Συνελήφθη ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης, Ίλια Γιασίν – Έχει επικρίνει τον πόλεμο

Συνελήφθη στη Μόσχα ο πολιτικός της αντιπολίτευσης, Ίλια Γιασίν – Έχει επικρίνει τον πόλεμο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/MAXIM SHIPENKOV
0

Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης, Ίλια Γιασίν, συνελήφθη στη Μόσχα της Δευτέρα, όπως κατήγγειλαν δύο πηγές. 

Η Ιρίνα Μπαμπλογιάν, δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός στον σταθμό Ekho Moskvy, επεσήμανε πως περπατούσε με τον πολιτικό όταν συνελήφθη. 

«Περπατούσα με τον φίλο μου, Ίλια Γιασίν, στο πάρκο. (...) Η αστυνομία ήρθε και πήρε τον Ίλια». 

Ο δικηγόρος Βλαντίμ Προκχόροβ, ο οποίος έχει αναλάβει την αντιπροσώπευση πολλών Ρώσων πολιτικών που ανήκουν στην αντιπολίτευση, επεσήμανε πως ο Γιασίν κρατείται για ανυπακοή σε αστυνομικό.

Κατήγγειλε, μάλιστα, πως οι Αρχές του απαγορεύουν να τον επισκεφθεί στη φυλακή. 

Το Reuters, που μεταφέρει την είδηση, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τη σύλληψη από άλλες πηγές, ενώ δεν υπάρχει και επίσημη ανακοίνωση από τις ρωσικές Αρχές. 

Η σύλληψη του Γιασίν είναι η τελευταία από μία σειρά αντίστοιχων διώξεων κατά αντιπάλων του Κρεμλίνου.  Η πλέον γνωστή περίπτωση είναι αυτή του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος εκτίει ποινή 11,5 ετών. 

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, χιλιάδες άτομα έχουν συλληφθεί σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε ρωσικές πόλεις. 

Ο ίδιος ο Γιασίν έχει επικρίνει εντόνως τον πόλεμο, αλλά έχει επισημάνει πως θα παραμείνει στη Ρωσία. 

«Το έχω πει στο παρελθόν και θα το ξαναπώ: Ρώσοι και Ουκρανοί δεν πρέπει να σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Εάν καταλήξω στη φυλακή για τις αντιπολεμικές μου ομιλίες, θα το αποδεχθώ με αξιοπρέπεια».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM