Συνελήφθη στις Μαλδίβες επειδή φορούσε μπίκινι

Συνελήφθη στις Μαλδίβες επειδή φορούσε μπίκινι Facebook Twitter
1

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις Μαλδίβες μετά τη κατακραυγή που δημιούργησε στα κοινωνικά δίκτυα, το βίντεο με τη σύλληψη μίας Βρετανίδας τουρίστριας επειδή φορούσε μπικίνι.

Η τοπική αστυνομία είπε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα περπατούσε σε κεντρικό δρόμο του νησιού «απρεπώς» ντυμένη και πως ήταν μεθυσμένη κατά τη διάρκεια της σύλληψής της, ενώ αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών που της έλεγαν να ντυθεί.


Βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα δείχνει τρεις αστυνομικούς να προσπαθούν να συλλάβουν την τουρίστρια ενώ ένας τέταρτος προσπαθούσε να την καλύψει με μία πετσέτα. Η γυναίκα ακούγεται να φωνάζει «αυτό είναι σεξουαλική επίθεση σε βάρος μου».


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μοχάμεντ Νάσιντ, εξέφρασε από το κοινοβούλιο τη δημόσια συγγνώμη του προς την τουρίστρια η οποία αφέθηκε ελεύθερη από τους αστυνομικούς έπειτα από δύο ώρες. Η τουρίστρια έχει φύγει από το νησί των 340.000 Σουνιτών ωστόσο ο Νασίντ είπε ότι ελπίζει πως οι Αρχές τουρισμού της χώρας θα την προσκαλέσουν να επιστρέψει.


Ο επίτροπος της αστυνομίας της χώρας, Μοχάμεντ Χαμιντ, ανέφερε μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα,  πως «φαίνεται ότι αστυνομικοί χειρίστηκαν με άσχημο τρόπο την τουρίστρια». Όπως ανέφερε ο ίδιος «Ζητώ συγγνώμη στην τουρίστρια αλλά και στο κοινό για όλο αυτό. Η πρόκληση που δέχτηκα είναι η βελτιστοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Το συμβάν διερευνάται».


Δήλωση της αστυνομίας την Παρασκευή καλούσε τους επισκέπτες της χώρας να σέβονται «τις πολιτισμικές ευαισθησίες και τους τοπικούς κανονισμούς». Το εν λόγω βίντεο προκάλεσε την οργή των κατοίκων της χώρας με κάποιους από αυτούς να σχολιάζουν την συμπεριφορά της τουρίστριας η οποία σε κάποια στιγμή φαίνεται να αρπάζει τα γυαλιά ηλίου ενός από τους αστυνομικούς.


Ο πρώην υπουργός εξωτερικών της χώρας, Ντούνια Μαομούν, άσκησε κριτική τόσο κατά της τουρίστριας όσο και κατά της αστυνομίας. «Θα έπρεπε να έχει σεβαστεί τις θρησκευτικές και τις πολιτισμικές συνήθειες της χώρας που αφορούν την ευπρέπεια σε δημόσιους χώρους» έγραψε και πρόσθεσε ότι «καταδικάζω τους χειρισμούς της αστυνομίας των Μαλδίβων. Θα μπορούσαν να είχαν δράσει καλύτερα και περισσότερο επαγγελματικά».

Ο τουρισμός αποτελεί μία από τις κύριες πηγές εισοδήματος της χώρας. Οι τουρίστες μπορούν να φορούν μαγιό όπως μπικίνι μέσα στα τουριστικά στα θέρετρα αλλά οφείλουν να ακολουθούν τον τοπικό κώδικα ενδυμασίας οπουδήποτε αλλού εκτός.

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ