωτο αρχείου
0

Σύροι αντάρτες ξεκίνησαν σήμερα να εγκαταλείπουν την τελευταία συνοικία της πόλης Χομς, η οποία βρισκόταν υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης, με βάση τη συμφωνία εκκένωσης της πόλης, που προβλέπει ότι θα περιέλθει στις κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Άσαντ.

 

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters και σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και με μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην Δαμασκό, τουλάχιστον ένα λεωφορείο που μετέφερε αντάρτες και τις οικογένειές τους αποχώρησε νωρίτερα σήμερα από τη συνοικία αλ-Βάιρ και δεκάδες άλλα πρόκειται να ακολουθήσουν μεταφέροντας περίπου 2.500 μαχητές από την περιοχή αυτή, η οποία πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους της.

 

Η συμφωνία για την αλ-Βάιρ ξεκίνησε να εφαρμόζεται τον Μάρτιο. Μέχρι να ολοκληρωθεί έως και 20.000 άνθρωποι θα έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, όπως ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο. Πολλοί από τους αντάρτες θα κατευθυνθούν στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, που ελέγχεται από τις δυνάμεις τους, και στην πόλη Τζαραμπούς κατά μήκος των βορείων συνόρων της χώρας με την Τουρκία, μετέδωσαν φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Κάποιοι αντάρτες πρόκειται να παραμείνουν στην αλ-Βάιρ και να παραδώσουν τα όπλα τους.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM